Forum.Citatepedia.ro

General => Administrare => Subiect creat de: Girel Barbu din 19 Ianuarie 2016, 10:17:39Titlul: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 19 Ianuarie 2016, 10:17:39
Domnule Lucian Velea,
Răspunsul Dv. cu privire la eliminarea unor texte personale nu mă mulțumește, deși salut inițiativa Dv. de a curăța saitul. Eu mi-am exprimat în mai multe rînduri acest lucru pentru că pe Citatepedia sunt mii te texte cu voturi negative. În ceea ce mă privește știu și cum acele texte au obținut  voturile compromițătoare, cu sprijinul nemijlocit al Dv. Un singur om, Martir(n)-ul preferat al Domniei Voastre, votează după mai multe calculatoare (lucrul acesta l-ați dezvăluit în mai multe răspunsuri pe care ați binevoit a mi le acorda), iar voturile altora care vă rog să mă credeți nu erau  la superlativ, decît pentru a fi salvate din mîna veninoasă a acestui om care se laudă peste tot că el conduce de fapt saitul, și că deciziile lui sunt literă de lege pentru Domnia Voastră, le ștergeți cu intenția clară de a avea motive să le aruncați la coșul de gunoi virtual. Cum naiba s-a nimerit ca toate textele eliminate să fie taman alea care erau comentate de protejatul saitului, de omul care taie și spînzură, care tot timpul stă cu nasul în calculator, și care era contrazis și chiar compromis cu anumite afirmații care-i știrbeau peronulitatea. Mai rău e domnule Velea că adevărurile spuse despre acest individ vă supără și pe Dv. Oare de ce? Sunt aici multe semne de întrebare... pe care aștept/așteptăm să le lămuriți. Domnule Velea dacă numărul textelor mele vă deranjează vă rog să o spuneți răspicat, nu voluat cum m-ați/ne-ați obișnuit. Aproape zilnic ștergeți comentarii la textele mele, în mod special la cele unde comentează și acolitul Dv. pentru ca să puteți să restricționați pe cei care au alte opinii, decît ale criticului lui pește. Domnule Velea, credeți-mă cum vreți, dar nu mă credeți prost. Sunt un luptător pentru dreptate, și declar public că voi lupta sub stindardul Dreptății pînă cînd vi se va urî de mine și îmi veți tăia orice drept de a mai comunica pe sait.
Vă doresc tot binele din lume și nu uitați, viața ne dă din cînd în cînd cîte-un șut în fund...
Cu tot respectul,
Girel Barbu


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 20 Ianuarie 2016, 00:18:17
Nu contează de pe câte calculatoare votează cineva. Dacă este părtinitor sau rău-intenţionat, voturile sunt detectate şi sunt eliminate după un timp.

Eu nu v-am spus că cineva anume votează de pe mai multe calculatoare. V-am explicat că o poate face.

Vă rog să-mi arătaţi unde "se laudă peste tot că el conduce de fapt saitul, și că deciziile lui sunt literă de lege pentru Domnia Voastră" - oricine ar fi. Eu n-am cunoştinţă de aşa ceva.

Pe paginile textelor adăugate recent scrie: "Cele de mai jos au caracter de propunere. Unele vor fi eliminate de pe site. Voturile şi argumentele pro sau contra exprimate prin comentarii ajută la luarea unei decizii." Altfel spus, o discuţie cu argumente despre un anumit text poate conduce la luarea mai rapidă a unei decizii de eliminare, dacă se relevă probleme de originalitate, de calitate etc.

Comentariile eliminate fie nu respectă regulamentul, fie nu mai au sens pentru că am eliminat un comentariu anterior.. Dacă cineva nu înţelege de ce i-am un comentariu, este suficient să mă întrebe prin formularul de contact.

Puteţi lupta cât doriţi şi cum doriţi, atâta timp cât vă încadraţi în regulament, care este valabil pentru toată lumea. M-aş bucura ca dv şi prietenii dv să veniţi mai mult cu argumente/contraargumente raţionale şi mai puţin cu insulte şi contre care doar caută ceartă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 20 Ianuarie 2016, 09:23:36
„Părtinitor sau rău intențioat”, „voturile sunt detectate”, ei aici ați atins o coardă sensibilă, cum e posibil să pătrundă cineva fie și un sistem atît de bine pus la punct ca cel realizat de Dv. în mintea unui om ca să vadă dacă este bine sau rău intenționat? Astea sunt povești de adormit naivii, din fericire pe mine nu mă pot adormi.

Cazul cu votatul ori comentatul după mai multe calculatoare este dovedit clar, aceeași persoană care semnează cu „n” pseudonime comentează într-o zi calendaristică mai multe comentarii decît rația admisă, că unele comentarii sunt scrise în strofe, ori normal ca orice comentator normal la cap asta-i altă rață-n altă traistă.

Personulitatea care se laudă că face și drege, că face și desface, că de el depinde tot ce mișcă pe sait, nu este chiar atît de nebun să  strige în gura mare să ajungă ecoul pînă la Constanța, o spune abia șoptit în prezența unor „pretini” de pahar.

Comentariile, culmea, sunt eliminate doar acelea care îl pun într-o situațiune jenantă pe respectivul. Am dovezi și în aceste cazuri. Toate însă la timpul potrivit.

Eu, vă asigur că nu am încălcat NICIODATĂ Regulamentul, nu am deschis nico discuție care să genereze  altercații, am răspuns doar în aceeași manieră în care am fost jignit și/sau înjurat. Repet, nu ce scrie individul mă deranjează, nu dau nici scuipatul pe ce spune el, mă deranjează că eu nu sunt lăsat să mă apăr, fie luîndu-mi-se dreptul la replică, fie ștergînd comentariul sau textul. Nu sunt stăpîn pe prietenii mei, e treaba lor ce spun, cum spun și de ce spun. Am intervenit de nenumărate ori să-mi deblocați dreptul la replică. Uneori ați făcut-o, alte ori nu. Insultele nu cred că au pornit vreodată de la simpatizanții mei, ei tot timpul au fost, nu ironizați cum spuneți, ci loviți mișelește pe la spate, pentru singura vină că sunt prietenii mei. Ce puteau să facă, să-l mîngîie între coarne?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 20 Ianuarie 2016, 14:28:15
Dacă studiaţi pe internet, veţi vedea că există programe care pot să aprecieze starea de spirit a cuiva pe baza câtorva fraze scrise pe chat. Şi Facebook foloseşte aşa ceva. Detectarea unor voturi părtinitoare sau rău-intenţionate este chiar mai uşoară.

Bârfele "abia şoptite" nu mă interesează. Dacă aveţi dovezi, discutăm atunci.

