05 Decembrie 2022, 22:40:40 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
  Pagina principală Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2
1  General / Administrare / Ilar, până la grotesc... : 15 Octombrie 2014, 15:54:08
Trăiesc urât senzația de ospiciu
Ce îmi este dată aici să o degust,
Pe-un site cu iz de snob, spus din oficiu,
Așa neacoperit de probe, doar dezgust
La fală mult pretinsă că-i un cuib
De creatori, ce singuri se citesc
Și vor ca și eu mintea să-mi îmbuib,
Și prosternat să ling și să cerșesc,
Să scriu ca liceenii inepții,
Că așa voi fi la rându-mi ”genial”,
”Superb”, un ”ponderat” printre hoții
De a-mi pune voturi singur, nu un leal,
Ce nu trec nici la corecturi să fac,
Căci de le încerc rămân fără răspuns,
Nici titlul dacă schimb, nu plac;
De-l pun ”Între meridiane”, nu-i deajuns
C-a fost deja ”Între paralele”, sic,
Și deci e grav, că aici sunt sub cenzură,
Ca și la comentarii, doar un pic,
Că ”așa se face critică, literatură...”

PS
”Habarnic”ce-s, ce-am popularitatea -1,
Deci nu spitalul e de vină, eu, nebunu'!?!
 
*În fond e o resemnalizare, căci înțeleg pe deplin explicația, foarte valabilă dealtfel, ceea ce însă nu elimină răul nicidecum. În schimb este absolut de neînțeles cum același sistem automat îmi refuză poezia întitulată  ”Între meridiane”, pe motiv că am postat deja... ”Între paralele”... Mare descoperire! Nu știam că sunt... același lucru!?
2  General / Administrare / Al naibii de ciudat... : 07 Octombrie 2014, 08:44:37
Atât de ”bine” este pus la punct întregul sistem de ”apreciere”, de ”aprobare”(o inutilitate aberantă, în fond o cenzură mascată) a comentariilor, încât este absolut HILAR cum câțiva ”măieștri” autori, ce nici nu apucă să publice o ”creație” și instantaneu se pomenesc că le plouă cu voturi la fiecare inepție produsă în parte, în următoarea secundă postării respectivei ”opere de artă”, sau chiar simultan cu punerea în pagină, în timp ce pe oricare alte situri literare, pe care se mai... multiplică, se târăsc la limita mediocrității, aproape nebăgați în seamă.  Pentru că acolo, pe alte ”meleaguri”, nu-și mai pot aprecia propriile bazaconii, depind doar de o critică obiectivă și pe care ceilalți (cititori, sau autori) o exercită cu o minimă notă de profesionalism.
Constatarea nu are absolut nicio nuanță personală, dar un astfel de mod de falsificare a unei presupuse valori în mediul public virtual, poate produce efecte perverse, într-un mediu, poate singurul ce ar avea premizele purității, într-o societate deja infectată de corupție și fals în toate domeniile.
Sper ca subiectul să aibă un minim ecou și pentru a fi onest cu mine însumi pot reveni cu exemplele clare ale numelor celor ce și-au făcut un obicei de autosupraevaluare. Dezgustător!!!  yahoo_ooooh

*A te identifica sub diverse id-uri și adrese e_mail pentru un fals laudatio, provenit astfel din ”necunoscute” și diverse proveniențe, este cel puțin ca un fel de ”malpraxis” literar...  yahoo_sunglas
3  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 19 Ianuarie 2014, 12:49:37
Cu scuzele de rigoare, revin cu o mică precizare, anume că răspunsul, chiar pentru forma revizuită (oricum fără motiv justificat!), conține mesajul; ”textul conține un cuvânt nepermis”... De cine, de poporul român???
4  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 19 Ianuarie 2014, 12:45:03
Propun utilizatorilor și vizitatorilor sitului, cel mai bun și recent exemplu pe tema subiectului, culmea și o autoexplicație în același timp prin însăși titlul postării!!!

Ipocrizia lecției
                                                      de Daniel Aurelian Rădulescu
M-am întâlnit astăzi c-o sfântă ce tot sfințește păcănele
De sfinți bărbați, ce întâlnește și îi deschide la curele.
Este profund ultragiată că are-n curte o cățea
-Ce nu-i a ei, e pripășită- fără respect de loc, de ea;
Nerușinata s-acuplând cu toți cățeii dimprejur,
Ce-o însămânțează zi și noapte, hălmesiți toți, să-și aibă... tur
Și nu înțelege, ioc defel, cum nu se mai respectă scară
Și animal ce-o fi, cățel, a ajuns s-o facă de ocară!...
Se pare c-a fost înțeleasă de curva de cățea străină,
Că-n două săptămâni s-a stins delirul, sexul cu pricină;
Și-a însușit din manierele predate zilnic, neîntrerupt!?...
Fără să știe, sfânta noastră, că la cățea-i un rut... S-a rupt!

