17 Februarie 2019, 06:09:20 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Scrie răspuns
 Nu esti autentificat.
Daca ai cont, nu uita sa te autentifici.
Daca nu ai cont, este recomandat sa-ti faci unul. Astfel, vei obtine acces la toate facilitatile forumului si va fi mai usor sa adaugi mesaje.
Nume:
Adresa de email:
Titlul:
Imaginea ataşata mesajului:
IngroşatItalic (înclinat)SubliniatTăiat|RadiantUmbritReclamă|Text preformatatAliniat la stăngaCentratAliniat la dreapta|Rigla orizontala|Mărimea caracterelorTipul caracterelor
Inserează film FlashInserează imagineInserează link wwwInserează adresa de e-mailInserează legătura FTP|Inserează tabelInserează rând de tabelInserează o coloana în tabel|Indice susIndice josTip telex|Inserează fragment de codInserează citat|Inserează lista
yahoo_flower yahoo_pray yahoo_wink yahoo_mean yahoo_question yahoo_glasses yahoo_shamrock yahoo_smiley yahoo_bigsmile yahoo_sunglas yahoo_giggle yahoo_daydream yahoo_shame yahoo_devil yahoo_blush yahoo_think yahoo_batting yahoo_peace yahoo_kiss yahoo_cry yahoo_doh yahoo_laughloud yahoo_love yahoo_rotfl yahoo_angel yahoo_sad yahoo_clap yahoo_neutral yahoo_ooooh [mai multe]
+ Opţiuni adiţionale...
Verificare vizuală:
Introdu literele afişate în fotografie
You should read 3 characters in this image.


Introdu literele afişate în fotografie

shortcut: tastează alt+s pentru a trimite mesaj sau alt+p pentru verificareCuprinsul subiectului
Scris : 10 Noiembrie 2010, 18:43:38
Creat de: florence_nann
Citind Cuvantul lui Dumnezeu am inteles ca pacatul este pacat, nu e nici mare nici mic nici capital.... Eu cred ca trebuie sa avem o relatie personala cu Dumnezeu de la care sa cerem ,prin rugaciuni si post , binecuvantari si mantuire...Rugaciunea trebuie facuta cu smerenie , dar mai ales cu pocainta: sa-ti recunosti pacatele si sa ceri sprijin divin in curatirea inimii .
Scris : 24 Iulie 2010, 15:52:55
Creat de: gabitza78
m-am imbolnavit acum 4 ani dar acum e mai bine, m-am rugat mult lui Dumnezeu si Fecioarei Maria. adevarul e ca nu stiu de ce m-am imbolnavit ? o fi un mod de a ajunge mai aproape de D-zeu ? mi-e greu, abia umblu dar poate o fi vreo pedeapsa pt ceva ce am facut, am gresit... sper de mai bine... multa sanatate
Scris : 29 Mai 2010, 21:11:38
Creat de: Tudoran Constantin
Prin adaugarea unor bancuri intr-un site ce discuta de credinta este o impietate, dar nu trebuie sa ne suparam caci fiecare va intelege importanta religiei in viata sa la un moment dat, Vezi la biserica si tineret care vin constant la slujbe, dar sunt si persoane in varsta care nu au fost in biserica decat rar sau foarte rar in tinerete.]

Cei care sunt atei sau chiar demonizati vadesc o inteligenta deosebita in a combate tendintele crestine tocmai din cauza versatilitatii in acest fel de probleme a celor care ii conduc.

Oricum ma voi ruga pentru ei sa fie iertati si atrasi spre cale Domnului nostru Isus Hristos.

In acest prim mesaj vreau sa mai adaug referitor la pacate ca momentul facerii unui pacat este momentul zero al aparitiei unei boli ce in primul rand se manifesta la nivelul sufletului, iar apoi, dupa un timp apar negresit in plan fizic. Pacatele grave, cele facute cu stiinta sau in cunostinta de cauza, caci nu cred ca cineva nu stie saracul ca a facut un pacat, sunt bine pazite si nu sunt "compensate", deci toate acestea mai devreme sau mai tarziu aduce boala. Cei ce locuiesc cu astfel de persoane si le iubesc sau si mai rau copii lor vor suferi aceleasi urmari ca si cum ar fi cei vinovati. Vinovatia este doar una, aceea ca ii accepta. Este foarte grav dar nici aici nu se scapa cu compensari.

