Musat Cristina Carmen
Vizitator
|
|
« : 22 Decembrie 2008, 16:38:54 » |
|
Un preot şi un poliţist erau împreună pe stradă. La un moment dat, văd doi indivizi care se băteau cu cuţitele. Poliţistul dă să meargă să-i despartă, dar preotul îl opreşte zicând: Stai, măi! Lasă-i să termine şi apoi unu-i al tău şi celălalt e al meu. Un poliţist întâlneşte un beţiv care stătea întins pe jos. –Măi omule, de ce nu te duci acasă? –Nu pot să mă mişc de aici. Pe sticla de vin pe care tocmai am cumpărat-o scria: „a se păstra culcat”! Un ins beat turtă, mergea spre casă pe şapte cărări. La un moment dat vede un tip care închidea un robinet. Se duce supărat la el şi-l întreabă: –Bă, tu învârteai strada? –Domnule doctor, sunteţi sigur că operaţia o să reuşească? –Nu vă faceţi griji... în caz că nu reuşeşte, nici n-o să vă daţi seama. O babă urcă în tramvai şi, ca de obicei, toate locurile sunt ocupate. La un moment dat vede un puşti stând pe un scaun. Aşteaptă bătrâna vreo cinci minute, dar băiatul nu dă semne că vrea să se ridice. Femeia, indignată, îi zice băiatului: –Nu ştii să oferi şi tu locul celor mai în vârstă? –Ce, te dor picioarele? Când erai tânără, ofereai şi tu locul celor vârsnici? –Bineînţeles. –Vezi, de-aia te dor picioarele!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
celine
Vizitator
|
|
« Răspunde #1 : 19 Ianuarie 2009, 20:44:01 » |
|
Pun şi eu, şi eu O broscuta testoasa se plimba prin padure. Cu chiu cu vai, se suie ea intr-un copac. Cam intr-o ora ajunge si ea in varful copacului. De acolo, scoate piciorusele in afara carapacei si isi da drumul in gol. Cade si dupa ce isi recapata cunostinta, o ia de la capat: iar se urca, ajunge in varf, iar isi da drumul in gol. Cade ca bolovanul, isi recapata cunostinta, iar ii trebuie o ora sa se urce pana in varf, iar se arunca. Si tot asa... In acest timp, doua pasari stateau si discutau: - Auzi draga, crezi ca e momentul sa ii spunem micutei noastre ca a fost adoptata ? Leul cheama toate animalele si le spune: - Cei frumosi - in stanga, cei destepti - in dreapta. Toate animalele s-au despartit, numai maimuta a ramas pe loc. - Dar, tu ce faci? Intreaba leul. - Ce vrei, sa ma rup in doua? După o noapte de insomnie, iese leul dimineaţa nervos din casă şi dă cu ochii de vulpe: - Ascultă şireato, cine e regele animalelor? - Tu, tu, tu eşti, măria ta, zice vulpea tremurând de frică. Mai merge şi dă peste lup: - Ia zi mă,cine e regele animalelor, că-ţi mănânc ficaţii acu'! - Măria ta, zice lupul galben de frică. Mai merge el şi dă într-o poiană peste elefant, care mânca liniştit: - Ia zi mă, umflatule, cine e regele animalelor, că-ţi scot inima şi-o frig! Elefantul îl prinde cu trompa de după ceafă, îl izbeşte de vreo trei copaci şi-l lasa lat în mijlocul drumului, întorcându-se apoi netulburat la masă. Leul zace inconştient vreo juma' de oră, după care se ridică greoi şchiopătând şi mormăind: - Ei, dacă nu ştii, nu ştii şi gata, nu trebuie să devii violent. Franţa. Un magazin. Timp de mai bine de o oră. O doamnă îşi alege o pălărie. Vânzătorul îi aduce pălării tot mai multe şi mai multe. În sfârşit, doamna se hotărăşte: Vă rog să o împachetaţi pe aceasta. Vânzătorul, tăcut, pune pălăria într-o cutie. - Cât trebuie să achit? - Nimic, doamnă, cu asta aţi venit. Un politist gaseste pe jos o bila. Îi da drumul jos si ea sare de doua ori. Ma, se gîndeste el, de ce sare bila asta de doua ori? Ia sa ma duc la capitan... Se duce la capitan si îi comunica faptul. Se gîndeste capitanul, se gîndeste si, cuprins de o revelatie, sare de pe scaun si spune: - Pai, mocofane, sare de doua ori pentru ca se cheama bila. Daca sarea de trei ori se chema trila ... Un politist