Forum.Citatepedia.ro

Muzică => Muzică folclorică => Subiect creat de: Lucian Velea din 22 Decembrie 2008, 18:51:59Titlul: Colindători
Scris de: Lucian Velea din 22 Decembrie 2008, 18:51:59
Iacă, vin iar "hoardele" de copii cu colindatul... Ar fi frumos dacă ar şti colinde mai acătării... Dar să zicem că sunt copii, aşa că suntem indulgenţi (ar trebui?!).

Am însă o curiozitate: are cineva curaj să le dea doar covrigi, nuci şi cozonac?? Dacă da, daţi-mi de ştire, voi fi tare fericit... :-)


Titlul: Răspuns: Colindători
Scris de: scofieldutza din 22 Decembrie 2008, 21:43:00
Cel puţin aici, unde locuiesc eu, dacă aş îndrăzni să le ofer copiilor doar dulciuri, cred că aş părea ridicolă.

Mi-ar râde, cred, în faţă, şi apoi mi-ar atârna colacii de poartă, sau arunca merele prin curte  :-)). Aşa, în semn de respect..  Kids today..  [-(

Totuşi, cred că e tot vina noastră că nu ne-am păstrat peste tot obiceiurile, tradiţiile - şi am introdus altă "modă" (mai costisitoare, zic eu - şi prin asta ne face să ne gândim mai mult la partea materială, şi nu la acel spirit înălţător al Crăciunului pe care ar trebui să-l simţim când auzim colindători.)

Apropo, faţă de ceilalţi ani, de exemplu - când eram eu copil, altfel era Crăciunul.. Cu atâta nerăbdare aşteptam Ajunul ca să plec la colindat.. Nu neapărat pentru ce primeam, ci mai mult pentru farmecul acelei seri, pe care mi-o amintesc plină de fericire, zgomot, cântec de copii, veselie şi aglomeraţie de oameni mici pe străzi 8-> .

Cel puţin în ultimii ani, nu mai simt la fel Crăciunul.. Copiii nu se mai înghesuie pe la porţi la colindat, pe străzi aproape e pustiu în Ajun (mă refer la colindători). Cred că în ziua de astăzi copiii preferă să-şi trimită mass-uri de Crăciun şi să se joace pe computer sau să stea pe net în seara de Ajun, în loc să cânte o colindă.  Ce-i cu voi, măi ?! Eu aş da orice să fiu din nou copil, să pot pleca la colindat.. Voi nu  :-) ?   


Titlul: Răspuns: Colindători
Scris de: Lucian Velea din 22 Decembrie 2008, 22:17:25
Am avut nişte vecini care colindau în familie, cu mic - cu mare. Tatăl cânta la chitară... şi nu primeau bani. Deci se poate, la orice vârstă. ;-)


Titlul: Răspuns: Colindători
Scris de: vanghelis007 din 19 August 2009, 15:03:12
Ma gandesc daca nu ar fi interesant sa deschideti un topic cu colinde populare romanesti, in care aceste colinde sa poate fi cunoscute de catre toata lumea, incepand de la vladica pana la opinca.S-ar putea sa iasa ceva interesant.Am sa verific sa vad daca gasesc colinde si prin alte parti.