Evident, punctul dv de vedere este subiect. Eu înţeleg că uneori vă enervaţi, dar după cum observ, nu răspundeţi "în aceeași manieră", ci escaladaţi conflictul. Cel mai adesea, nu vă referiţi la criticile aduse, nu veniţi cu contra-argumente, ci preferaţi să vă luaţi de persoana care a comentat, ceea ce împinge discuţia în afara regulamentului. Comentariile ajung să fie eliminate, iar după mai multe eliminări apare suspendare. De fapt, prin acest mod în care înţelegeţi să abordaţi lucrurile, vă aduceţi numai deservicii.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 29 Ianuarie 2016, 12:47:44
Domnule Lucian Velea,
Îndîrjirea  de a păstra cu orice preț, pe lîngă dstră. pe individul care semnează comentarii cu mai multe pseudonime folosind mereu alte tehnici de scris ca să inducă cititorii în eroare, dînd impresia că sunt mulți, nu vă aduce niciun beneficiu dv. ca om, cu atît mai puțin Citatepediei. omul - și intenționat scriu cu literă mică, a produs, așa cum am mai spus, MII (subliniez cuvântul) de comentarii la „citatele” mele. Este clar pentru orice Om cu mintea întreagă că acesta este obsedat de mine și de scrierile mele, bune, rele, așa cum sunt ele. Obsesia este o gravă tulburare de comportament domnule Lucian Velea. E o boală pe care pshiatrii o numesc OBSESIE-COMPULSIVĂ. Aparent el dă impresia de om bine informat, însă la un studiu mai atent a ceea ce scrie, cum scrie și de cîte ori scrie, repetînd de sute de ori aceeași idee se poate lesne observa că individul are serioase probleme de sănătate mentală. Un psihiatru renumit, prieten de familie, a studiat acest caz și s-a pronunțat categoric: Insul este bolnav psihic. A tolera un asemenea comportament vă știrbește domnule Lucian Velea din popularitatea pe care o aveți. Am spus și repet: Nu mă interesează ce scrie, pentru mine este egal zero barat.  Îmi pare rău însă că saitul pierde zilnic din simpatia multor utilizatori, datorită acestui individ, și e păcat. Faceți cum credeți că e bine, dar o spun cu toată responsabilitatea, individul suferă de OBSESIE-COMPULSIVĂ, care netratată duce la agravarea situației.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 29 Ianuarie 2016, 20:11:59
Nu este treaba să analizez ce probleme au sau nu au utilizatorii. Treaba mea este să analizez respectarea regulamentului. Atâta timp cât comentariile critice aduc argumente şi sunt respectate regulile, nu văd care e problema.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 29 Ianuarie 2016, 20:38:28
Domnule Lucian Velea,
spuneți că nu e treaba Dv. să analizați starea de sănătate a unui utilizator. E corect ce spuneți, dar e treaba Dv. să contribuiți la agravarea stării de sănătate a uui om care vă ește colaborator? pentru că individul cu pricina e dovedit a fi bolnav psihic. Nu aveți mustrări de conștiință inducîndu-i părerea că este sănătos? Cum poate să fie sănătos un om care scrie, țineți-vă bine 3231 de comentarii la un singur autor, că doar în 24 de ore scrie un număr de 8 comentarii sub diferite pseudonime și folosind mai multe tehnici de scris pentru a deruta cititorii. Îi credeți proști pe cei care cu bună credință vizitează saitul? Toată lumea știe cine e individul, dar din pudoare tace. Ei bine, eu nu tac. Obsesia e boală psihică, vă repet domnule administrator al saitului Citatepedia și dacă vă pasă de oameni nu-i lăsați să-și agraveze situația, arătați-i individului ce spun eu public și dacă nu e adevărat ce zic, îl invit să mă dea în judecată. Sau să-și spună aici punctul de vedere.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 30 Ianuarie 2016, 13:55:16
Dacă sunt comentarii logice, argumentate, la subiect, care adesea indică probleme justificate şi semnificative, nu văd unde e nebunia. Mai "nebuneşti" mi se par laudele care nu spun nimic concret, bazate doar pe amiciţie, nu pe argumente.

Dacă aţi fi mai atent la ce scrieţi, ar exista mai puţine motive să fiţi criticat. De exemplu, tocmai aţi adăugat:

Prostul e prost şi în ziua de Paşti!
aforism de Girel Barbu

Ştie oricine că e proverb.

Sau:

Cei mai periculoşi proşti, sunt proştii cu studii superioare. Aceştia predă şi altora prostia.
aforism de Girel Barbu

Pe lângă faptul că reia o idee arhifolosită, mai conţine şi două greşeli gramaticale în doar câteva câteva cuvinte.

Eu nu văd vreo nebunie dacă cineva critică astfel de texte.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 30 Ianuarie 2016, 14:31:33
Domnule Velea,
„Corb la corb nu-și scoate ochii!” (proverb românesc)
 Arătați-mi și mie cele două aforisme de care vorbiți. Eu declar public că nu am scris niciodată așa ceva. Altfel vă consider complice la fabricarea unor texte care să mă compromită, cum s-a mai întîmplat cu altele care nu-mi aparțineau, și de care s-a făcut atît tam tam.
Domnule Velea,  azi dimineață cînd am deschis calculatorul și am intrat pe Citatepedia, era un ditamai comentariul scris în strofe, care începea așa: „Domnule Astrahan! Lăsați-o mai ușurel cu turma...”, la textul pe care-l redau în întregime: „Alegerile - consimțămîntul turmei de a-și alege păstorul”.
De ce ați șters comentariul? e o întrebare, iar alta : Un om normal cu mintea întreagă putea să se adreseze unui autor indiferent cum l-ar chema  la orice text bun sau rău, cu această formulă? Dumneavoastră, Lucian Velea, dacă nu ați fi fost administratorul acestui sait, erați un utilizator ca oricare altul, ați fi scris  peste 3 000 de comentarii la un singur autor?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 30 Ianuarie 2016, 17:24:52
1. Cele două aforisme tocmai le eliminasem.

Observ că de fiecare dată când sunteţi pus într-o astfel de situaţie, "declaraţi public" că nu sunteţi autorul. Aşa că am devenit mai atent. De această dată, citatele au fost adăugate de pe calculatorul pe care l-aţi folosit şi pentru discuţia cu mine.

2. Comentariul l-am eliminat pentru că am considerat a doua jumătate jignitoare. De fapt, am eliminat mai multe comentarii ale ambelor tabere, care nu respectau regulamentul.

3. Personal, nu am obiceiul de a comenta, sunt prea ocupat. Nici nu ştiu cât de exact este numărul prezentat, pe câţi ani etc. Este drept că în ultima vreme o anumită persoană sau mai multe vă comentează frecvent scrierile. Dar îmi amintesc că într-o vreme "amicii" dumneavoastră vă lăudau la fel de frecvent, cu nişte comentarii banale, care nu aduceau nimic nou. Şi nu aveaţi aceeaşi obiecţie.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 30 Ianuarie 2016, 18:17:44
Domnule Lucian Velea.
Calculatorul după care scriu eu de obicei, e public. De fapt sunt mai multe calculatoare, vreo 24, în instituția cu pricina, pe care le utilizează zeci de persoane zilnic, dar așa cum spuneați Dstră. fiind „alocate aceluiași număr, ca la telefon” e posibil ca  celebrul sistem care deservește saitul să-l fi indentificat ca fiind același. Spuneți că o parte a comentariului eliminat azi coținea jigniri. Domnule Velea, sunt SUTE de asemenea comentarii ale aceleiași persoane care se ascunde ca un laș sub mai multe pseudonume, și le-ați trecut cu vederea. Mai demult într-un comentariu, insul vorbea despre cineva cam în felul acesta „dacă era mai aproape îl serveam și  cu un pumn în gură.” Dacă nu l-ați șters între timp, am să-l caut și am să vi-l aduc în atenție. Domnul Velea vreți să facem un experiment să vă demonstrez cît de  periculos este să adauge oricine, orice, chiar și sub protecția anonimatului? Uitați eu public pe sait un citat, și spun că l-a adăugat Lucian Velea. E corect? De ce nu creați o secțiune unde să adauge doar autorii și să se voteze și să se comrenteze numai de  cei care au un cont înregistrat, așa cum se practică pe alte saituri. S-ar elimina suspiciunile care planează aici de ani de zile. Domnule Velea este o SINGURĂ persoană care comentează și care are cum am mai spus această obsesie. Problema mea a fost și este, de ce tolerați la nesfîrșit acest abuz. Persoana poate comenta zilnic, iar după calculatoarele unde v-am spus mai intru și eu din cînd în cînd, nu. În acest moment toate cele 24 de calculatoare au interdicție de a comenta la „citatele” mele. Chestia aia cu comentatul și la alți autori cade din start. E praf în ochi. Să vă dea Dumnezeu sănătate, și nu uitați, că nu trebuie să fim mai egali unii ca alții


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 30 Ianuarie 2016, 22:25:47
Cele două aforisme despre două aforisme despre care am vorbit au fost adăugate împreună cu altele, pe aceeaşi temă, la care observ că n-aţi avut nicio obiecţie.

