luci nu e serial, daca ai fi vazut filmu tiai fi dat seama ca ce ai postat ultima data e a treia parte din primul.
"Rămân la părerea că ridică probleme interesante, dar bate câmpii prin multe locuri şi chiar este manipulativ." nu e frumos sa iti dai cu parerea pentru ca nu lai vazut
.
apreciez ce ai spus horatiu, si iti multumesc. argumentele sunt esentiale intro discutie de genul acesta, chiar sunt de compatimit cei care se cred inteligenti pentru ca arunca cu neologisme si uita de tezele care sa le demonstreze logic afirmatia. am putea discuta la infinit despre acest subiect dar vad ca imi irosesc timpul degeaba... nu multi isi dau seama ca percep o realitate falsa... daca esti ivnatat de mic ca mergem cu capu in jos sau ca albastru e defapt rosu sau ca 1 + 1 = 3 aceasta va fi realitatea pentru acel indivit daca nu incearca sa gandeasca peste ipotezele initiale... pentru cei care cred ca stiu totul se se intrebe in sinea lor daca pot sa demonstreze macar o zecime din informatiile pe care le stiu. toti percepem realitateea prin TV, carti, ziare, net.... din aceasta cauza traim virtual. chiar daca te duci pana la chiosc sa iti iei ceva tot in hipnoza esti. un alt fel de hipnoza. manipulat de iluzii etc.
nu stiu care este adevarul dar stiu ca nu il stiu
. nu stim nici macar rolul nostru existential.
va inteleg perfect pe voi crestinii... ati mancat rahatul spus de bunica in parculetz despre iisus si duda despre cum a facut doamne doamne universul si sunteti mari destepti intro lume in care nu contati... chiar nu intelegi INCULTURA + INCHIZITIE = CREDINTA. a durat 1000 de ani ca sa intre binen cap si sa aranjeze bine "decorul". vad ca a mers. toate argumentele pe care le puteti da sunt dintro carte modificata de n ori de la "compunerea initiala".
//Cuvântul "Dumnezeu" nu este nimic altceva pentru mine decât expresia şi produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecţie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilăreşti. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia. // bine a zis albert einstein.
ateismul in forma lui pura este ilogic. nu neg existenta unei creaturi/obiect/ un ceva care a pus in miscare acest univers perpetu continuu. insa forma crestina a acestui ceva este ilogica penibila si copilareasca... sunt atatea de verificat si o infinitate de demonstrat. raman la idea ca suntem prea prosti ca sa ne dam cu parerea despre acel ceva si ca majoritatea cred ca noi suntem buricul pamantului(in acest context al universului) insa comparativ cu orice particica din univers suntem multimea vida. sunt prea dezinformat si prea nonfactorial ca sa imi dau cu parerea despre stiinta dar este destul de logic ca percepem prea putine dimensiuni ca sa incepem sa incercam sa intelegem adevarul/universul/infinitul si chair pe maretul dumnezeu.
credeti si nu cercetati ca faceti bine dragi sclavi moderni. pa
http://richarddawkins.net/images/thencallitgod1.jpg