Forum.Citatepedia.ro

Literatură => Lecturi => Subiect creat de: Andreea din 04 Ianuarie 2009, 15:27:49Titlul: Alchimistul-Paulo Coelho
Scris de: Andreea din 04 Ianuarie 2009, 15:27:49
Alchimistul

O dată la cateva decenii, apare o carte care schimbă pentru totdeauna viaţa cititorilor săi. Alchimistul lui Paulo Coelho este o astfel de carte. Singura noastră obligaţie este să ne realizăm destinul. Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Această poveste, uluitoare in simplitatea şi inţelepciunea ei, este despre un păstor andaluz pe nume Santiago care işi părăseşte casa din Spania, aventurindu-se in Africa de Nord in căutarea unei comori ingropate in Piramide. Pe drum intilneşte o ţigancă tinără şi frumoasă, un bărbat care işi spune rege şi un alchimist, care ii arată calea. Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago poate depăşi obstacolele intilnite in drumul prin deşert. Dar ceea ce incepe ca o aventură copilărească pentru a descoperi locuri exotice şi bogăţii lumeşti se transformă intr-o căutare de comori ce nu pot fi aflate decit inlăuntrul tău. Plină de sevă, evocatoare şi profund umană, povestea lui Santiago este un etern indemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima.


Titlul: Răspuns: Alchimistul-Paulo Coelho
Scris de: Andrada din 04 Ianuarie 2009, 15:58:27
Alchimistul cea mai cunoscuta carte a lui Paulo Coelho.

Fragmente

Cu prietenii pe care şi-i face omul nu trebuie să stea zi de zi. Când vezi aceleaşi feţe mereu, cum i se întâmpla la Seminar, ajungi să-i consideri ca făcând parte din viaţa ta. Şi dacă fac parte din viaţa noastră, încep să vrea să ne-o schimbe. Dacă nu eşti aşa cum vor ei, se supără.

Când doreşti ceva cu adevărat, vrei pentru că această dorinţă s-a născut în sufletul Universului.

Şi când tu vrei ceva cu adevărat, tot Univesrul conspiră la realizarea dorinţei tale.

Dacă-mi făgăduieşti ce nu ai încă, o să-ţi pierzi dorinţa de a obţine acel lucru.

Trebuia să aleagă între un lucru cu care se obişnuise şi ceva ce i-ar fi plăcut să aibă.

Nimic nu-l împiedica, în afară de el însuşi.

Dumnezeu a scris în lume drumul pe care fiecare om trebuie să meargă. Trebuie numai să citeşti ce a scris El pentru tine.Titlul: Răspuns: Alchimistul-Paulo Coelho
Scris de: Lucian Velea din 04 Ianuarie 2009, 18:34:52
Aici se găsesc toate citatele care s-au adunat până acum din "Alchimistul" pe Citatepedia:

http://surse.citatepedia.ro/din.php?a=Paulo+Coelho&d=Alchimistul (http://surse.citatepedia.ro/din.php?a=Paulo+Coelho&d=Alchimistul)