Poate veti avea curiozitatea sa verificati cele de mai sus, poate cineva ar avea un asemenea prilej, la o camera de spital .
Mult mai bine este sa citi din minunatele articole scrise de cei ce au fost pilonii ortodoxiei noastre: Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Teofil Paraian, Cleopa si multi altii.

Dumnezeu sa va ajute sa intelegeti ca religia trebuie invatata, apoi studiata, aplicata in viata de zi cu zi si apoi sa vedeti ca aveti de fapt un rol pe pamant. o asa zisamisiune personala dar si un drum propriu spre mantuire.

Ati auzit de pacatele impotriva Sfantului Duh, Sunt cele mai grave pacate. Dumnezeu este bun si iarta, dar nu faci un pacat si te duci sa te ierte preotul si prin el Dumnezeu nu stiu de cate ori. Poate ati observat, daca nu va rog urmariti, in ultimul timp rasplata pacatelor chiar la tineri, nu se mai face in anii dinspre batranete. Timpul s-a urgentat, s-a scurtat, doar in cateva luni sau depinde de pacat in doi, trei ani.

Cu stima, Tudoran.


Scris : 24 Noiembrie 2009, 20:39:29
Creat de: Fantaghiro
 Pentru a fi intelese lucrurile cu pacatele trebuie mers nitel pe la biserica si in primul rand sa ai credinta.Ca daca nu e credinta nu e intelegerea cea buna.Si mai multe de vreti a intelege intrebati L pe Dumnezeu.Iertati-ma daca nu sunteti de acord cu mine.
Scris : 10 August 2009, 19:35:25
Creat de: vanghelis007
Suzuki a mers intr-o zi pana la Bucuresti la un var de-al lui si pana sa ajunga la el, a mancat o inghetata si a aruncat din greseala o hartie pe jos.La sfarsit de saptamana, s-a dus la preot sa se spovedeasca.
-Ai facut pacate?-l-a intrebat preotul.
-Da parinte.-a raspuns Suzuki.
-Ia zi.
-Am ciupit-o pe vecina de la trei..Da nu spun.
-Arata bine vecina aceea pacatosule?
-Parinte, imi vine sa cad in genunchi numai cand o vad.Si sa-i pup sutana,-pardon, poala rochiei, mai ceva ca mana matale ca este paroasa si cu negi.
-Sa fie iertate pacatele pacatosului Suzuki, care a gresit , in numele Tatalui si-al Fiului si al sfantului Duuuhhh, amin.Alte pacate ai mai facut?
-Da parinte.Am vazut-o pe vecina de la parter facand intr-o seara baie.
-Nefericitule, si era biata femeie in pielea goala?
-Goala goluta ca un prunc nou nascut cand il tii matale in brate si il botezi.
-Ptiu pacatosule.Si nu puteai sa pleci de la fereastra?
-Pai vroiam sa plec, dar m-a rugat sa-i dau sapunul ca-i sarise pe fereastra in gradina.
-Iadul te mananca fiule.
-Poate daca mai pui mata o vorba buna acolo?
Si Suzuki isi ridica privirile in sus.
-Bine mai da pacate capitale ai?
-Pai cand am fost in capitala..
-Nici nu vreau sa mai ascult.Ia sa faci tu 50 de genuflectiuni, si sa spui Tatal Nostru de o suta de ori.
-Nu s-ar putea sa sar peste acest canon?
-Cum asa?
-Pai mai frate, ce-o sa zica Tata cand o sa afle cum te porti cu mine?
Scris : 09 Ianuarie 2009, 14:36:22
Creat de: www.onlinecurs.ro
E un subiect delicat, de obicei cand se discuta despre religie saupolitica, e bine sa nu te bagi.De la aceste doua lucruri au pornit adevarate razboaie, atunci cand au existat diferente de opinie, si au murit milioane de oameni de-a lungul istoriei. Dar, hai sa ma risc...... yahoo_angel Eu nu prea sunt un tip religios. Respect religiile care exista, nu condamn nimic, dar......ma tin de-o parte. Eu vreau sa cred ca functioneaza cu mai mult succes, la mine personal, legea compensarii, decat niste citate sau legi scrise in Biblie....Coran....Vede....etc. In primul rand, nu cred ca sunt originele. Toate aceste carti, au suferit adaugari si modificari de-a lungul timpului, pentru a fi cat mai convenabile celor care le editau. Evident, contin si adevaruri universal valabile, legi morale.....de necontestat. Dar astea le gasesti peste tot, nu numai in cartile religioase. In schimb la mine, sunt constient ca am defecte, pacate.....ce sa mai spun, nu prea pot bifa multe din cele 10 Porunci. dar nu incerc sa renunt la ele. Deocamdata ele sunt anumite placeri sau refulari ale mele si nu vreau sa ma privev brusc de ele. Datorita legii compensarii, sunt convins ca daca fac multe fapte bune, si incerc ca pe celelalte planuri sa devin cat mai bun, treptat ma voi indrepta si in celelalte privinte. Eu personal consider gresit sa te opresti brusc sa faci ceva ce iti place, doar ca asa ai citit, intr-o carte, fie ea si Biblia. Golul lasat in urma iti va face mai mult rau. Mai bine te concentrezi si catre ceva mai bun, mai inaltator....iar treptat acest lucru bun, va lua locul celuilalt lucru mai putin bun, fara sa ramana nici un gol in sufletul tau.
Scris : 18 August 2008, 20:51:17
Creat de: Viorel Muha
                                                                                      EXODUL

