Forum.Citatepedia.ro

Tematic => Filozofie => Subiect creat de: acdc din 02 Ianuarie 2016, 09:13:48



Titlul: Time is money
Scris de: acdc din 02 Ianuarie 2016, 09:13:48
Timpul costă bani, da, e adevărat. Ca o societate să se dezvolte, să avanseze, are nevoie de mult timp. Are nevoie de purtători de stindard. De oameni de știință, de oameni de artă, de oameni de litere, de oameni care să facă educație, de savanți, de genii, de oameni deosebiți. Oameni de frunte. Cu ei înainte, merge toată masa de oameni. Trăiesc cu toții, se bucură de viață cu toții. Civilizația îi schimbă pe toți. Įi schimbă în bine. Aceștia, însă se nasc rar. Sămînța celestă nu cade pe toate drumurile. E puțină. Se dă cu lingurița. E scumpă. Ei bine, trebuie mult timp pentru educația acestora. Mai apoi trebuie să se coacă, ca mai apoi sa-și aducă aportul. Adică să "dea înapoi " omenirii obolul lor. Dulceața spiritului lor. Esența spiritului lor. Culoarea. Tot acest flux, însă costă. Costă și stagnarea civilizației. Și bani și viață de om. Costă mult. Timpul trece. Nu ne-ntreabă. Cum spuneam, aceștia, frutașii, se nasc, se coc, se produc, apoi se sting. Ca lumînările rămase fără ceară. Dispar. Da. Dar n-ar fi mai bine ca ei să nu dispară? Ce ziceți? Dacă mai aveam un Eminescu, un Coandă, un Shakespeare, un Michelangelo, un Rembrand, un Leonardo da Vinci, un Einstein, și mulți alții.Capete de afiș. Ce ziceți? Un Mozart, un Pucini, un Rebrof, un Pavarotti. N-ar fi fost OK? Am fi avansat constant, ba chiar accelerat, pe toate planurile. N-ar mai fi trebuit să așteptăm ani și ani nașterea altor oameni de seamă, de prim rang. Întîmplarea ar fi trebuit scoasă din uz pînă acum. Astfel, îi aveam acum. Îi aveam și mîine. Îi aveam și poimîine. Îi aveam mereu. Umanitatea putea sta liniștită. Acum le ducem lipsa. Le ducem dorul. Aceștia sînt istorie. Au fost cîndva. Au făcut ce au fåcut, și s-au dus. Ar fi făcut și acum, dar nu mai sînt. Așadar...Clonarea.
 Păi prin clonare, am fi putut să-i avem azi lîngă noi, printre noi. E adevărat, sună cam ciudat. Trebuie altă minte. Trebuie alte reglementări. Noțiunile de mamă, de tată, soră, frate trebuie rescrise. Trebuie reinterpretate. Trebuie" recîntărite". Trebuie reimplementate în conștientul public. Pe față. Puțin cîte puțin. În timp. Dar să ne gîndim că putem clona și animale plante. Cele mai bune, cele mai frumoase, cele mai productive. Probabil putem readuce la viață și animale de mult dispărute. Extrem de interesantă ideea. Am revedea pe Tyranosaurus Rex, am revedea Smilodonul, Iguanodonul, Stegosaurul, Triceratopsul, ba chiar Arhaeopterix'ul și chiar Australopitecul. S-ar înbogăți fauna planetei, flora planetei. S-ar înbogăți istoria Terei. Totodată s-ar face economie de materii și materiale( bănci de spermă, depozite de masculi, diverse alte materiale intermediare ) S-ar înbunătăți rapid calitatea șeptelului. S-ar înbogăți meniul tuturor oamenilor. Mesele acestora. La animale, evidența se poate ține mult mai ușor. N-ar exista complicatiile spirituale aferente mecanismului implementat pe oameni.
 Și totuși cred că țelul,ar trebui să învingă prejudecățile.
 Cum vă spuneam, aș vrea astăzi să-l ascult și să-l privesc în carne și oase pe Ivan Rebrof cu Ave Maria. Ei, ce ziceți? Voi nu? Ce-ați zice de un concert life cu Michael Jakson? Ei?  N-ați vrea să fiți contemporani cu Einstein, cu Isaac Newton, cu Dante Aligherri, cu Sebastian Bach? Sînt vise ce s-ar putea concretiza.
 Dragii mei, Dumnezeu vrea binele omenirii, nu ne este înpotrivă. Ne deslușește încet, încet calea spre nemurire. Spre Infinit.