vede un automat, se apropie de el si baga o fisa. Deodata, apare un pahar si incepe sa curga cafea. Politistul ia paharul, il bea si mai baga o fisa. Din nou apare un pahar in care curge cafea si politistul bea. si actiunea se repeta de mai multe ori pana cand in spatele politistului se formeaza o coada destul de mare. O batrana il intreaba pe politist: - domnule politist ne lasati si pe noi sa bem o cafea? ca de o ora stam lacoada La care politistul indignat raspunde: - Ce vrei babo, ti-e ciuda ca castig? Un turist crestin merge pe munte si se intalneste cu un urs. Nestiind ce sa faca, incepe sa se roage tare: "Doamne, Te rog sa dai ursului ganduri crestine!!!!" ...La care ursul isi impreuneaza labele si zice: "Doamne, binecuvanteaza aceasta masa". gata. de fapt, nu-i gata, dar să nu exagerez
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
S
Junior
Popularitate: 13
|
|
« Răspunde #2 : 25 Martie 2009, 22:13:02 » |
|
Un barbat e adus in fata judecatorului pentru ca a omorat-o pe sotia lui. - Fapta dumneavoastra e sub orice critica. Daca aveti intentia ca tribunalul sa nu va condamne la inchisoare pe viata, trebuie sa ne expuneti motive cat de cat plauzibile care sa va poate reduce pedeapsa.
- Domnule judecator, sotia mea era asa de proasta incat nu am putut sa ma controlez si a trebuit sa o arunc de la balcon. - Declaratia dumneavoastra este o obraznicie nemaiauzita si daca nu doriti ca juratii sa va condamne, inainte sa continuam procesul trebuie sa aveti argumente cu adevarat plauzibile. - Pai sa va povestesc. Locuim intr-un bloc cu 10 etaje la ultimul etaj si la parter locuieste o familie de pitici. Parintii au 1 metru si copii, cel de 12 ani 70 de cm si cel de 14 ani are 90 de cm .
- In ziua respectiva i-am spus sotiei: - E teribil sa fii pitic. Saracii vecini de la parter, toti sunt asa mici! - Da, raspunde sotia, sunt o adevarata specie de pirinei. - Pigmei ai vrut sa spui! - Nu, pigmei e ceea ce are omul in piele si de la care se alege cu pistrui. - Aia se numesc pigment. - Ma lasi? Pigment e chestia aia pe care scriau vechii romani. - Ala se numeste pergament. - Cum poti draga sa fii asa de incult? Pergament e cand un scriitor publica o parte din ce a scris.
- Domnule judecator, va inchipuiti ca mi-am inghitit cuvantul „fragment“ ca sa nu mai continui discutia asta aberanta. M-am asezat pe fotoliu si am luat un ziar sa-l rasfoiesc. Nici nu m-am asezat bine ca apare sotia mea langa mine cu o carte in mana si imi spune: - Uite draga, asta e ceea ce scrie un scriitor si se numeste carte , daca nu aveai idee ce e aia. Ia si citeste Veranda de la Pompadur.
Iau carte in mana si ii spun "Draga mea, asta e o carte in limba franceza Marchiza de Pompadour, nu trebuie sa interpretezi numele in romana". - Asta e buna draga, imi dai tu lectii de franceza, mie care am facut meditatii cu un vector de la facultate! - Ala nu se numeste vector, se numeste lector. - Esti prost, Lector a fost un erou grec din antichitate. - Ala a fost Hector si era troian. - Hector e unitate de masura a suprafetei blegule. - Ala e hectar draga mea.
- Ma uimesti cu incultura ta. Hectar e o bautura a zeilor. - Ala se numeste nectar spun eu oftand din adancul sufletului. - Habar nu ai, eu stiu sigur ca era si o melodie pe tema asta pe care o cantau doua prietene in duo. - Nu se spune duo se spune duet.
- Ma scoti din sarite, cum dracu de esti asa de incuiat? Duet e cand doi barbati se bat cu sabiile - Ala se numeste duel. - Pe dracu, duel e gaura aia neagra din munte de unde apare trenul. - Domnule judecator, aveam tunel pe limba dar am simtit ca mi se face negru in fata ochilor si nu m-am mai putut stapani si am aruncat-o pe geam.