Oricum ea, celebrala străzii, maica-n rasă superioară,
Cu mult bun simț, își drămuiește ”appeal” doar seara... de cu seară!?!
18.06.2012


Textul prezent, ca și cel ce conținea în primul vers ”daravele”, înlocuit la sesizarea administratorului cu ”păcănele”, este respins indefinit fără nicio rațiune.
Surprinzător că textul, așa cum era el inițial, a fost acceptat sub forma inițială pe toate siturile de cultură din mediul virtual, mai ales că expresia populară ”daravele” are cu predilecție o conotație hazlie, specific populară și nicidecum nu este o vulgaritate ca cea bine cunoscută, iar sinonimul ”penis” nu este nicidecum un termen interzis, ci promovat prin dicționarul limbii române și în toate cărțile de școală.
Ca de obicei se confundă vulgaritatea cu expresia populară străveche, invocându-se o pretinsă vigilență, binevenită de altfel în anumite cazuri deja remarcate.
Nu cred că trebuie să vorbim în... bipuri, doar pentru că nu avem simțul măsurii, jucăm pe maica precista și colcăie incultura și toate tarele ce scaldă azi o națiune debusolată.
Poezia în sine era un semnal de ipocrizie ce caracterizează azi o bună parte din existența românească, începând de la cele mai înalte niveluri!!! Minciuna, hoția, iresponsabilitatea, impostura., ipocrizia, etc., guvernează acum România și se pare se răspândește endemic de un popor ce nu-și mai merită țara!
Mulțumesc pentru orice eventuală opinie!
5  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 10 Ianuarie 2014, 22:06:46
Încă o dovadă de periculoasă neconsecvență a administratorului în analiza pe care o pretinde obiectivă, dar care nu are nicio susținere în adevăr. Drept pentru care, cu bucuria de a acumula -2 la popularitate, dar neobișnuit cu păcăleala românească în toate domeniile, pentru că de mult nu o mai accept căci unde locuiesc nu se practică, vă postez în paralel două comentarii la epigrama poetului George Budoi și cu nominalizarea celor ce le-au postat, dând cititorilor posibilitatea să aleagă cine este off topic și folosește un limbaj mai inadecvat:

Eduard Zalle [din public] a spus pe 9 ianuarie 2014:
Iar pentru Băsescu, găozari, păsărici sau ţigănci împuţite. Preşedintele are un repertoriu mai larg, căci, deh, are şi o panoramă mult mai largă de-acolo, de sus, din capu' statului...

Daniel Aurelian Rădulescu 10 ianuarie 2014
Nu am știut că avem până și aici un politician mascat, o za printre ceilalți nelegiuiți, aflați, așa cum tocmai el pretinde, în capu' la statul ăsta de borfași. Rușinos și off topic comentariu cu zgomot de zalle!
Impecabilă cealaltă intervenție, de bun simț, probată și obiectivă! (referire la un alt comentariu semnat Mihail Arin n.b.)
Aș fi felicitat autorul dacă nu ar fi făcut ”corecta” (?) completare...