V-am oferit într-o discuţie anterioară posibilitatea să adăugaţi doar personal creaţii ale dv, dar nu mi-aţi solicitat acest lucru.

Nu înţeleg cum de sunteţi atât de convins că o singură persoană vă critică.

Oricum, modul în care vă purtaţi la comentarii este ruşinos şi nu e de mirare că vă alegeţi cu suspendări.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 31 Ianuarie 2016, 06:12:32
Domnule Lucian Velea,
Mai întîi de toate o observație: Subiectul deschis de mine pe Forum a incitat interes din partea utilizatorilor, dovadă fiind faptul că pînă la această oră a fost citit de 551 de ori, în 11 zile ceea ce înseamnă 50 de vizionări pe zi. Și acest lucru pe mine mă bucură...

Vă solicit acum, aici, ca orice text publicat avînd ca autor pe Girel Barbu, dacă nu este „adăugat” de mine sub o semnătură pe care am să v-o fac cunoscută prin formularul de contact, să fie necondiționat șters de pe sait.

Sunt absolut convins că doar o singură PERSOANĂ scrie comentarii execrabile la textele mele pentru că am și eu un „sistem” tot atît de bine conceput ca cel care depistează pe Citatepedia voturile despre care vorbirăm acum cîteva zile.

Dacă este rușinos modul meu de a replica unui DESCREIERAT  la comentarii, vă întreb, modul lui de a jigni cum este, de aplaudat? Suntem în România și asist cu tristețe la instaurarea unui sclavagism cultural modern. Păcat!

Oricum mă gîndesc serios dacă să mai rămîn sau nu pe acest sait.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 31 Ianuarie 2016, 10:42:42
Am înţeles că aţi studiat Biblia şi că vă consideraţi un creştin practicant. În acest caz, ar trebui să ştiţi că "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" nu este un principiu valabil, conform Noului Testament, care îi îndeamnă pe creştini să întoarcă şi celălalt obraz. Pentru că atunci când cineva consideră că altcineva l-a jignit, dacă răspunde la fel (sau chiar mai abitir, cum observ că insistaţi să o faceţi), nu este cu nimic mai bun.

În plus, dumneavoastră sunteţi autorul, sunteţi "pe scenă", ceea ce înseamnă că şi pretenţiile de la prestaţia dumneavoastră sunt mai mari decât faţă de un "spectator".

După cum aţi solicitat, din acest moment nu mai puteţi adăuga decât personal din creaţia proprie.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 31 Ianuarie 2016, 14:44:46
Domnule Velea,
Într-adevăr am studiat Biblia, însă nu mă consider încă un creștin practicant, încerc, dar pînă acolo e o cale lungă.
Nu am fost, nu sunt și probabil nu voi fi un adept al Legii talionului, însă am să vă spun ceva care are să vă șocheze, Biblia nu a fost scrisă de niște păstori de capre cum susține știți bine cine, nu se adresează unor onaniști spiritual, și nu poate fi obiect de studiu serios pentru atei. Ca atare  chestiunea cu oferirea și a celuilalt obraz cînd ești pălmuit, e o figură de stil care nu mai are valoare în zilele noastre. Eu un biet păcătos nu am decît doi obraji, de unde să mai întorc și alți obraji acestui zănatic pălmuitor (era să zic ceva care începea cu „laba..:”? Știați că și Iisus s-a mîniat atunci cînd a răsturnat  mesele negustorilor din Templu de la Ierusalim, și i-a izgonit afară utilizînd biciul? și că a blestemat smochinul ”în veci să nu faci roade”?

Pretențiile mele de autor ar fi fost cu siguranță mai mari față de propria-mi creație dacă nu aș fi fost împiedicat de atîtea ori și cu acordul tacit al Dv. Spectatorul ce să vadă stînd în picioare într-o sală înghețată cînd actorului pe scenă i se taie microfonul, și se trage cortina înainte de a se termina actul I?

Da Dle. webmaster, atunci să-mi apară pe sait texte, cînd le voi publica eu sub semnătura pe care v-am dezvăluit-o pe formularul de contact.

Pînă atunci, numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 31 Ianuarie 2016, 23:32:45
Cred că vă scapă ceva foarte important: când Iisus s-a revoltat, a făcut-o împotriva ideii de a face negoţ în Templu. A răsturnat tarabele, nu i-a bătut pe negustori. Într-o controversă contează ideea, nu persoana.

Dacă tot ceea ce scrieţi ar fi solid, niciun comentariu, fie el şi rău intenţionat, n-ar avea nicio relevanţă. Eu înţeleg că e agasant ca cineva să te tot critice, dar poate ar merita să meditaţi la respectivele texte pe care le-aţi scris. Pentru că cel puţin o parte dintre ele chiar au probleme majore. Chiar doriţi să lăsaţi aşa ceva posterităţii? Încă mai aveţi nişte ani în faţă şi sunt convins că dacă lăsaţi nervii şi judecaţi lucid, veţi ajunge la nişte concluzii care să vă ajute să vă valorificaţi mai bine talentul.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 01 Februarie 2016, 06:56:41
Consider inutilă o polemică cu Dv. pe teme religioase.

Nu am afirmat niciodată despre „scrierele” mele că sunt solide sau lichide.
Am lăsat pe Măria Sa Cititorul să judece.
Și a judecat, așa cum a judecat.
Nu judecata cititorilor m-a iritat, ci lovirea cu o cruzime fără precedent, în tot ce am mai sfînt pe lumea asta, locurile mele natale, proveniența mea de țăran și statutul meu social, împroșcarea cu noroi și aruncatul cu bolovani în prieteni, fudulia unui om care se crede buricul LITERATURII, și mai mult decît atît m-a durut și mă doare felul Dv. de a gestiona o criză. Pentru unul mumă, pentru cei mulți ciumă. UNUL SINGUR poate oricând 24 de ore din 24 să înjure, să lovească, să jignească, mie nu mi se îngăduie, iată nici acum pe ultima sută de metri să port un dialog  de adio civilizat cu cititorii mei, luîndu-mi-se într-un mod samavolnic dreptul de a comenta, la textele ce-mi aparțin. Dacă mie ca autor nu mi se permite dreptul la replică ce pot să mai spun despre ceilalți? Domnul Velea singura mea dorință acum în aceste momente grele pentru mine e să pot dialoga cu eventualii cititori de la care poate aș învăța  cum să meditez asupra unor lucruri care mi-au scăpat, sau care îmi scapă. Dacă „sistemul” nu vă lasă, asta e, trăim într-o lume, în care suntem conduși de propriile noastre  creații. Domnule Velea aseară individul a scris sub două pseudonume, Agamemnon și criticonul 4 comentarii, un alt cititor care semna „Eu și atît” și-a spus în patru rînduri un punct de vedere. Aveam dreptul și eu la un comentariu, pe un text personal, l-am scris. Au dispărut amîndouă. De ce pentru a avea motiv să mă restricționați la comentarii pe motiv că mi s-au șters mai multe comentarii? A fostul unul singur, ori pentru sistemul creat de Dv. unul înseamnă zeci sau sute?
Vă doresc mult bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 01 Februarie 2016, 10:19:40
Vă repet: sunteţi convins că diferite nume ascund aceeaşi persoană, cu singurul argument că v-a criticat. Chiar dacă uneori este aşa, în multe cazuri este doar impresia dumneavoastră. Chiar fără a şti cine comentează, pentru mine este evident că aceeaşi persoană nu se poate deplasa sute sau mii de kilometri în foarte scurt timp. Prezumţiile eronate pe care le faceţi sunt una din cauzele principale ale situaţiei.

