Forum.Citatepedia.ro

Teatru => Cursuri de teatru => Subiect creat de: Lucian Velea din 31 Mai 2010, 15:57:31Titlul: Workshop-auditie adresat liceenilor de clasele IX-XI din Municipiul Bucuresti
Scris de: Lucian Velea din 31 Mai 2010, 15:57:31
In datele de 4 si 5 iunie 2010, la Sala Noua a Teatrului de Comedie din str. Sfanta Vineri nr. 11, OPERA PRIMA organizeaza un workshop-auditie adresat tuturor liceenilor de clasele IX-XI din Municipiul Bucuresti in vederea montarii unui spectacol de teatru care va face parte din grila noii stagiuni a Teatrului de Comedie, incepand din toamna acestui an.

Workshopul-auditie va fi coordonat de regizorul Alexandru Mazgareanu, a carui activitate pedagogica se impleteste si implineste continuu si constant cu cea creatoare. Participarea sa inca de la inceputul studentiei la diverse festivaluri de teatru din tara se distinge prin varietatea domeniilor sale de interes: de la commedia dell’arte la tragedia antica greaca, de la workshopuri de dramaturgie si arta actorului la spectacole lectura. In prezent, spectacole semnate Alexandru Mazgareanu se joaca pe scene prestigioase ale capitalei, regizorul avand in pregatire si cateva proiecte noi.

Workshopul-auditie isi propune sa aduca impreuna elevi de liceu de clasele IX-XI de pe raza Municipiului Bucuresti intr-o incercare inedita de a re-pune in scena un text care vibreaza cu tematica varstei adolescentine: „Santaj” de Liudmila Razumovskaia. Un spectacol despre adolescenti, cu adolescenti si pentru adolescenti, coordonat de o echipa de tineri profesionisti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” Bucureşti, care beneficiază de sprijinul unor pesonalităţi ca George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, Gelu Colceag, rectorul U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” Bucureşti, Dan Mircea Cipariu, preşedintele Secţiei de Poezie Bucureşti a Uniunii Scriitorilor si Paul Chiributa, actor şi profesor U.N.A.T.C.

Centrul de Creaţie şi Educaţie prin Teatru OPERA PRIMA este un proiect inovativ care propune un model socio-cultural de educaţie şi reintegrare socială ce se adresează categoriilor defavorizate de pe raza Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost  implementat în februarie 2010 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti împreună cu Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO „Adolescenţii”, în parteneriat cu U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” Bucureşti şi se va desfăşura până la finalul anului în curs.