Liniste in sala… judecatorul ia ciocanelul de pe masa, loveste cu el puternic si spune: - Esti liber, a fost un caz clar de legitima aparare. Eu o aruncam deja de la Hector.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #3 : 11 Martie 2012, 10:50:38 » |
|
Părerea mea este că, dacă este banc să fie banc, adică scurt şi spus la ţanc.
Ştiam sute de bancuri în copilărie. Şi nu cred eu că nu se... "ştie"...? Se ştiu bancuri foarte multe Exprimate foarte culte Fără cuvinte porcoase Bancuri, scurte şi frumoase.
Un rus, un bulgar şi un român Se băteau care-i stăpân.
Rusul, cânta la vioară Muzică uşoară: "România, e a mea!" Aşa rusnacul zicea.
Bulgarul, la contrabas Zdrăngănea zicând în glas: "Ba e-a mea, ba e-a mea".
Iar românul, dor de plai Le răspunde, de la nai: "Ciuciu, ciuciu!"
Ps Probabil, am să mai trec Să spun bancuri, să petrec Îmi place să mă distrez Şi bine-nţeles... visez.
O pasăre-ntr-un pom cânta Ce aia-mea, ce aia-mea: Dar vulpoiul de sub nuc: Du-te-n... aia-mea de cuc!
Aşadar, ne mai ferim Şi bancuri le oferim Celor care ne citesc Şi cu noi, se veselesc.
Mulţumesc.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #4 : 11 Martie 2012, 14:15:31 » |
|
Dragii mei, am revenit Bancurile,-s punct lovit! Uneori, mă tot gândesc Cum să fac... să virsuiesc: Bancurile ce ne plac Şi plăcerile, ne fac.
Aş vrea, să nu ne grăbim Cuvintele ocolim; Dacă sunt bancuri cu... "bulă" Le trecem prin... "prefectură"; Iar cele cu... "împuşcaţi" V-aş ruga să le mânaţi Prăvălindu-le la vale Şi oprindu-se în cale... Calea noastră, de a fi Şi bancuri, de a citi.
Iată, un banc... "împuşcat" Şi-n versuri, poetizat Despre, vremea, când erau Comuniştii te-mpuşcau- Bancuri multe de ştiai Şi graniţa: de treceai.
Cu Iţi şi Ştrul.
Iţi, şi Ştrul, au sărăcit Şi-au stat ei şi s-au gândit Graniţa, cum, să o treacă Şi la graniţă, să facă?
Îţi, zice: "Mă duc eu- Ne rugăm la Dumnezeu; Şi-ai să vezi... că reuşim Şi din ţară că fugim!"
Şi, ajuns la graniţă În spate cu-o raniţă; Grănicerul, l-a simţit Dar Iţi, şedea... pitit.
Acum, Ştrul, l-a întrebat Cum de nu... l-a împuşcat? Iar Iţi, i-a explicat Cum făcu... şi a scăpat.
Deci, îi spune, cum să facă Peste graniţă să treacă Exact, cum... el, a făcut Şi graniţa: a trecut.
-Fii... antenă, Iţi-i zice Lui Ştrul, totul, să-i explice: "Grănicerul, zice... "Stai" Iar tu zici... "Miau", tare-n grai!
Grănicerul, se gândeşte Zice... "a, pisică... este"; Te lasă; tu, ai fugit Şi-aici, noi, ne-am întâlnit".
Iar acum, Ştrul, bucuros Se târăşte, el voias Grănicerul... l-a simţit Cu puşca... l-a.... aţintit.
-Stai că trag... în tine Te predai... mai bine; Spune-mi... cine eşti De vrei să trăieşti?
Iar Ştrul, "Miau", NU, zice De prost: să nu pice! Tremurând de frică: "E... tot, o pisică!"
Ps. Aşadar, Ştrul, îi fricos Bancul, poate fi frumos Vremea lor, a cam trecut Se vorbeşte bancul mut; Avem multă libertate În ţară avem de toate Altădată, nu găseam Răbdări prăjite... mâncam Şi când omu-i necăjit Se simte un prăpădit Spune bancuri, se distrează Libertatea şi-o visează Ca un bun ce şi-l doreşte De nimeni, nu se fereşte Bancurile din popor Ele, nu au autor Autoru,-i sărăcia În bogata România Ţara bancurilor spuse Dar din păcate, apuse.