Suspendarea dreptului de a scrie comentarii este cauzată în principal de jignirile pe care le-aţi adus cu o zi în urmă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 01 Februarie 2016, 13:12:31
Aseară am participat la o reuniune literară. La un moment dat cineva m-a întrebat: „Domnul Barbu de ce boală suferă agariciul care vă tracasează pe Citatepedia?” I-am răspuns așa cum mi-e obiceiul scurt: „E un om bolnav de Girel Barbu!” Toată sala,  peste 50 de scriitori și iubitori de literatură au izbucnit în rîs. Credeam că nu se mai opresc, au rîs minute în șir. Unul dintre participanți mi-a spus de dimineață: „Domnul Girel aseară tîrziu după ce m-am culcat lîngă nevastă mi-am adus aminte de chestia aia cu „omul bolnav de Girel Barbu” și am început să rîd în hohote. Nevasta s-a speriat, a crezut că am visat ceva, că am înnebunit de nu mă mai pot opri din rîs. Cînd i-am explicat tărășenia a rîs și ea cu multă poftă.” Domnule Lucian Velea întîmplarea de aseară m-a determinat să mă apuc să scriu o carte care se va intitula  „Agarici - omul bolnav de Girel Barbu”. Dacă îmi ajută Bunul Dumnezeu să scriu și să editez această carte, eu sunt mulțumit, am realizat ceva din experiența trăită cinci ani pe Citatepedia.

Comentariile mele jignesc ale lui nu.

Nu-i bai!

Vă doresc numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 01 Februarie 2016, 17:19:12
Eu nu am prins gluma. Se înţelege că Girel Barbu e o boală. Se pare că pe acolo se mănâncă alt umor :)

Comentarii jignitoare au avut ambele tabere. Şi le-am eliminat pe toate.

Singura diferenţă pe care o văd este că dv şi susţinătorii dv nu veniţi aproape niciodată cu argumente în discuţie, ci doar cu agresivitate şi atacuri la comentator. Chiar şi când problemele semnalate sunt evident corecte (de exemplu, probleme gramaticale).


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 01 Februarie 2016, 18:00:38
Care probleme gramaticale dle Lucian Velea, acelea care le-a adăugat amicul dv. ca să mă compromită? Arătați-mi și mie o greșeală gramaticală, dar nu aici , pe o pagină cu un citat adăugat de mine, celelalte adăugate de-alde agarici nu mă interesează, eu nu am timp de pierdut să verific ce adaugă toți ciocoflenderii.

Boala despre care s-a făcut gluma e foarte serioasă, omul este obsedat, de Girel Barbu, adică are o dereglare psihică.

Le-ați eliminat pe toate, numai că agariciului nu i s-a suspendat dreptul de a scrie comentarii, doar ale mele au fost depistate de sistem.

Cum să vin cu argumente dacă ori de cîte ori am vrut să spun ceva în mod civilizat, și foarte bine argumentat, sistemul mi-a oprit comentariul iar dv. nu l-ați dat la vedere? Și cum să vin cu contraargumente cînd timp de 6 luni de zile nu am putut comenta, iar după aceea din două în două zile îmi tot tăiați microfonul?

Despre susținătorii mei vă rog să-i întrebați pe ei, eu nu dețin controlul asupra lor. Nu cunosc personal decît trei, despre ceilalți știu tot atît cît știți și dv. dacă nu chiar mai puțin. Mulți dintre ei se plîng că și pe ei îi tratați ca și pe mine nepermițîndu-le să-și spună punctul de vedere.

Numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 01 Februarie 2016, 22:58:42
Nimeni nu este suspendat fără motiv. Faptul că scrieţi comentarii care nu respectă regulamentul este evident pentru oricine le-a citit. Şi insistaţi să o faceţi de fiecare dată, nu-i de mirare că vă alegeţi cu suspendări repetate.

Toţi cei care au avut multe comentarii eliminate au fost suspendaţi când a fost cazul. Doar că unii au învăţat să se tempereze şi să se încadreze mai bine în regulament, alţii nu.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 02 Februarie 2016, 13:47:01
Domnule Lucian Velea,
sunt în continuare blocat pentru comentarii, dar și așa nu aveam de gînd să răspund pentru că nu aș avea cui, așadar puteți șterge ce nu vă convine fără nicio problemă din partea mea, oricînd doriți.

Am însă  altceva de semnalat: Cîțiva dintre cei care au comentat de-a lungul timpului la „citatele” mele mă întreabă ce se întîmplă cu comentariile lor în cazul în care eu cer eliminarea totală a textelor de pe sait.

Sincer nu am știut ce să le răspund. Poate mă ajutați dumneavoastră.
Vă mulțumesc!

Numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 02 Februarie 2016, 15:34:18
Comentariile asociate unui citat eliminat dispar implicit.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 02 Februarie 2016, 16:01:19
Am înțeles domnule Velea!
Înseamnă că dacă eu îmi iau catrafusele și plec (țărănismele mele, citatele mele stupide) se duce dracului și genialele comentariii ale eruditului, acum mai nou, văd că se numește Nelu Gigănțelu? Sincer parcă mi-ar părea rău, și nu prea, dar regret nespus de mult pentru  timpul pierdut și nervii tociți ai celorlalți cititori care m-au citit și și-au spus într-un fel sau altul părerea despre „opera” mea. Ce mă sfătuiți să le răspund pentru că sunt sigur mă vor întreba și mă vor trage la răspundere?
Mult bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 02 Februarie 2016, 17:19:07
După cum v-am spus, decizia vă aparţine. Puteţi să le spuneţi ce consideraţi, după caz. Citatepedia nu a făcut vreo promisiune referitoare la aşa ceva.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 02 Februarie 2016, 20:02:04
Domnule Lucian Velea,
„...Rubrica de comentarii este destinată cititorilor obișnuiți, cu preocupări diverse, care doresc să-și exprime o părere despre textul citit, indiferent cine este autorul, mai puțin celor care AU UN INTERES DEOSEBIT (SAU INTERESE) PENTRU UN ANUMIT AUTOR” (sublinierea îmi aparține), este un citat din răspunsul dat de dumneavoastră la un subiect de pe Forumul „Administrare” intitulat „Număr de comentarii” la data de 13 februarie 2013, la ora 18.49:23.

