22 Noiembrie 2019, 10:02:34 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
  Pagina principală Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
  Afişează mesaje
Pagini: 1 [2]
11  General / Administrare / Răspuns: Cui i-e frică de Comentarii? : 16 August 2008, 11:05:16
.

În cultura Românescă sa ajuns de multe ori la nivelul de discurs sau critică, care au copiat aspectul de bâlci şi de tarabă din politic. Consider că trebuie să fiu demn şi să nu înclin coloana în faţa unor, autori, critici sau cititori, care rău intenţionaţi, cu termeni şi vocabular din politicul Romănesc, vin să mă critice. Mulţi autori, chiar valoroşi procedeaza la fel, ei au acelaşi comportament şi vocabular.

Eu mă delimitez şi nu agreez o asemenea critică sau discurs, sau orice altceva care vine de la un astfel de tip de persoană. Sunt autori, critici si cititori care indiferent de valoarea lor, au un discurs civilizat, şi au  obiectivitatea drept principală calitate, obiectivitate dezbarată de racilele polticului şi a celorlalte sentimente umane negative însoţitoare.

Accept între anumite limite de comportament civilzat, umoristic, fără invidie, ură, egoism, etc. , butada conform căreia, criticul, cititorul este "stăpânul" nostru. Acesta în condiţiile cănd acesta primeşte pe gratis, truda celor care scriu şi care nu este chiar aşa de uşoară.

Miruş! Cred că unii autori trebuie din când în când sâ-şi revizuiască ce vor să obţină, forma prin care doresc asta, fie de la critici, fie de la cititori, modul drept sau nedrept pe care îl acceptă de la aceştia de critică sau comentariu, fără ca să trebuiască să încline coloana, fie ca autori, critici sau chiar ca cititori. Consider că toţi avem obilgaţia să aducem cultura Romănescă acolo unde îi este locul, dreaptă, ca un far de lumină în această societate pe care o putem constata că deocamdată, întruneşte condiţiile unei societăţi de la periferia  Europei în toate sensurile şi domeniile.
.


RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
12  Literatură / Versuri / Actul creaţiei. : 13 August 2008, 18:01:28
Creatie - Contradictii

Dintodeauna nimic nu a putut opri actul creatiei, creatie fie ea inspirata din antebelici, din contemporani, ori prin creatia imaginativa, din experienta traita,  "copiata" sau clonata, toate acestea cu mai multa sau mai putina inspiratie.

Fiecare creatie a avut si are la baza contributia sa novatore-progresita, incepand de la un - .../100 in jos, pina la un maxim + .../100 in sus. Creatiile negative calitativ contribuind si acestea ca puncte de reper la actul creativ general. Creatiile originale, respctiv novatoare spiritual si progresiste, creatii cu un anumit impact asupra viitorului pe o anumita perioada de timp, au la baza "cenusa" din creuzetul arderii sumei totale, a valorilor mici, medii si mari, a creatiilor asa zis astazi clicuite.

Ele sunt un necesar sa fie clicuite, pentru ca prezentul a schimbat din temelii unealta de scris, respectiv vechiul "toc" in "clicuit", clicuit  astazi prezent aproape in casa fiecaruia. Clicuiturile de astazi si rezultatul acestora ,creatiile,   sunt postate ierarhic prin acceptare pe web si sunt precum altadata in trecut, ciornele, scrisurile in reviste de cancan sau carti populare, ziare, toate acestea contribuind la marile acte de creatie.

Toate actele de creatie, in timp, ajung prin selectie naturala sa se situeze pe diferite niveluri, situare care apare ca o sedimentare in timp, situare dupa ce a existat un primordial ocean de amestecaturi creative.
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
13  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 05 August 2008, 18:32:28
                                                                                 CARTEA  LEVITIC

Cei mai multi dintre aceia care au avut dorinta sincera de a citi Biblia de la un capat la altul s-au poticnit la cartea Leviticul! Trebuie sa spunem si noi; aceasta carte nu este ca toate celelalte.

Pliticoasa pentru cititorul superficial, cartea Leviticul se deschide ca o comoara de frumuseti in fata celui care este gata sa faca un mic efort de studiu. Cartea aceasta nu ne-a fost data pentru a fi citita, ci pentru a fi studiata.

TITLUL; Numirea din limba romana vine din traducerea greceasca cunoscuta sub numele de " Septuagianta". Leviticul este un cod de prevederi legale si rituale dedicat Levitilor si urmasilor acestora.

AUTORUL; De 56 de ori este scris in text ca Dumnezeu a vorbit aceste cuvinte lui Moise, care le-a scris apoi el insusi sau le-a dictat altora spre a fi scrise. Domnul Isus certifica faptul ca aceasta carte ii apartine lui Moise.

