Forum.Citatepedia.ro

Muzică => Muzică modernă => Subiect creat de: horatiu665 din 26 Ianuarie 2009, 17:57:46Titlul: rock-ul este modern?
Scris de: horatiu665 din 26 Ianuarie 2009, 17:57:46
e un subiect interesant, poate nu e comunitatea potrivita pentru asa ceva, dar eu totusi pornesc discutia si aici.

rock-ul cu adevarat porneste de prin anii 65-70, cel putin asa vad eu lucrurile, formatiile adevarate, cele care raman in istorie pana acum, s-au format in perioada asta. cateva exemple: Deep Purple (1968), Led Zeppelin (1968), Pink Floyd (1965), The Doors (1965), asta ca sa enumar doar cativa care iti vin in minte instantaneu. evident, sunt mai multi, dar nu asta e scopul discutiei.

De atunci pana acum, atat de multe stiluri s-au desprins din radacina rock incat ar fi greu sa le citesti pe toate intr-o lista. In orice caz, pare chiar si in ziua de azi o muzica a rebelilor, a nonconformistilor, a generatiilor tinere. asta vrea sa para. intervine, bineinteles, problema fostilor tineri care acum au devenit batrani si inca insista pe ideea tineretului, desi nu mai e locul lor, dar oricum nu este o problema, in muzica toata lumea are loc.

Parerea mea este ca din aceste multe tipuri de rock, unele pot fi considerate clasice, altele vechituri, altele noi, dar absolut toate pot fi de domeniul prezentului daca sunt cantate la modul profesionist, intr-un fel in care sa simti muzica pe care o canti. puteti sa va imaginati niste roboti cantand? nu. este necesara aparitia sentimentelor in muzica. astfel, va cer parerea. este rock-ul clasic, sau modern? de ce?


Titlul: Răspuns: rock-ul este modern?
Scris de: scofieldutza din 03 Februarie 2009, 18:13:28
Poate că nu e cel mai indicat subiect în care să îmi dau cu părerea, dar totuşi încerc şi eu.

Din prisma a ceea ce înţeleg eu prin "clasic" şi "modern", cred că rock-ul este şi una, şi alta. Adică : este clasic pentru că s-a format nu acum 5-10 ani, ci cu ceva decenii bune în urmă, şi a reuşit să se menţină ca gen muzical până astăzi (chiar dacă au apărut multe alte "subgenuri" derivate). Este modern pentru că tocmai aceste stiluri care au derivat din rock-ul de la "începuturi" îl menţin mereu în actualitate, conformat noilor cerinţe ale publicului.

Nu ştiu, aceasta e doar părerea mea.  :-?


Titlul: Răspuns: rock-ul este modern?
Scris de: Ramz din 29 Noiembrie 2009, 21:07:10
Hmm... Cred că rock-ul îl putem băga foarte bine în categoria de '' clasic '' , dacă vorbim de rock-ul clasic. Vreau să zic, au crescut atâtea ramuri la fiecare gen muzical că nu mai ştii în ce categorie să îl bagi. Datează şi rock-ul de multă vreme, dar acum în zilele noastre i s-au adăugat o mulţime de alte '' calităţi '' ceea ce poate îi deformează clasicismul de altădată, şi poate fi considerat modern.
Pentru mine însă, rămâne un gen clasic readus în modernitate; un gen ce încă nu a murit şi dă semne că ar vrea să trăiască multă vreme de acum înainte [ cred că am observat cu toţii câtă lume ascultă rock; şi eu ascult ] . Oricum, cred că şi acesta este un principiu după care se leagă lumea şi spune clar  : Rocku' e modern. Dar mie nu îmi pare a fi, chiar dacă l-am adus în zilele noastre [ asta e doar datorită cântăreţilor şi oamenilor ce ascultă ] . Că i s-au mai adăugat şi alte ramuri, poate chiar moderne, e iar altă treabă.

Să îl lăsăm acolo de unde a pornit . Părerea mea este : clasic.


Titlul: rock ul este modern
Scris de: Anthonykn din 25 Aprilie 2016, 19:07:44
Rock - muzica diavolului - produsul unei ramuri a societatii,putin duse cu pluta , indoctrinati care altceva mai bun de facut n-au decat sa emita ipoteze aberante cu justificari si mai aberante.Titlul: Răspuns: rock-ul este modern?
Scris de: Sylver Cheetah 53 din 12 Iunie 2017, 18:39:37
Rock - muzica diavolului - produsul unei ramuri a societatii,putin duse cu pluta , indoctrinati care altceva mai bun de facut n-au decat sa emita ipoteze aberante cu justificari si mai aberante.
Mai bine "muzica Diavolului" decît cea a lui dumnezeu.


Titlul: Răspuns: rock-ul este modern?
Scris de: Elena01 din 07 Februarie 2018, 18:35:24
Rock-ul este un gen de muzica pentru amatori. Daca iti place el permanent va fi la moda pentru tine , nu conteaza pentru ceilalti.


Titlul: Răspuns: rock-ul este modern?
Scris de: Sylver Cheetah 53 din 27 Noiembrie 2020, 10:15:49
Muzica rock e o prostie.