Întrebare: A avut sau nu, (vorbesc la trecut) comentatorul care a scris peste 3 000 de comentarii la textele mele „UN INTERES DEOSEBIT (SAU INTERESE) pentru un anumit autor”, în speță, Girel Barbu?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 02 Februarie 2016, 23:41:37
Comentatorului la care cred că vă referiţi, ca şi altora, i-au fost eliminate comentariile când s-a referit doar la autor (exceptând, poate, unele drepturi la replică). Dacă un comentariu se referă la text, argumentat, atunci interesul este pentru chestiunea lăudată sau criticată. Desigur, uneori sunt necesare şi referiri la autor, dar important este pe ce pică accentul. Cert este că dacă un comentariu îl laudă sau îl critică pe autor în general, fără referiri semnificative la textul care reprezintă subiectul, nu este de dorit.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 03 Februarie 2016, 09:16:15
Domnule Lucian Velea,
Vă mulțumesc pentru modul exemplar  de a gestiona „criza” cum o numea unul din comntatorii subiectului lansat de mine la poezia „Poem pentru tata”, eliminînd lungile, plictisitoarele și mincinoasele expuneri ale criticului lui pește. Și așa aveam de gînd să intervin eu și să vă cer eliminarea poeziei. Iată încă un exemplu că omul nu are toate „glagoriile” la cap. Să-ți risipești timpul spunînd numai prostii, convins fiind că fleacurile tale rămîn posterității, luînd în calcul previziunea că eu nu voi părăsi saitul, considerînd  că pentru mine Citatepedia este Raiul la care visez, este nu numai naivitate dar și prostie curată. Eu nu voi renunța la decizia mea, cu toate că îmi e foarte greu să mă despart de cititori indiferent pe ce poziții s-au aflat ei. Le cer scuze și aici și voi face-o probabil și la comentarii dacă mă veți dezlega, pentru că li se vor șterge comentariile.

Domnule Velea, referitor la răspunsul dumneavoastră am de făcut cîteva precizări:
Comentatorului despre care am făcut vorbire, i s-o fi șters unele comentarii, nu zic , dar acestea au fost fie de ochii lumii, fie la insistențele mele repetate. Nu m-a deranjat cînd s-a referit la autor, dar tot timpul mă înjura, nu mă scotea din agricultor, țărănoi, analfabet, colectivist, comunist, veterinar, văcar, și multe altele. Vi se pare normal? Apoi se lega tot timpul de tot felul de nimicuri, că scriu cu literă mică, ba că nu utilizez semnele gramaticale, ba că adaug prea mult, ba că de ce nu-mi adug eu textele, și exemplele pot continua, dacă e nevoie vin cu dovezi. Cînd nu avea de ce să se lege, se lua de cititorii care comentau altfel de cum o făcea el. Era normal? Domnule Velea au fost sute de comentarii fără absolut nicio logică, doar miștocăreli. Omul, s-a văzut clar, nu e în stare să scrie un distih ca lumea, dar îi critică pe toți. Puteți să-mi spuneți de ce a cerut Daniel Stanciu ștergerea contului, puteți să-mi spuneți de ce a părăsit Eduard Zalle saitul? Și exemple am slavă Domnului. Se laudă peste tot că datorită lui au fost șterse mii de citate, că el este sanitarul saitului. Domnule, degeaba legi rana unui om după ce l-ai pălmuit zdravăn.

Ieri într-un comentariu spunea că eu vreau capul lui Aga. Nimic nu-i mai rușinos să vorbești despre tine dîndu-te drept altcineva.
Știe oricine că capul (cacofonie intenționată) lui Agamemnon este același cap pe care îl poartă între urechi și el, Nelu Gigănțelu.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 03 Februarie 2016, 11:11:23
Treaba mea este ca atunci când observ o problemă care se repetă la comentarii să creez mecanismele ca aceasta să fie evitată în viitor (de exemplu, prin reguli de moderare automată). Chiar dacă referiri la persoană ca cele menţionate au existat în trecut, nu ştiu dacă îmi puteţi da exemple recente. Cert este că astfel de comentarii nu sunt acceptate şi, dacă apar, sunt eliminate.

Daniel Stanciu s-a retras pentru că nu s-a împăcat cu ideea că îi elimin unele cugetări (de exemplu, unele lungi, care erau mai degrabă nişte comentarii).

Eduard Zalle s-a retras în urma unor modificări pe care le-am făcut la sistemul de moderare a voturilor, nefiind de acord cu pierderea bruscă a unui număr mare de voturi (fie ele pro sau contra).

Precizez că în ambele cazuri comunicarea a fost amicală. Cei doi au înţeles că sistemul are nişte reguli, iar dacă unele nu le plac, nu participă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 03 Februarie 2016, 11:52:21
Domule Velea îi cunosc pe amîndoi, au plecat datorită comrntariilor stupide făcute de cel care se crede critic literar. Este critic literar așa cum este Papa de la Roma catolic. Am dovezi, dacă e cazul vi le pun la dispoziție. Recent, foarte recent, au fost niște comentarii cam în stilul celor invocate de mine. Întrebarea mea este de ce ați tolerat atît de multe golănii un timp atît de lung? Vă amintiți disputele dintre Dl. George Budoi și insul cu pretenții de buric al Citatepediei? Jignirile grosiere de maidan aduse autoarei Betty Marcovici, ca să dau doar două exemple? Sunt multe de discutat și le voi aduce aici pe Forum în discuție pentru că observ că subiectul deschis de mine devine din ce în ce mai interesant, cititorii avînd ocazia să cunoască multe lucruri care vreme îndelungată au fost bine ascunse.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 03 Februarie 2016, 13:51:25
Eu nu văd nimic ascuns. Întotdeauna când cineva mi-a solicitat lămuriri, i le-am dat. Şi întotdeauna când cineva a discutat cu mine o situaţie anume de la comentarii, am analizat mai atent şi am luat măsuri suplimentare sau i-am explicat punctul meu de vedere.

Pentru unii autori, criticile sunt deranjante chiar şi când sunt juste. Sigur că uneori comentariile sunt ironice sau sarcastice, ceea ce mi se pare acceptabil. Nu cred că un autor e făcut pentru ieşit în public dacă se împiedică de aşa ceva. Când cineva se urcă pe o scenă, trebuie să-şi asume riscul că s-ar putea să se facă de râs. Publicul nu te ia cu menajamente.

Desigur, la comentarii există o limită, care nu este întotdeauna evidentă, iar eu trebuie să o trag. Pentru asta, mă bazez pe anumite principii îndelung studiate. Dar cum nu toţi oamenii sunt la fel, sunt convins că fiecare ar trage limita altfel. Unii sunt mai bătăioşi, alţii mai flower power :)


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 03 Februarie 2016, 21:22:23
Domnule Velea,
astăzi avînd puțin timp liber mi-am examinat și eu aproximativ 100 de pagini, cu comentarii cu tot. Nu am găsit în textele inspectate niciiun comentariu laudativ, cel mult niște reinterpretări ale unor texte, în rest mici bîrfeli, contraziceri ș.a.m.d. Ceea ce mi-a atras atenția au fost cîteva perle ale tovarășului „critic literar”. Iată ce spune „dolofanul”: „Diplomația lui Girel. Postează un aforism prost, care trezește comentarii deștepte”. Evident se referea la cele semnate de dlui. Dar mai departe în alt coment spune: „Faceți parte/din turma Domnului?/Deci recunoașteți/că sunteți oi? Se referea bineînțeles la trei cititori care își spusese punctul de vedere în legătură cu postarea mea: „Îndulcești fierea morții cu mierea Învierii lui Hristos”! Deci în opinia sa creștinii nu sunt altceva decît niște biete animale, respectiv, oi. E de acceptat, da?

Exemplele sunt multe, le voi aduce în discuție în zilele următoare.