Şi-i bine, să ne-amintim Bancurile ce le ştim- Ceauşescu' şi poporul Bancurile şi umorul Să rămână la copii Exprimate-n poezii- Nu contează, cum vorbim Fiecare, precum ştim; Importantă îi esenţa Românescul, competenţa; Pe care, noi, o avem Şi pe care o scriem Pentrucă, suntem uituci Suntem... "pupeze" şi "cuci" Grele vremurile-au fost Am plătit al vieţii cost Pentru ţară am murit Am răbdat şi am muncit. În iernile friguroase Tremuram de frig prin case Ne sculam de dimineaţă Cu traista goală prin piaţă; Pâinea, era cartelată Lumea, era supărată La cozi se îngrămădeau Pentru carne... se băteau Cumpărai... maţe, de pui Şi n-aveai... curaj, să spui Pentrucă, te arestau Şi pe câmp: te împuşcau Adică, ai dispărut Politică: ai făcut.
Şi ce... patrioţi suntem Dacă nimic, nu scriem Urmaşii să ne citească Şi de comunism... ferească?
Probabil, "voi" reveni, Comenta bancuri, vorbi Dar vă rog, dacă citiţi Ceva şi voi, să vorbiţi.
Mulţumesc.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #5 : 12 Martie 2012, 15:40:13 » |
|
Dragii mei, Astăzi, multe alte bancuri am citit Şi totuşi, de voi, cititorii, nu sunt mulţumit; Bine-ar fi, când aţi citit V-a plăcut bancul dorit Pana, în labă s-o luaţi Şi semnătură să-i daţi.
Dacă, labă, nu aveţi Urs înseamnă că sunteţi Căutaţi şi voi un toc Să vă fie cu noroc.
Acum, tocul meu, gândeşte Bancuri fine el doreşte; Se apleacă, se înmoaie Se mai scapină la... "oaie" Şi iată că, în sfârşit Se îndreaptă, şi-a pleznit.
Ce-a pleznit, o să vedeţi Să vă râdeţi cât puteţi: Olguţa, l-a supărat Rochiţa, când i-a crăpat.
Şi amu, prin crăpătură Olguţa, cască... din gură: Se vede că n-a dormit Toată noaptea... s-a trântit.
Şi ce face Iliuţă Cu somnambula Olguţă? Vă spun eu, lumea să ştie O scrisoare, el, îi scrie!
Căci, Olguţa, e la mare Goală, întinsă la soare; E frumoasă, e bronzată Şi de... "căţeluşi", curtată.
"Căţeluşii", o invită O sărută, îi dorită; Olguţa... a acceptat Toată noaptea s-a distrat (Bineînţeles la pat)
Aceasta, a fost Olguţa Călăreţu' şi căruţa; Dar Ilie? Să trăieşti! Se află în Bucureşti.
Ce răspuns, Olguţa-i scrie Prostănacului Ilie; Rămas, tot... în Bucureşti Să trăieşti...?
Probabil că bancu-l ştiţi Şi bastonul lustruiţi; Iată ce scrie Olguţa Dac-aţi terminat cu... uţa:
-Dragul meu Ilie M-au avut omie Tăţi în băşcălie Şi la nebunie.
Şi Ilie, a primit Scrisorica a citit; A privit pe stradă: O tipă să vadă.
Şi-a văzut o fată La fund, dezvoltată Purta minijup Aşteptând pe lup.
Şi lupul... Ilie Având şi chelie Râde chelios Fluturând din os.
Şi aşa au petrecut Toată noaptea s-au... avut Iar amu, o zi cu soare Scrie... Olguţei, la mare:
-Draga mea Olguţa Mi se rupe... ţâţa Când vei veni la Bucureşti (Să trăieşti!)
Ps. Dragii mei, eu mai glumesc Pe mătură călăresc; Şi dacă v-aţi supărat Peniţa: mi s-a stricat.
O peniţă, când se strică Stă, şi tremură de frică Caută, ascuţitoare Cu Olguţa: pe la mare.
La mare, găseşti puicuţe Căţeluşi, cotoi şi mâţe; Vine vara, vine soare Şi vom merge bre... la mare.
