Forum.Citatepedia.ro

Tematic => Psihologie şi dezvoltare personală => Subiect creat de: bettyanna din 04 Decembrie 2009, 23:22:05Titlul: teoretic versus practic
Scris de: bettyanna din 04 Decembrie 2009, 23:22:05
 Am gasit acest site din intamplare, vreau sa cred ca nu am o problema, stiu ca nu ar trebui sa ma intereseze parerea altora despre mine, dar vreau sa stiu cum se vede din afara toata treaba asta.
Se intampla sa fiu cuprinsa de o incertitudine vis a vis de tot ceea ce ma inconjoara. Oare am o problema din faptul ca pun prea mult acent pe detalii? ma gandesc, lucruriile mari li se intampla tuturora, un job, o casatorie, copil, moarte... importante sunt detaliile! cum traim aceste parti ale vietii care sunt vitale sau nu. E un mecanism cu care noi ne-am invatat si care ne mana din treapta in treapta pana la moarte. Ar trebui sa fim pregatiti din timp pentru fiecare, sau sa ni se intample pur si simplu. De fapt mecanismul asta are mici scaparii, nu vreau sa ma gandesc la noroc, fiecare e stapan pe viata lui, dar ma gandesc uneori e nedreapta viata asta. E janic sa ma gandesc la ceva care ma supara fara sa stiu de fapt ce e. Nu reusesc sa invinovatesc pe cineva sau ceva, nici macar pe mine. Si oare oamenii se pot schimba sau doar suferinta linisteste valurile vietii? Ce e viata fara valuri?
Care este problema de fapt, teoreticul si practicul mi se par pur si simplu ca doua oglinzi, se patrund prin imagini se oglindesc dar atat. Stiu unii chiar reusec sa faca ceeea ce isi pun in cap, dar eu nu. Neglijenta, nepasare, nesimtire. Merita sa ma mai gandesc daca nu fac niciodata ceva, sau de fapt nu pot sa nu gandesc. EXista identificare si eu nu am gasit. sunt in ceata.


Titlul: Răspuns: teoretic versus practic
Scris de: Lucian Velea din 04 Decembrie 2009, 23:53:03
Îţi spun cu simpatie, se şi simte că eşti în ceaţă :-) Nu ai reuşit să îţi exprimi prea clar frământările...

Oricum, să îţi spun părerea mea, de principiu. Ca viaţa ta să meargă într-o direcţie care să-ţi placă, primul pas este să-ţi clarifici "teorticul": cum vrei să fii şi ce vrei să obţii. Apoi urmează "practicul": tot ceea ce faci nu trebuie să intre în contradicţie cu ce ţi-ai propus. Dacă intră în contradicţie, ori schimbi ce ţi-ai propus, ori faci ce trebuie. Dacă laşi astfel de contradicţii să persiste, vei rămâne mai mult sau mai puţin în ceaţă.