Dar haideți să vedem cîtă răutate s-a îngrămădit în acest om în ultimul timp, scriind cu trei zile în urmă că „Curățirea conștiinței nu înseamnă să ascunzi, sub covorul cel nou, cincizeci de ani de viață”. Această remarcă a fost făcută și într-un comentariu pe care l-ați șters spunînd că eu mi-am retras  din Referat și din datele biografice anumite evenimente de care sunt suspectat. Dv. aveți cunoștință că eu aș fi procedat în acest mod?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 03 Februarie 2016, 22:01:49
Îmi e greu să discut aşa, pentru că trebuie să caut paginile, dar încerc să vă răspund:

Spuneţi: "Evident se referea la cele semnate de dlui."
Mie nu mi se pare deloc "evident". Sunt mai multe comentarii bune, ale mai multor persoane.

Cel cu turma nu-l găsesc, dar din ce spuneţi înţeleg că e o întrebare. Nu ştiu cum e legată de context.

Referitor la "Curățirea conștiinței nu înseamnă să ascunzi, sub covorul cel nou, cincizeci de ani de viață", probabil l-aş fi eliminat dacă se referea la persoana dv, dar aşa este o afirmaţie generică, valabilă, la subiect.

Nu îmi amintesc ce spunea celălalt comentariu. Am reţinut că făcea o critică la faptul că nu spuneţi şi ce aţi făcut în tinereţe.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 04 Februarie 2016, 20:28:45
Domnule webmaster,
astăzi am trecut prin Buzău și avînd o țîră de timp m-am abătut pe la Bibloteca județeană, „V.Voicuescu” expres pentru a scrie un comentariu. Știți ce scria pe burtiera secțiunii Comentarii?: „Ați scris 8 cometarii la acest autor. Sunt alți mulți autori ale căror texte merită comentate. Dreptul de a scrie comentarii pe această pagină v-a fost suspendat temporar”. Temporar înseamnă 2 ani, pentru că de atunci nu am mai călcat în acea sală? Să presupunem că alții au scris probabil 8 comentarii de pe calculatoarele de acolo, și poate că sistemul are dreptate, dar vă întreb, dacă unora, bănuiesc și eu că au fpst mai mulți sunt restricționați conform Regulamentului, invitîndu-i/invitîndu-ne să scriem și la alți autori, tovarășului care a scris peste 3 000 (TREI MII) de comentarii la același autor, i-o fi apărut măcar o dată acest avertisment?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 04 Februarie 2016, 23:53:54
Aceasta nu este o suspendare. Suspendările apar când se elimină repetat citate sau comentarii.

Aceasta este o restricţie. Iar mesajul vă spune şi ce trebuie făcut pentru a o înlătura. Cei care comentează la diverşi autori nu au o astfel de restricţie.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 05 Februarie 2016, 06:41:21
Vasăzică, nu e suspendare, dar de doi ani de zile, sistemul te împiedică să faci comentarii?
Am înțeles domnule Velea, și se aplică tuturor care nu scriu comentarii în strofe.

Aha, trebuie să folosești din rația zilnică de 6 comentarii, 5 pentru Girel Barbu, și unul pentru altcineva.
Cu o condiție: să te cheme, Agamemnon, sau Nelu Gigănțelu, și ca să fie și mai și,  mai toci în ciulama și  un Agamiță.
Să fie mîncărica mai grasă și mai gustoasă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 05 Februarie 2016, 09:30:45
Nu e suspendare, pentru că stă în puterea utilizatorului să scape de această restricţie. Numele nu are nicio importanţă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 05 Februarie 2016, 13:28:30
E în ordine...
Numele nu contează!
Deci poți să porți orice mască, eventual să o schimbi de mai multe ori pe zi, important este să înjuri ca birjarul, să te dai rotund că tu ești cel mai cu moț... și să comentezi după mai multe calculatoare, unul pentru un nume și altele pentru alte nume, cu un nume se scrie comentarii în strofe, cu celălat fără, să creadă proștii de cititori că opoziția e numeroasă. Și tot așa mereu pînă ajungi să semnezi MII de comentarii la textele unui singur autor în timp ce pe alții nu-i bagă nimeni în seamă pentru că, că nu-i așa? ăia înghit și tac!
Tic-tac!
Eu n-am să tic, dar nici n-am să tac!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 05 Februarie 2016, 16:17:42
Numele nu contează în privinţa respectării regulamentului. Dacă "înjură ca birjarul", foarte probabil că nici nu-i apare comentariul. Iar dacă scapă filtrelor automate, foarte probabil că exprimarea respectivă nu va mai apărea altă dată.

Oricum, eu nu remarc recent "injurii" la comentarii pe cât observ în exprimările dumneavoastră din discuţia cu mine.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 05 Februarie 2016, 18:13:09
Domnul Velea,
sunteți un bun diplomat în manipularea cititorilor, foarte prompt în răspunsuri, dar întotdeauna ocolite întrebările esențiale, încercînd să-l îmbrobodiți pe Măria Sa Cititorul. Uneori reușiți de minune, însă din discuția de față se pare că lucruriule iau o turnură neașteptată. Numărul mare de „vizite” denotă că a crescut interesul utilizatorilor pentru lucrurile aflate mai puțin la vedere. De fiecare dată cînd răspunsul se referă la tovarășul clitic literal îl apărați mai abitir decît pe o rudă. Aveți vreun grad de rudenie, domnule Velea, pe bune? Eu nici la această oră nu pot comenta la textele mele în timp ce „moțul” saitului a comis numai astăzi pînă la această oră 5 comentarii la  texte semnate Girel Barbu. O spun pentru a nu știu cîta oară, nu ce scrie mă irită, ci de ce scrie, și alții primesc botniță să tacă? Nu vă cer pentru numele lui Dumnezeu să mă deblocați, cîtă vreme pot spune aici pe Forum, fără cenzură (nu știu cît va mai dura?), ceea ce gîndesc. M-ați invitat de mai multe ori să deschid un subiect pe Forum, m-am conformat și acum nu știți cum să procedați să scăpați de mine. E simplu de tot, domnule Velea, încercați să mă îmbrobodiți și pe mine.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 05 Februarie 2016, 23:34:53
Dacă aş vrea să scap de dumneavoastră, mi-ar fi foarte uşor să vă blochez contul. Dar nu fac astfel de lucruri decât în cazuri grave (de exemplu, pentru spam).

Eu vă răspund la întrebări, pentru că mi-ar plăcea să înţelegeţi, atât dumneavoastră, cât şi alţi utilizatori, cum funcţionează lucrurile. Nu ţin să vă şi placă. Vă explic doar care sunt regulile locului. Este ca în orice alt loc public în proprietate privată.

Suspendarea dumneavoastră, după cum ştiţi foarte bine, este din cauza faptului că în ultima vreme aţi scris aproape în totalitate comentarii jignitoare, fără nicio intenţie de a discuta civilizat. Şi nu câteva, ci zeci. Eu am înţeles că sunteţi iritat, dar aceasta nu este o scuză valabilă.

Exceptând-o pe soţia mea, care a mai scris comentarii, dar extrem de rar, din contul ei, nu am rude care scriu comentarii pe Citatepedia.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 06 Februarie 2016, 06:56:11
Domnule Velea,
Citatepedia este o bijuterie virtuală, dumneavoastră sunteți un artizan, fapt ce mă determină să vă felicit cu sinceritate. Secțiunea „Comentarii”, altă dată un teritoriu unde aveau loc dialoguri frumoase, oneste, constructive, a devenit în ultimul timp un circ. Un circ cu un singur clovn, care își schimbă masca cum schimbă Ghiță Ciobanul ciorapii. Un clovn care-și dă ochii peste cap, se scălîmbăie, miaună, rage, își bagă fîn în nări, face de toate numai să țină spectatorii în expectativă. Bieții spectatori! Ce vină au ei să asiste la un spectacol sinistru? Nu vi se pare grotesc tot ce se întîmplă, nu puteți face nimic pentru a opri rînjetul acestui clovn? Nu se poate oferi altceva în acest spațiu decît circ? Domnule Velea saitul pierde din popuaritate datorită acestui ins.
Pînă cînd aveți de gînd să tolerați acest mod de a promova cultura? Nu e vorba despre mine, eu sunt pe cale de a produce un „spam”, deocamdată nu știu cum, dar promit că voi învăța.
Domnul să vă binecuvînteze!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 06 Februarie 2016, 08:43:19
Dacă un comentariu este la subiect, pe un ton rezonabil, ce motiv aş avea să îl resping? Doar faptul că X este autorul şi Y comentatorul?

