Forum.Citatepedia.ro

Celebrităţi => Personalităţi => Subiect creat de: Lucian Velea din 12 Septembrie 2008, 17:56:02Titlul: Ce contează mai mult: omul sau creaţia sa?
Scris de: Lucian Velea din 12 Septembrie 2008, 17:56:02
O personalitate, oricât de mare, este totuşi un om. Poate face greşeli, chiar grave, ori poate avea un crez cu care marea majoritate oamenilor nu este de acord. Poate avea un caracter care să lase de dorit, ori poate fi pur şi simplu un om antipatic. Şi pentru că oamenii se schimbă, poate avea aceste probleme "de imagine" sau reale, în diferite grade, doar în anumite perioade ale vieţii sale.

Se întâmplă deseori ca o astfel de personalitate să aibă anumite creaţii absolut remarcabile. Şi atunci, cel care ia contact cu o anumită creaţie şi o găseşte ca fiind extraordinară, dar nu-l admiră şi pe omul care a creat-o, se află în faţa dilemei: să aprecieze creaţia, indiferent cine este omul care a produs-o, sau să o respingă, făcând-o parte integrantă din respectivul om? Oare ce rămâne pentru posteritate: fiecare creaţie în parte sau un ansamblu format dintr-un creator şi opera sa completă?


Titlul: Răspuns: Ce contează mai mult: omul sau creaţia sa?
Scris de: fabi din 26 Octombrie 2008, 09:41:14
Omul (personalitatea, caracter, temperament) si opera sa sunt 2 aspecte diferite. Ce l-a facut remarcabil: opera sa ori trasaturile personalitatii lui? Sunt directii distincte de apreciere.


Titlul: Răspuns: Ce contează mai mult: omul sau creaţia sa?
Scris de: indru_36 din 13 Iunie 2009, 14:33:20
As indrazni sa spun ca ar fi incorect sa judecam separat,pe om de creatie,creatia de om.Numai impreuna cantarite pot da,pot arata adevarata valoare a ansamblului om- creatie.Caci toate acele minunate creatii care vor ramane marturie in timp se nasc din viata omului de zi cu zi,din trairile de zi cu zi ale acestuia, din necazurile si bucuriile acestuia,din iubirile si dezamagirile sale,din vis,realitate, lacrima, zambet,dezgust.   


Titlul: Răspuns: Ce contează mai mult: omul sau creaţia sa?
Scris de: mairo2013 din 19 Septembrie 2012, 18:39:40
Omul si creatia sunt intr-o strinsa legatura!
Nu pot sa spun ca creatia este cel mai important,deoarece creatia fara om nu poate exista...
Expresia cea mai inalta si mai fericita a spiritului unui om este creativitatea. Niciun alt aspect al fiintei nu genereaza un sentiment de putere atat de intens ca acesta. Nimic nu contribuie mai mult la iubirea de sine si nimic nu incanta mai mult spiritul. Nu conteaza ce anume creezi, atata timp cat creatia ta face ca viata sa devina mai frumoasa si mai confortabila. La nivel global, creativitatea este una dintre manifestarile lui Dumnezeu.

unfarms.com (http://unfarms.com)


Titlul: Răspuns: Ce contează mai mult: omul sau creaţia sa?
Scris de: De Poesis din 19 Februarie 2015, 11:20:13
Eu cred că Omul este creatorul lucrurilor. Tot ce creăm are un scop și oricând putem dărâma totul și să o luăm de la zero. Omul e un miracol !