Paulpăvălachepreda
Vizitator
|
|
« Răspunde #18 : 24 Mai 2012, 10:12:02 » |
|
Prefer versul care-i vers, mai mult cel intercalat Rima îţi vine din mers, când preferi alăturat. Eşti poet dacă ai scris, şi-ai lăsat în a ta urmă Fericirea ta de vis, pentru cititor din turmă.
Eu am scris şi "VOI" mai scrie, talentu-ţi vine scriind Rima-nseamnă poezie, şi din inimă iubind. Poţi scrimba rima din mers, cum doreşte cititorul O transpui uşor în viers, nu cu mâna: cu piciorul.
Eu am scris şi nu mai scriu, pentru că nu sunt iubit Zic unii că sunt diliu, şi că sunt poet trăznit. Iubirea e lucru rar, şi trebuie căutată Ai în tine acest dar, dacă eşti băiat sau fată.
Să vorbeşti lumii plăcut, pentru unii este greu Albe versuri am văzut, şi le pot scrie şi eu. Floarea-i floare-mbobocită, culeasă de dimineaţă Iar când fi-va înflorită, are-n ea superba viaţă.
Eu ador floarea-nflorită, pe care o pun în glastră Pentru-a fi de voi iubită, şi-aşezată la fereastră. O floare rămâne floare, câtă vreme înfloreşte Este scăldată în soare, şi ea NU se veştejeşte.
Ziceţi voi că este greu, să culegi floarea-nflorită Inima lui Dumnezeu, s-o culegi îmbobocită...? Este greu dacă nu eşti, dacă dai cu bâta-n baltă Sau dacă nu te opreşti, făcând în viaţă o haltă.
Iubiţi floarea înflorită, pe care-o iubesc şi eu Culoarea este privită, şi să o alegi nu-i greu. Un viers fără de culoare, nu poate fi colorat Rămâne fără de soare, după care, s-a uscat.
Important e să iubeşti, să devii un visător Mai te scremi, mai te... "băsescu", adică ai şi umor. A scrie să fie scris, fără pic de veselie Eşti poetul nedecis, şi ce-ai scris, nu-i poezie!
Am văzut poeţi frumoşi, care nu ştiu să iubească Sunt poeţi lăudăroşi, care ştiu doar să citească. A face o poezie, nu trebuie să citeşti Faci ceva... o parodie, poet dacă te numeşti.
Îndrăzniţi, şi prosperaţi, exigenţ'-acum e mare Exemplu multora daţi, şi veţi deveni o floare. Poetul este iubire, dacă dragoste emană O transpune-n multe fire, după cum, gândeşte-n pană.
Eu prefer pana ce scrie, patru versuri, cum vedeţi Te gândeşti cum va să fie, şi vă spun eu... că puteţi. Pentru unii-i complicat, se gândesc, o zi, o lună A scrie în viers rimat, eu zic că... frumos răsună.
Uitaţi-vă ce frumos, a scris Nichita Stănescu Lin, cursiv, duios, a mai scris şi Eminescu. Poeţii sunt un exemplu, de iubire, pentru oameni Au făcut din ei un templu, să culegi, prăşeşti şi sameni.
Vreau să nu vă supăraţi, pe mine, cel ce vă scrie Adăvăru'-l arătaţi, despre ritm şi poezie. Lumea este egoistă, critică... nu te iubeşte Aceasta-i o lume tristă, şi floarea se veştejeşte.
Criticaţi pe cel ce scrie, şi va merge la cules Hoinărind, pe o hârtie, versuri, fără de-nţeles. Eminescu, nu a scris, aiurea, poet să fie Pana-ţi scrie: acel vis, cu numele, poezie.
Rămâne să-mi răspundeţi, părerea voatră, contează Eu consider că puteţi, scrie... vers, care, rimează. Dacă nu, faceţi cum vreţi, versuri albe, încolore Arătând... că nu puteţi, şi gândiţi... minute, ore.
24 Mai 2012.
|