M-am uitat acum pe comentariile recente, făcând abstracţie de nume. Nu remarc vreo problemă.

Singura "problemă" este că dumneavoastră nu vreţi ca cineva anume să vă comenteze scrierile, doar pentru că vă critică. Dacă criticile respective sunt atât de justificate încât să conducă la eliminarea textului comentat, e în folosul tuturor, inclusiv al dumneavoastră. Iar dacă nu au suficientă bază, se descalifică singure - doar nu vă imaginaţi că cititorii iau un comentariu de bun doar pentru că l-au citit.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 06 Februarie 2016, 10:15:22
Domnule Lucian Velea,
nu știu cum să fac să mă înțelegeți, am încercat de nenumărate ori să vă explic că nu mă deranjează criticile, numai că Dumnezeu să mă ierte în foarte multe dintre cazuri nici umbră de critică nu se întrezărește, spun critică adevărată nu contre, cum face „paharnicul”, băieților cu ochi albaștri. Să luăm un singur exemplu, citatul: „Dumnezeu se reinventează în fiecare nou-născut”, sunt acolo 10 comentarii dintre care 5 ale lui icsulescu. De ce era nevoie să se scrie 5 comentarii care spun același lucru? citatul este plagiat și trebuie eliminat. Eliminați-l, fără nicio altă intervenție din partea mea.

Spuneți că nu ați remarcat nicio problemă? Nici faptul că din 50 de comentarii selectate, ( care apar la rubrica „Comentarii recente”) 1/3 aparțin aceluiași personaj, nici faptul că din acea treime, 75% sunt comentarii la textele sussemnatului? Nici faptul că numărul celor care comentează este într-o vizibilă scădere? Nici faptul că mulți foarte mulți autori îl ignoră, că mulți foarte mulți comentatori au dispărut de pe sait datorită lehamitei provocată de acest individ?

Domnul Velea, problema mea este, repet, nu faptul că sunt criticat, să mă critice pînă cînd l-oi opri eu, problema mea este abuzul, și injuriile aduse.
Vă rog să mă scuzați, abia acum am înțeles mobilul acțiunilor desfășurate pe sait: „...criticile respective sunt atît de justificate încît să conducă la eliminarea textului comentat...” Păi de ce nu ați spus asta mai demult domnule Velea? că îl scuteam pe icsulescu de pierderea timpului, poate îl folosea și el pentru binele altora, cerîndu-vă ștergerea textului de la primul comentariu. Dar și aici e o problemă, sunt comentarii ascunse și aduse la lumină doar cînd vrea mușchii sistemului.

Mi-ați răspuns și vă mulțumesc pentru asta, că dintre rudele dumneavoastră doar soția a scris cîteva comentarii. Doamna Silvia Velea este o mare DOAMNĂ, cu mult bun-simț, foarte bine informată, talentată și ponderată în combaterea unor deviații de fond și formă literară, apărute la unii autori pe Citatepedia”. Vă închipuiți însă dacă Domnia Sa ar fi comentat sub un pseudonim,  că intra fără doar și poate sub incidența icsulescului, și ar fi fost tratată așa cum i-a tratat pe absolut toți utilizatorii, fie ei autori sau comentatori?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 06 Februarie 2016, 13:48:58
La citatul respectiv nu văd vreo problemă de plagiat, altfel l-aş fi eliminat. De fapt, nimeni nu a spus că ar fi.

Chestiunea discutată este dacă "reinventează" este un verb potrivit pentru "Dumnezeu". Mi se pare o observaţie justă, despre care se poate discuta. Dacă cel care a deschis discuţia a primit replici, mi se pare normal să aibă dreptul la replică i se permită să îşi susţină punctul de vedere cu argumente suplimentare.

Eu nu văd o problemă dacă cineva scrie multe comentarii, atâta timp cât fiecare dintre ele este în regulă. Doar nu e un număr total fix de comentarii, ca să zicem că ia din porţia altuia. Şi alţi pot scrie la fel de multe comentarii. Ba chiar mai multe, dacă îşi fac cont de utilizator.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 07 Februarie 2016, 18:59:12
Domnule Velea,
îmi aduc aminte cu nostalgie de timpul în care pe secțiunea comentarii era o plăcere să intri.
Ce animație!
Ce respect între autori, comentatori!
Vă întreb ce s-a întîmplat cu toți acești oameni, unde și mai ales de ce au dispărut din peisaj?
Bulă, C.Erber, Gică Contra, Apostolul Bologa, Abramovici, Mihail Arin, M.Arin, Ion Dascălu, Agamiță ș.a.
Ce oameni de omenie!
Ce vremuri!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 07 Februarie 2016, 21:57:54
Fiecare cu ale lui :)


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 08 Februarie 2016, 06:50:21
Domnul Velea, ce să zic :-)) un răspuns complex.
Mulțumesc!

În urmă cu 4 ani, mai exact pe 4 mai 2012 deschideați pe Forum un subiect interesant, „Cluburi pentru comentarii și nu numai”.
Ce vă împiedică să puneți în practică propunerea lansată chiar de dumneavoastră?