CONTEXTUL ISTORIC; Cartea Exodul se termina cu terminarea construirii Cortului intilnirii, facut " dupa chipul care i s-a aratat lui Moise pe munte". Cartea Leviticul reglementeaza activitatea preotiei.

CONTINUTUL CARTII; Privind continutul acestei carti exista multe dispute atat cu caracter general cat si particular.

MESAJUL CARTII ; Leviticul a fost scris ca sa arate Israelului cum sa traiesca in sfiintenie. Lucrul acesta era necesar pentru ca Dumnezeu hotarase ca Israelul sa fie instrumentul prin care sa fie realizat planul de mantuire pentru toate celelate neamuri. Metoda lui Dumnezeu pentru imprimarea unui tipar de sfintenie a fost intreita;

jertfele, cu mesajul ca " fara varsare de sange nu exista iertare"
poruncile, ca o marturie a cracterului divin si a conduitei cerute de Dumnezeu.
- pedepsele, anexate poruncilor ca un avertisment despre inflexibilitatea sfinteniei divine.

Leviticul a pregatit Israelul si omenirea pentru venirea lui Christos, prin trezirea sentimentului de vinovatie si de nevoie dupa jertfa de ispasire. Intregul ritual desfasurat la Cortul intalnirii a fost o trimitere spre lucrarea viitoare a Domnului Isus si spre sacrificiul suprem depus de El pe altarul din dealul Golgotei.

Leviticul este o revelatie a cracterului lui Dumnezeu , iar Acesta este acelasi ieri, astazi, si in veci. In al doilea rand, el prezinta felul lui Dumnezeu de a lucra cu oamenii. Nici acesta nu se schimba. Sfintenia lui Dumnezeu ne descopere mereu vinovatia noastra si nevoia noastra dupa Mijlocitorul harului si al iertarii.

Leviticul este o monstra de cod moral din domeniul teocratiei. Desi textul este forte vechi, orice grup legislativ care se respecta ar face bine sa staruiasca asupra lui ori de cite ori au de imprimat societatii norme care sa granteze stabilitatea si propasirea.

Leviticul este o comoara de tipuri si simboluri care ni-L prezinta pe Hristos in toata gloria si splendoarea Lui trecuta, prezenta si viitoare. Nu trebuie sa facem greseala sa credem ca daca unele dintre aceste simboluri si tipuri au fost deja implinite, toate se gasesc in aceasi situatie.

                                                                    SCHITA   CARTII

BAZA PĂRTĂŞIEI ŞI JERTFA

JERTFELE

PREOŢII

OAMENII

ALTARUL

ROADA PĂRTĂŞIEI; SFINTIREA
 
OAMENII

PREOTII

SARBATORILE

ULEIUL SI PAINEA

FELURITE PEDEPSE


RANDUIELI PENTRU TARA CANAANULUI


urmeaza                                                                     Cartea NUMERI


RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
14  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 03 August 2008, 12:21:17
                                                                                               EXODUL

Cartea Exodul urmeaza Genezei in acelasi fel in care Noul Testament urmeaza Vechiului Testament. Geneza ne vorbeste despre caderea omului la toate examenele si in toate privintele. Exodul este descrierea glorioasei interventii a Dumnezeului pornit in rascumpararea creturii pierdute. Ea ne vorbeste despre un Dumnezeu suveran care a hotarat in bunavointa Lui sa mantuiasca.

Exodul este prin excelenta cartea care ne vorbeste mai clar decat oricare alta din Vechiul Testament despre lucrarea de mantuire. Actiunea ei debuteaza in plina tragedie umana, dar se termina cu un trimf al slavei; incepe prin a ne spune cum Dumnezeu s-a coborat plin de har in scena lumii pentru a izbavii un popor pe care-l iubeste si se termina cu declaratia ca Dumnezeu a coborat in norul slavei pentru a locui in mijlocul acestui popor rascumparat.

TITLUL; Titlul romanesc vine dintr-o traducere a Bibliei evreiesti in limba greaca numita "Septuaginta". Exodul sau "Iesirea" este o numire cum nu se poate mai  nimerita pentru aceasta carte in care Dumnezeu ne relateaza despre iesirea poporului ales din tara in care suferisera crunt ca robi timp de generatii.

AUTORUL ; Inca din timpul lui Iosua, cartea i-a fost atribuita lui Moise ( Iosua 8;31-35; cf. Exodul 20;25), parere confirmata apoi si de Domnul Isus ( Marcu 12;26). Datele cartii ne fac sa credem ca autorul ei a fost intr- adevar un om cu o foarte aleasa educatie, care a locuit in Egipt un timp indelungat si a fost el insusi martor ocular la evenimentele descrise. Autorul a fost familiarizat cu ciclul recoltelor din valea inferioara a Nilului. ( Exodul 9;31-32) ; descriierile lui sunt foarte precise si clare ( Exodul 2;3, 12) , dandu-ne amanunte pe care numai un martor ocular putea sa le observa. ( Exodul 15;27)

Data ; probabil intre anii 1445-1440 î.Ch.

