21 Octombrie 2019, 04:08:31 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Scrie răspuns
 Nu esti autentificat.
Daca ai cont, nu uita sa te autentifici.
Daca nu ai cont, este recomandat sa-ti faci unul. Astfel, vei obtine acces la toate facilitatile forumului si va fi mai usor sa adaugi mesaje.
Nume:
Adresa de email:
Titlul:
Imaginea ataşata mesajului:
IngroşatItalic (înclinat)SubliniatTăiat|RadiantUmbritReclamă|Text preformatatAliniat la stăngaCentratAliniat la dreapta|Rigla orizontala|Mărimea caracterelorTipul caracterelor
Inserează film FlashInserează imagineInserează link wwwInserează adresa de e-mailInserează legătura FTP|Inserează tabelInserează rând de tabelInserează o coloana în tabel|Indice susIndice josTip telex|Inserează fragment de codInserează citat|Inserează lista
yahoo_flower yahoo_pray yahoo_wink yahoo_mean yahoo_question yahoo_glasses yahoo_shamrock yahoo_smiley yahoo_bigsmile yahoo_sunglas yahoo_giggle yahoo_daydream yahoo_shame yahoo_devil yahoo_blush yahoo_think yahoo_batting yahoo_peace yahoo_kiss yahoo_cry yahoo_doh yahoo_laughloud yahoo_love yahoo_rotfl yahoo_angel yahoo_sad yahoo_clap yahoo_neutral yahoo_ooooh [mai multe]
+ Opţiuni adiţionale...
Verificare vizuală:
Introdu literele afişate în fotografie
You should read 3 characters in this image.


Introdu literele afişate în fotografie

shortcut: tastează alt+s pentru a trimite mesaj sau alt+p pentru verificareCuprinsul subiectului
Scris : 19 Decembrie 2018, 03:32:23
Creat de: B IULIA CORINA
Când asculţi pe Bach vezi cum se înfiripă Dumnezeu. Căci muzica lui este generatoare de Divinitate. O viziune plastică a fiinţei divine ţi se desfăşoară în faţă şi creşte Dumnezeu sub ochii tăi.

Emil Cioran în Lacrimi şi sfinţi
Scris : 15 Octombrie 2018, 03:02:35
Creat de: Liviu
L-aș pune pe J.S. Bach pe primul loc.  Dar alții îmi plac cu mult deasemenea - Mozart, Beethoven, Brahms, Richard Strauss și Shostakovici.  Și-s mulți alții la care ascult cu plăcere.
Scris : 05 Ianuarie 2015, 16:41:38
Creat de: SIlviu Olexsiuc
Lumea "timpurilor",e fara fund, fara margini, fara de sfirsit. In negura vremurilor, no n-am trezit mai ieri, alaltaieri. Avem casul la coltul gurii. Ca sa "crestem", trebuie sa ne "hranim". Cu bunatati. Cu una cu alta. Cu muzica felurita, si altele... Cu arta.
 Ii respectam pe clasici. Asa si trebuie. Dar si junii vin di urma. Btavo lor. Cite unii, reusesc. Reuseste cine trebuie. Cine are talent. Cine are "scinteia". Cine are har.
 Clasicii, da, clasicii muzici clasice.
Aveau si partituri pe masura. Unice. S-au pastrat. Se vor pastra cit va fi lumea.
 Ave maria de Charles Gounod(fara egal), Nessun Dorma, din Turandot, de Giacoo Puccini, Libiamo, Funiculi funicula, La dona e mobile, O sole mio, Time to say Godbye,  Conte partiro, Granada de Augusti Lara, Ay Jalisco, Guadalajara, si multe multe altele. V-am spicuit citeva care sint pe placul sufletului meu. Cele mai inteligibile , mai "usoare". Sar mai sint...
 Multi interpreti au ramas celebrii : Enrico Caruso, Maria Callas, Mario Lanza, Mario del Monaco, Ivan Rebrof, Luciano Pavarotti, Dan iordachescu, Ludovic Spiss, Ion Dacian, Nicolae Herlea, David Ohanesian, si altii.
 Vedeti dumneavoastra, dumnezeu a fost darnic cu omenirea. A cadorisit-o cu talente. Mari. Mai vechivsi mai noi. Ce-a fost vechi si bun, a ramas. Ne-om sprijini mereu pe ei. Dar inspiratie avem si acum. Un pic mai altfel. Diferitvun pic. Sau mai mult. Ce vreti, nu seamana frate cu frate si nici mama cu fica. Se inoiesc si interpretii.Incet, incet, iau locul de
"decanilor." Sar stacheta si ei. Destui. Ne incinta auzul. Ne bucura sufletele.
  Da' mai sint instrumentistii . individuali sau in formatie. Da' mai sint partiturile fara "vorbe": Dansul Sabiilor  de  Aram Khachaturian, Cavaleria Rusticana , Tarantrlla de Geoachimo Rossini, Capricii de Nicolo Paganini. Hora Martisorului, Ciocirlia de Grigoras Dinicu, ...mari, foarte mari. Pai Hora stacatto, tot de Dinicu, pai chiar si  Hora lui Dobrica. Ce, n-o stiti?
Ba o stiti dar n-ati remarcat-o. Ia cautati-o pe you tube. Sa vedeti. Grigoras Dinicu  a fost mai mult decit "urias", a fost "Colos".
Pai Mazart, pai Bethoven, pai Verdi,...
 Pe urma: Paso Doble, Dans Unguresc de Brahms, Bolero se Ravel, Zorba. Amazing Grace, La Paloma, Hara Nagila, si multe altele.Capodopere nemuritoare.
 Pai muzica si muzicieni moderni, pai pictori, sculptori. "imensi", pai poeti, prozatori, pai arhitecti, designeri, multi, multi altii. Subiectul asta n-o sa-l terminam niciodata. E"Urias".