Vă sugerez ca în cazul în care veți realiza un club pentru comentarii să-l desemnați ca moderator pe Bulă, dacă între timp nu s-a transferat cu arme și bagaje pe alte tărîmuri, inclusiv într-un loc plin cu verdeață.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 08 Februarie 2016, 12:06:00
Ideea încă este pe listă, însă sunt alte facilităţi de realizat cu prioritate mai mare. Comentariile nu au fost niciodată de un larg interes. Cam 1% dintre vizitatori par interesaţi, după ce văd în statistici. Probabil că utilizatorii dispuşi să se înscrie într-un club de discuţii s-ar număra pe degete.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 10 Februarie 2016, 09:34:45
Mulțumiri!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 11 Februarie 2016, 20:05:09
Vă mulțumesc!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 14 Februarie 2016, 14:57:09
Domnule Velea,
v-am cerut printr-un comentariu să-mi ștergeți absolut toate aforismele postate pe sait. Sper să-mi îndepliniți această dorință.
Vă mulțumesc pentru că timp de 6 ani mi-ați fost o gazdă deosebită.
Cu mult respect!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 15 Februarie 2016, 08:57:52
Am făcut-o când am văzut comentariul.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 19 Februarie 2016, 16:37:58
Vă mulțumesc domnule Velea!
Acum a venit rîndul și senry-urilor să fie șterse.
Vă mulțumesc pentru găzduire, și pentru înțelegere!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 20 Februarie 2016, 06:26:40
Vă rog s-mi ștergeți de pe sait toate distihurile semnate Girel Barbu.
Cu considerație!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 24 Februarie 2016, 17:36:09
Domnule Velea, vă rog să mă iertați că intervin din nou cu o întrebare. Eu nu am putut, zile, săptămîni, luni să scriu un comentariu, pentru că „jandarmul” virtual cum îl numea cineva pe sait, împrăștia mereu cu gaze lacrimogene. Vă întreb ce a păzit azi, 24 februarie 2016 „jandarmul”, lăsînd să comenteze de 4 (PATRU) ori la textul „Apa stătută miroase”, un individ sub protecția unei măști de toată ocara? Și ce mai comentarii!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 24 Februarie 2016, 22:54:57
Este vorba despre un utilizator nou, care a folosit cuvinte "inventate". Le-am blocat pentru viitor.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 29 Februarie 2016, 14:27:45
Domnule Velea!
V-am cerut să-mi ștergeți o poezie care face parte dintr-o serie. Dacă nu se poate, nu-i bai, ștergeți toată seria.
Vă mulțumesc!
Numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 01 Martie 2016, 08:06:17
Am rezolvat.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 07 Martie 2016, 18:58:38
Domnule Lucian Velea,
Vă rog să ștergeți comentariul cu nr. 2 la poezia mea „Amintiri”, semnat de un om căruia nu-i permit să scrie la niciun text semnat de mine. Dacă nu se poate, ștergeți poezia.
Numai bine!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 07 Martie 2016, 20:27:53
Deoarece comentariul nu avea nicio problemă, am eliminat poezia, cum aţi solicitat.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 07 Martie 2016, 20:54:23
Problemă, neproblemă, orice scrie individlul pe mine nu mă interesează.
Mi-e lehamite să văd comentariile acestuia la textele mele.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 09 Martie 2016, 06:21:25
Domnule webmaster,
Vă rog să ștergeți tot ce este „citat din Girel Barbu”!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 09 Martie 2016, 13:09:00
Am rezolvat.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 09 Martie 2016, 13:20:55
Mulțumesc mult domnule Velea, sper că Agamemnon fidelul dstră. colaborator e mulțumit și de acum înainte poate să doarmă liniștit. Iar dacă mai are timp de pierdut, și are slavă Domnului, pentru că altceva nu știe să facă, să mai comenteze la citate de Girel Barbu.
Am avut dreptate cînd am spus că nu are toate țiglele pe acoperiș. Acum nu i-au mai rămas decît cîțiva căpriori afumați și mîncați de carii...


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 25 Martie 2016, 12:56:23
Domnule Velea,
a micul dv. colaborator pe care vă sprijiniți secțiunea de „Comentarii”, în ultimul timp dădea semne de ameliorare a bolii sale, însă se pare că boala a recidivat.  Și cum eu am milă de un seamăn aflat într-o situație de sănătate gravă, vă voi ruga să ștergeți textul (catrenul) meu unde el își manifestă apucăturile obsesive pentru a nu-i mai permite să o ia razna. Mi-e milă pur și simplu de el.
Dar Dvs?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 25 Martie 2016, 17:01:02
Am eliminat catrenul.

Eu nu am păreri faţă de cei care comentează, rolul meu este de arbitru. Atâta timp cât cineva respectă regulamentul, este în regulă.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 27 Martie 2016, 14:18:23
Spuneți că rolul Dv. este de arbitru, domnule webmaster. Vă cred, dar întotdeauna fluierați după... Ați șters astăzi mai multe comentarii la un text unde  colaboratorul Dv. plătit la greu s-a băgat ca musca, cum de obicei se bagă. Poate spuneți că a respectat regulamentul așa cum îi aburiți pe utilizatori de ani buni de zile. Ceilalți nu au respectat regulamentul? Mie nu ați vrut să-mi răspundeți, nici să-mi aprobați comentariul, și mai spuneți că jucați cinstit. Vă deranjează că susțin în continuare că e bolnav psihic? Ei bine, o să dau publicității concluziile unei echipe de medici care s-au ocupat de acest caz. Să vedem atunci ce mai ziceți...


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 27 Martie 2016, 21:34:37
Nu are niciun sens ca cineva să fie "plătit la greu" ca să scrie comentarii. Asta e doar în închipuirea dv.

Comentariile pe care le-am respins erau jignitoare şi/sau nu aveau legătură cu subiectul paginii.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 07 Mai 2016, 19:58:16
Domnule Velea,
este ultima întrebare-rugăminte: După cum bine știți am cerut elminarea cîtorva mii de texte de pe Citatepedia, datorită faptului că un individ se bagă ca musca-n lapte comentînd  zi și noapte citatele mele. Am cerut de nenumărate ori să opriți acest coate-goale să mai comenteze. Întrebare: Chiar nu se poate să-i interziceți acest lucru?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 09 Mai 2016, 15:12:06
Chiar dacă s-ar putea, nu mi se pare normal să îi fie interzis cuiva accesul doar pentru că este X sau Y. Regulile se fac de principiu, nu în favoarea sau în defavoarea unei anumite persoane.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 10 Mai 2016, 05:13:46
Ce mai este normal azi în lumea noastră?
Normal ar fi fost dacă acest personaj și-ar vedea de sărăcia lui mintală!
Domnul Velea, un pacient poate refuza anumite procedee medicale...
Un inculpat poate recuza un complet de judecată.
De ce un autor nu ar putea respinge un comentator, mai ales cînd are dovezi clare că acesta este țicnit?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 10 Mai 2016, 13:53:32
Un autor poate respinge un comentator - pe site-ul său personal, pe pagina sa de Facebook, "acasă" la el.

Dar dacă autorul recită într-un "parc", atunci trebuie să îşi asume că cineva din public s-ar putea să spună ceva care nu îi convine.

"Dovezile clare" pe care susţineţi că le aveţi sunt impresii şi supoziţii. Dar chiar şi dacă aţi avea dreptate, nu i se interzice cuiva accesul într-un loc pentru aşa ceva. Doar faptele contează şi se sancţionează punctual, dacă e cazul.

Oricum, modul în care vă exprimaţi nu vă face onoare.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 10 Mai 2016, 15:11:23
Bine că are onoare turnătorul, dat afară din „servicii” pe motiv de țicneală!


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 19 Martie 2017, 08:39:10
Mult stimate domnule Admin!
De ce mi-ați interzis să adaug texte pe saitul Domniei Voastre?


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 19 Martie 2017, 09:16:25
Mult stimate domnule Admin!
De ce mi-ați interzis să adaug texte pe saitul Domniei Voastre?


Eu personal nu am pus vreo restricţie.

Este posibil să aveţi vreo restricţie din cauza faptului că adesea solicitaţi eliminarea scrierilor pe care le adăugaţi. Astfel de restricţii sunt temporare, între 1 şi 150 de zile, în funcţie de raportul înregistrărilor rămase faţă de cele rămase, frecvenţa eliminărilor şi alţi factori.

Mesajul care vă apare ar trebui să fie lămuritor.


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Girel Barbu din 19 Martie 2017, 16:34:54
Draconic sistem!
150 de zile suspendat pentru că am cerut să mi se elimine niște texte care erau batjocorite de un nei„k”a nimeni.
Că am sau nu acces la adăugarea de texte, voi cere ștergerea tuturor textelor unde comentează acolitul Dstră...


Titlul: Răspuns: Puncte de vedere
Scris de: Lucian Velea din 20 Martie 2017, 16:02:36
Este interpretarea dv, eu nu asta am spus.

De asemenea, este decizia dv. Cu cat eliminările sunt mai frecvente, cu atât penalizările cresc. Nu putem încuraja participarea cu mofturi.

Un scriitor nu îşi poate alege cititorii. Dacă doriţi să cenzuraţi anumite persoane doar pentru că nu vă plac, indiferent ce spun, vă recomand un spaţiu mai personal, unde faceţi regulile.