Continutul; Tema acestei carti este eliberarea din robia Egipteana, ca o implinire a promisiunii facute in Geneza 15;13-14. Acesta izbavire a fost indeplinita in urma unor interventii miraculoase din partea lui Dumnezeu (plagile din Exodul  7;14- 12;36) si n-a cerut din partea evreilor decat o incredere totala in eficacitatea sangelui simbolic varsat (Exodul 12;1-13)

Cuvinte cheie, teme caracteristice; Cartea Exodul ne aseza inainte cateva "antetipuri" ale lui Isus Christos ; Moise (2;2), Pastele ( 12;11) mama (16;35), stânca (17;6) si Cortul intalnirii ( 25;9) .

Exodul ne pune inainte o lectura fascinanta. Exista oare in toata istoria un spectacol mai maret decat aceasta "scoatere" a poporului evreu din robia Egiptului? Exista oare in oricare alta din celelate religii ale lumii o priveliste mai maiesoasa si mai slavita decat aceasta aparitie a lui Dumnezeu pe muntele Sinai cu ocazia darii Legii?

Care cladire dintre capodoperele arhitectonice ale lumii se poate asemana cu armonia si bogatia de semnificatii de vesnica importanta care este inscrisa in structura Cortului intalnirii? Exista in toata istoria biblica o alta epoca mai importanta pentru deefinirea si formarea " teocratiei" ?

Toate aceste evenimente si date unice se gasesc aici in aceste 40 de capitole ale Exoduluii care ne vorbesc despre originea, Legea si organizarea religioasa a poporului Israel.

                                                                             SCHITA CARTII
I. EXODUL  ; 1;1-18;27

II. LEGEA ; 19;1- 24;18

III. CORTUL INTALNIRII  ; 25;1 - 40;38

Subcapitolele;

PLANUIT

AMANAT

CONSTRUIT

Viorel Muha transcriere
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
15  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 02 August 2008, 22:18:05
.
Imparteala cartii

Tema Genezei fiind " Sveranitatea divina in creatie, istorie si mantuire", am putea impartii cuprinsul ei astfel;

I Preistoria Omenirii

Patru evenimente de seama .

CREATIA - Suveranitatea divina asupra lumii fizice. Prioritatile vesnice ale lui Dumnezeu.

CADEREA - Suveranitatea divina in problemele umane. Autoritatea morala divina.

POTOPUL - Suveranitatea divina in pedepsire. Autoritatea judiciara suprema.

CRIZA DE LA BABEL - Suveranitatea divina in raspandirea si specificul raselor. Autoritate sociala deplina asupra societatii.

II Istoria Patriarhilor

      patru persoane de seama

AVRAM - Suveranitatea divina in alegere. Chemare supranaturala.

ISAAC -  Suveranitate divina in alegere.  Nasterea supranaturala.

IACOV - Suveranitate divina in alegere.  Ingrijire supranaturala.

IOSIF - Suveranitate divina in calauzire. Calauzire supranaturala.

                                                            SCHITA CARTII

I. Facerea lumii
II. Caderea Omului
III. Preistoria Omenirii
IV. Viata lui Noe
V. Turnul Babel
VI. Viata lui Avram
VII.  Urmasii lui Ismael
VIII. Viata lui Iacov
IX. Viata lui Iosif

Viorel Muha transcriere
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
16  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 02 August 2008, 21:50:31
Cartea Genezei.

Titlul din limba romana provine de la cuvantul latin "genesis". In limba ebraica poarta denumirea de "beresit".

Autorul; Cartea aceasta a fost scrisa de Moise si, impreuna cu urmatoarele patru scrise de el, face parte dintr-o grupa cunoscuta sub numele de ; " Pentateucul lui Moise"

Continutul cartii; Cartea genezei contine informtii despre "inceputurile" multor lucruri din lumea in care traim noi astazi. Descrierea acestor  " inceputuri " este facuta concentric, incepand cu informatii globale despre realitatea creatiei si apropiindu-se apoi treptat, treptat de lumea imediat inconjuratore omului. Aceasta apropiere cosmogonica sugereaza ca intreaga carte este un raspuns pe care Dumnezeu il da celor mai arzatoare intrebari ale fintei umane;

Cine sunt eu? Ce este lumea aceasta in care m-am nascut eu? Cine a facut-o? De ce m-am nascut si care este ratiunea existentei mele? Geneza este o carte istorica.

