Forum.Citatepedia.ro

General => Diverse => Subiect creat de: di.modi din 13 Aprilie 2009, 15:51:21Titlul: Hermetism
Scris de: di.modi din 13 Aprilie 2009, 15:51:21
Am o mare nedumerire: am citit într-un articol despre esoterism, cum că "stiinţa focului" s-ar numi "hermetism" (despre care eu stiu ca era un curent literar). Am cautat prin toate dicţionarele pe care le cunosc si n-am găsit altceva, dar necazul meu e că la  pirotehnie - pirotehnica - pirotehnism,  care din câte ştiu eu, au legătură cu această ştiinţă a focului, n-am găsit decât referiri la armele de foc sau focurile de artificii   :-(
În concluzie: este sau nu hermetismul=stiinţa focului ? Şi dacă nu este, cum se numeşte disciplina care se ocupă de studierea focului ?   :-/Titlul: Răspuns: Hermetism
Scris de: vanghelis007 din 19 August 2009, 05:56:21
"Hermetismul este prezentarea unui sistem de legi care guverneaza întregul Univers, legi imuabile (neschimbatoare), care se manifesta peste tot - material, mental si spiritual. Cele 7 Legi Universale sunt esenta întregii filozofii hermetice, sunt Legea a TOT CEEA CE ESTE, Legea lui DUMNEZEU. Denumirea de hermetism - hermeneutica vine de la numele lui Hermes Trismegistos, unul din Marii Intelepti Initiati din trecutul istoric."
Aceasta este o definitie a hermetismului daca scrii cuvantul respectiv pe google.Personal, eu folosesc metoda hermeneutica, pentru intelegerea semnificatiei unor texte profane si desprinderea  sacrului.Apartinand firii omenesti, fiecare dintre noi avem impresia ca adevarurile pe care le descoperim, apartin unei  anumite modalitati de cercetare pe care o denumim mai aproape de realitate sau nu.Lucrul acesta, dupa cum bine ai observat poate conduce si la situatii paradoxale sau chiar gresite.


Titlul: Răspuns: Hermetism
Scris de: vanghelis007 din 19 August 2009, 06:03:17
PRACTICILE FOCULUI SI APEI

de OMRAAM AIVANHOV
Am gasit acest articol interesant, pe care poti sa-l citesti.In clipa cand nu stii un cuvant, inventeaza-l.Poto sa spui Piromantzia,-daca vorbesti de divinizatia prin foc,sau sa aduni doua cuvinte in varianta lor latina ori greaca, pentru ca se poarta.