Cele 10 porunci .

1. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, si a zis;

2. "Eu"sant Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.

3.  Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine.

4. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sant sus in ceruri , sau jos pe pamant , sau in apele mai de jos de cat pamantul.

5. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul tau , nunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam a celor care Ma urasc.

6. si ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

7. Sa nu iei in desert numele Domnului, Dumnezeul tau ; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele lui.

8. Adu-ti aminte de ziua de odihna ca sa o sfintesti.

9. Sa lucrezi 6 zile, sa sa- ti faci lucrul tau.

10. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeul tau; sa nu faci nici-o lucrare in ea, nici tu, nici fiica ta,  nici fiul tau, nici robul tau, nici roaba sa, nici vita ta, nici strainul tau care este in casa ta.

11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea  si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S`a odihnit; de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

12.  Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungesca zilele in tara, pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau.

13. Sa nu ucizi

14. Sa nu precurvesti.

15. Sa nu furi.

16. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

17. Sa nu poftesti casa apropelui tau; sa nu poftesti nevasta apropelui tau, nici robului lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui,  nici vreun alt lucru, care este al apropelui tau.

Viorel Muha transcriere

pacate urmeaza ...
Scris : 18 August 2008, 11:16:45
Creat de: sorin
Sunt multe lucruri care ar trebui sa fie binecunoscute si nu sunt Imi cer scuze pentru nestiinta mea Am gasit in Exodul20 si urm. cele 10 porunci Ele sunt ordonate dupa cum urmeaza;1-5 relatia om-divinitate,6-ziua de odihna,7-cinsteste pe tatal tau,8-crima,9-viata imorala,10-furtul,11-sa nu marturisesti strimb,sa nu poftesti casa aproapelui Nu am gasit legatura intre porunci si pacate Nu stiu unde sa caut
Scris : 17 August 2008, 18:27:38
Creat de: Lucian Velea
Eu am crezut că e binecunoscut, dar se pare că nu. Crima, furtul şi minciuna sunt împotriva celor 10 porunci creştine, iar încălcarea acestora este considerat păcat. Ceea ce se numeşte "păcat capital" este ceea ce numim "defect de caracter", o rădăcină a unor păcate  concrete.
Scris : 17 August 2008, 17:50:51
Creat de: sorin
A respecta intru totul litera si spiritul legii divine cred ca inseamna fanatism Iar religia crestina a fost de la aparitia sa o religie toleranta Nu stiu daca acum se iarta pacatele prin constructia de biserici ,prin post sau prin retragere la manastire Dar in definitiv de ce se iarta pacatele? Budhismul are "roata cu cele 8 spite"si nu pedepseste incalcarea lor Sunt indicatii despre cum sa te comporti intre oameni  Taoismul are 10 Kai care sunt mult mai drastice decit cele crestine si nu are nici o pedeapsa pentru incalcarea lor Sau poate budhismul si taoismul sunt religii terestre si nu dau pedepse in ceruri? Interesant mi se pare si faptul ca,crestinismul nu considera minciuna un pacat capital in timp ce celelalte despre care am vorbit considera crima,furtul,minciuna ca fiind printre primele pacate