La mare, şi un măgar Venit cu un "Cocalar"; Care, iute-l priponeşte Aiurea - unde găseşte!
Şi unde la priponit Cocalarul amintit? Priponit... de un tranvai Cu destinaţia... rai.
Şi tranvaiul... a plecat Măgarul, fiind legat Repede, a dispărut Şi nimeni, nu, l-a văzut.
Cocalarul, a-ntrebat Era... tare supărat; Şi s-a dus... la un hotel Hoo... dihnească-se niţel.
Hotelul: aglomerat Cameră a comandat; Cameră... nu a primit Fiind, tare... necăjit.
Ce să facă, ce să facă... Se preface că se... "joacă" Doi tineri n-au observat Cocalar... iute-a intrat (Şi se ascunde... su-pat).
Şi tinerii, ce făceau... Patul, tare, scârţâiau: -Draga mea, văd... litoralul Priponeşte-mi iute... calul!
Cocalarul, auzind Şi ascuns su-pat... fiind: -Auzi bă, când vă... "făceţi" Măgarul meu, îl vedeţi?
*** Sper că n-am fost un "magar" Cu numele... "Cocalar"? Şi mai sper c-am să revin În "amor", ca să vă ţin.
La re'vere vere! Strigă şi tu cu putere!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
all4_heaven
Incepător
Popularitate: 0
|
|
« Răspunde #6 : 17 Martie 2012, 15:18:47 » |
|
Mi-e scarba,Paul Mi-e scarba,Paul De ceea ce am citit Din vasta ta cultura Si reveletatie spirituala Ce o susti, ca ai avut-o! Le fredonezi in rime De parca viata E chiar un banc Ieftin...ca braga
Mi-e scarba,Paul Mi-e scarba,Paul De prorocii, mincinosi Si ma intreb Oare si tu esti Unul dintre ei Caci, ceea ce candva Ai Scris (13 Martie 2012, 19:05:10) Nu prea coincid Si se cam contrazic!
Mi-e scarba, Paul Mi-e scarba, Paul Dar sper sa-ti amintesti Caci Harul, ne invata S-o rupem cu paganatatea Si sa traim, de acum Cu teama si evlavie Asteptand, preafericita nadejde Anume, Pe Mirele Ceresc Venind cu Slava Mare!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #7 : 18 Martie 2012, 12:49:59 » |
|
Tare scârbă îţi mai este Şi nimic nu îţi prieşte. Se pare că am lipsit Şi de voi am fost citit.
Dragă cititor... învaţă Dumnezeul nostru,-i viaţă Dacă nu râzi şi glumeşti Înseamnă, că nu trăieşti!
Foarte mulţi, altfel gândesc Se roagă şi nu doresc Să augă o glumiţă Emanată, din peniţă.
Şi peniţa mea a scris Şi ştiam, ştiam precis Că n-avem înţelepciune Şi bancurile, nu sunt bune.
Pescarul lăudăros zice: -Am prins, un banc întreg de peşte! -Şi ce-ai făcut cu el? -Păi, l-am adus la... Citatepedia.
Dragii mei, suntem pescari Dar pe străzi, suntem "măgari" Oare, vorbim poezii Sau cu... "bulă", în prostii?
Oare, cu ce v-am jignit (Cuvântul l-am ocolit) Şi cu ce v-am deranjat De aşa v-aţi ambalat?
Puneţi frâna de motor Şi acceleraţi uşor Ca să nu mai derapaţi Şi în parapet să daţi.
Şi să ştiţi că v-am iertat Singurel m-am amendat; Legile să respectăm Şi posomorâţi, să stăm?
Hristos Domnu,-a fost glumeţ Pe pământ a fost drumeţ Călător, ce a murit Căci, prea mult, El, ne-a iubit.
Şi-atunci, noi, să nu glumim? Păi ce facem, mai dormim? Nici amu... nu ne-am trezit? Dumnezeu, ne-a părăsit?
Păi nu, că Domnul trăieşte Omul "negru", nu glumeşte Te înjură, e posat Şi i se mai spune... "drac".
Fii te rog mai cumpătat Soră, frate... te-am iertat; Şi veniţi, bancuri spunem Pentrucă, oameni suntem!