Cel de-al doilea, din 10.01.2014, a fost suprimat! Trebuiau eliminate cel puțin amândouă, sau ambele acceptate?
Remarcați că cel de-al doilea are o cât de mică legătură cu epigrama în sine?
Primului găsiți vreo legătură, cel puțin infinitezimală, cu postarea autorului?
Mulțumiri anticipate!  
6  General / Administrare / Răspuns: Voturi sau ponturi pe Citatepedia : 07 Aprilie 2013, 23:06:08
Nu văd de loc contradicția? Susțin părerile pe un forum în măsura propriei convingeri și niciodată nemotivat.
Rămâne să vă destăinuiți totuși la ce categorie mă includeți, căci nu sunt la prieteni,  rude, nici la etc.. Să nu-mi spuneți că sunt la ”neveste”?!? 
yahoo_wink
7  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 07 Aprilie 2013, 19:53:18
Domnule Velea, cu scuzele de rigoare pentru reacția grăbită, totuși nu răspundeți esenței comentariului ce releva aberații gramaticale, fără a mai vorbi de puerilitatea exprimării, ambele ”geniale și superbe”, vorba nevestii... se știe!
Doar vă știu cel puțin în ce mă privește, foarte reactiv... 
8  General / Administrare / Răspuns: Voturi sau ponturi pe Citatepedia : 07 Aprilie 2013, 19:47:55
Vreau să fiu de la bun început înțeles că sunt total dezinteresat legat de numărul de voturi sau desele ” idei îndoielnice” primite,  însă frustrarea  omenească în sine îmi spune că este total aberant ca un număr limitat dintre cei ce publică, nici nu apucă să posteze bine  și independent de inepția scornită se umplu de voturi de ”geniali”, ”superbi” etc..  Nu e o gâlgă pe care să o scuipe, fără elogii??? Până și nevestele își laudă  creatorii, așa să fie în familie, mai sar și la gâtul tău dacă ai curajul să spui că tipul e anagramat, nemaivorbind de infantilismul total aliterar.
Deci sunt absolut convins  de adevărul pe care îl pretindeți pe bună dreptate, căci sunt unul dintre deșii pățiți!
Intrați și pe subiectul cu autor goeteri alias Daniel Aurelian Rădulescu și veți afla și din opiniile mele legate de o cenzură exagerată și pur subiectivă.
Eu subscriu în totalitate la afirmațiile dvs. pe care le consider apriori sincere!
9  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 04 Aprilie 2013, 19:35:12
Se pare că se confirmă inepția promovată aici, din moment ce se refuză și comentarii pertinente pentru relevarea  de postări absolut agramaticale, nemaivorbind de orice formă minimă de legare a cuvintelor în limba pe care o serviți cu o oroare pe care nu am mai întâlnit-o până acum,  demnă de a fi făcută cunoscută și pe alte meleaguri, lucru pe care mă angajez să îl fac imediat în media culturală (adevărată) în care se publică la exteriorul țării, căci se pare în țară sunteți unul din promotorii mocirlei generalizate.
Exemplul;

Comentariu la

Pentru iubita mea

fragment;

”pentru ca ar iesii la iveala imensa lor iubire ce ar acoperii universul
iar nimeni apoi nu le ar simtii lipsa celorlalti.

poezie de Silviu Petrache (18 ianuarie 2011)


Cum ce-i banal mereu evit,
nepunctuat, nediacritic
și versu-i... neversificat,
nu m-aș fi dealtfel implicat,
dar cred că se pretinde a ști
c-a ieșii, a simții, n-ar acoperii
că un singur ”i” e gramatical,
deci vot se pare, e ireal!

Sper să nu fie vreun scandal....
04.04.2013
10  General / Administrare / Răspuns: Cenzura abuzivă servește artei și dreptului la liberă exprimare? : 04 Martie 2013, 22:15:10
Dle Velea, acum chiar am deplina convingere că sunteți definitiv INCURABIL!
Ca să puteți să vă abrogați prin pretinse cuvinte meșteșugite un ”drept” ce omenirea a început să-l condamne încă după vremea inchiziției, vă arată cât de hidos puteți fi pentru epoca actuală, când cel mai mare câștig, definitiv pentru omenire, este dreptul la liberă exprimare. Sub o pălărie ce o pretindeți joben, purtați o șapcă comunistă de care de mult am fugit și pe care cu regretul că mai există o regăsesc într-o perversitate aproape naivă, cel puțin depășită și revanșardă.
Nici nu mă interesează recursul la vreo eventuală suspendare, specifică de altfel tipilor lipsiți de caracter, dar cel puțin vă țin oglinda pentru a vă putea reflecta personalitatea și a vă ști de ce ați merita ”tare” pe care poate le trăiți și nu le găseați motivația!
Aveți carnal defecte pe care le vreți excretate asupra celorlalți, altfel nu-mi pot explica aruncarea la coș a ceea ce altul face și asupra cărora nu dispuneți de niciun drept de proprietate; creația cuiva, ea însăși se cheamă proprietate intelectuală și nu puteți dispune după bunul plac dacă nu încalcă reguli general stabilite de o anumită normă socială convenită deja pe deplin. Vă informez că pamfletul, cu adresă precisă, căci chiar asta e definiția lui, există de secole și că este o formă de literatură ce permite expunerea defectelor cu scopul remedierii, o estradă pentru îndreptare și asumare prin citit a celor ce nu dispun neapărat de capacitatea de a o face cu o tentă artistică, digerabilă.
Este o recidivă nejustificată eliminarea postării mele ”JAI” de mama lor..., în loc să lăsați pe alții să dea verdictul, căci nu sunteți ”mama răniților” a societății literare române, ce ar proteja... pe cine, ce? Ori chiar credeți că sunteți cel mai important forum cultural la nivel național, cum ați declarat?
Nu mă aștept la răspuns civilizat și sunt pregătit pentru ceea ce am zis mai sus în text.
Dezolat!!!   
Pagini: [1] 2