Doresc, să ne mai vedem!
javascript:void(0);
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
all4_heaven
Incepător
Popularitate: 0
|
|
« Răspunde #8 : 05 Aprilie 2012, 21:26:28 » |
|
Prietene, biblia spune : " nici un cuvant stricat sa nu va iasa din gura... " dar tu nu le-ai zis, ci le-ai scris, ceea ce este mai grav decat a vorbi si gandi!
Si eu sunt un tip glumet dar stiu ce inseamna gluma vorbesc de cea de bun gust! Recunoaste-te ca ai cam sarit calul cu bancurile tale ieftine si de duzina! Eu iti doresc sa ai pace pacea aceea sfinta, pe care o da doar Domnul... o gasesti doar in Scriptura! Toate cele bune!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #9 : 09 Aprilie 2012, 23:19:25 » |
|
Da, îmi zici că eşti glumeţ Şi în cuvinte isteţ Şi de ce, tu, mă numeşti: Prieten, şi mă loveşti?
Frate dragă, eu îţi zic C-am să tac de-acum chitic Nu te văd a fi glumeţ Şi în cuvinte isteţ.
Isteţ dacă tu erai În rimă poate-mi vorbeai Să râdem, să ne distrăm Şi nu să ne criticăm.
Eu te văd... posomorât Probabil şi mare-n... "rât" Eu îţi scriu foarte frumos Şi tu faci pe cel... "râios"?
Treaba ta, dar nu-i frumos Nu cred c-am vorbit porcos Cu simţire m-am oprit Cuvântul l-am ocolit.
Probabil, ai altă fire Toată lumea să se mire Cât eşti de mare deştept Mare credincios şi drept.
Nu aceasta-ţi e credinţa Inteligenţa, ştiinţa Care-ar trebui s-o ai Să poţi ajunge în Rai.
Dumnezeu îţi dă iertare Te rogi pentru îndurare Eşti om şi eşti muritor De Dragoste doritor.
Şi Dragostea este sfântă Pe Iisus Domnul Îl cântă Tu ce cântec I-ai cântat De Paşte, I-ai dedicat?
Dă, mă-ntrebi... la fel şi eu L-am cântat, pe Dumnezeu? Şi răspunsul este: Da Toată viaţa L-oi cânta.
Iar în pauză, mai zic Mai păcătuiesc unpic Domnul este iertător Şi de oameni iubitor.
Condiţia, să-L iubeşti Şi te lasă să glumeşti Să spui bancuri... ocoleşti Căci doar nu păcătuieşti.
Păcatul îl săvârşeşti Când înjuri şi când huleşti Aşa spune Domnul Sfânt Despre oameni pe pământ.
Lucru-acesta El l-a spus (El, fiind Domnul Iisus) Preoţilor, ce-njurau Să-L omoare căutau.
Iar Domnul care ştia Fiecare ce gândea Le-a spus că păcătuieşte Prin cuvântul ce-l rosteşte.
Şi noi ştim ce au rostit Pe Domnul L-au răstignit Prin minciuni şi viclenie Avere şi lăcomie.
Şi Domnul Iisus tăcea Şi bine că le făcea Căci, le-a spus... păcătuiţi Din gură dacă minţiţi.
Şi-au minţit, au căutat Răstignit, nevinovat După care... a-nviat La Tatăl S-a înălţat.
Iată-l pe cel credincios Care crede în Hristos Un Hristos ce S-a jerfit Pentru noi, El, a murit...
Adică, ne-a dezlegat De moarte şi de păcat Şi a luat asupra Lui Pacostea, păcatului.
Şi-atunci, tu, să nu glumeşti Bancuri scrise să citeşti? Probabil, aşa se face Pe aici că, se cam tace.
Taceţi în continuare Cititor sau cititoare Pe aici să nu mai vină Cu-n banc, sau o glumă fină.
Aştept să îmi mai scrieţi Ceva şi voi să spuneţi Nu prea cred că nu citiţi Bancurile, nu iubiţi...?
Bancurile, sunt frumoase Întradevăr, sunt porcoase Dar poţi ca să le citeşti Cuvântul, de-l ocoleşti.
Dar cine să îl gândească Frumos... să îl ocolească? Probabil, veţi regreta Sau probabil... critica...
Eu unul, mai fac un pas După care... m-am retras: N-am cu cine să vorbesc Şi în rimă să glumesc.
Mulţumesc.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|