Ea cuprinde evenimente din " preistoria omenirii " . De fapt intreaga biblie este compusa din doua sectiuni distincte. Evenimentele dinaintea caderii omului ( Geneza cap. 1;1 pana la Geneza 3;24) si evenimentele de dupa aceea ( Geneza 4;1 pana la sfarsitul Bibliei) In cea de a doua sectiune istorica sunt redate evenimente din planul de "mantuire " a fiintei umane, adica acele evenimente cauzate de Dumnezeu sa se intample pentru slavarea omului de la perzanie vesnica.
.
Viorel Muha transcriere
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
17  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 02 August 2008, 18:16:47
.                                         

                                         LANŢUL DE RELEVAŢIE PRIN BIBLIE                                                                DUMNEZEU
                                                                        *
                                                                REVELATIA ( Dumnezeu se descopere pe Sine oamenilor)
                                                                        *
                                                                INSPIRATIA ( Dumnezeu conduce alcatuirea Bibliei)
                                                                        *
                                                                RECUNOASTEREA (Dumnezeu ii convinge pe oameni sa accepte cartile sfinte)
                                                                        *
                                                                CANONIZAREA ( Biblia este formata ca o culegere de carti)
                                                                        *
                                                                PASTRAREA (Biblia este copiata exact si multiplicata)
                                                                        *
                                                                TRADUCEREA (Biblia este daruita tuturor neamurilor)
                                                                        *
                                                                OBSERVAREA (Biblia este cintita si cunoscuta)
                                                                        *
                                                                ILUMINAREA (Duhul Sfant lamureste textul Bibliei)
                                                                        *
                                                                INTERPRETAREA ( Oamenii afla "ce" , "de ce " si "pentru ce" este scris in Biblie)
                                                                        *
                                                                APLICAREA ( Oamenii pun principiile Bibliei in practica zilnica)

                         

                                                 AUTORII      CARTILOR        VECHIULUI    TESTAMENT


  AUTORUL                     SCRIERILE                                          CAPITOLE                                 OCUPATIA

  Moise                          Geneza1 - Deuteronom 33                 186                                          print, cioban, conducator
                                     Psalmul 90                                          1                                              si calauza a poporului
                                     Iov                                                      42                                            evreu

  Iosua                          Deuteronom 34                                   1                                             conducator militar
                                     Iosua 1:1 - 24 : 28                              24                                           slujitor, ucenic, conducator
                                                                                                                                                al poporului evreu

  Eleazar                       Iosua 24:29-32                                   4 vers.                                     mare preot, lucrator in metal


  Fineas                        Iosua 24:33                                        1 vers.                                      mare preot, portar la cortul
                                                                                                                                                            intalnirii

  Samuel                       Judecatori                                           21                                             judecator, preot, profet,
                                     Rut                                                      4                                              conducator al poporului evreu
                                    1 Samuel 1-24                                     24


  Natan                         1 Samuel 25 - 2 Samuel 24                 31                                             profeti, sfetnici             
  si                                                                                                                                            imparatesti       
  Gad


  David                           Psalmii 2-9, 11-32 ; 34-41;               75                                              cioban, cantaret, poet, erou
                                     51-65; 68-70; 86; 95; 101;                                                                 militar, imparat al natiunii
                                     103;108-110; 122; 124;; 131;                                                            Israel
                                     133;138-145
                                      a colectat psalmii 1-41 ?
 
 Asaf                              Psalmii 50; 73-83                               12                                             preot,profet, cantaret la Templu

  Fii lui Core;                  Psalmii 42; 44-49; 84-; 85; 87;          10                                             preoti, compozitori, cantareti
  Asir
  Elkana
  Abiasaf
  Tahat
  Uriel
  Uzia
  Saul
 

  Etan                             Psalmii 89                                            1                                            intelept

  Heman                         Psalmul 88                                           1                                            intelept
   
  Solomon                       Cantarea Cantarilor                             8                                           Imparat al natiunii Israel
                                       Proverbe 1-29                                    29                                          cel mai intelept om, muzician, poet,
                                       Psalmii 72; 127;                                  2                                            zoolog, botyanist
                                       Eclesiastul                                          12
                                                                                                         
  Agur                              Proverbe 30                                         1                                          intelept

  Lemuel                          Proverbe 31                                         1                                          incert

  Ahia                               parti din cartile imparati
  Ido                                si Cronici                                               ?                                          profeti

  Semaia                          parti din cartile Imparati
  Iehu                             
 
  Obadia                           Obadia                                                 1                                           profet

  Ioel                                Ioel                                                       3                                           profet

  Iona                               Iona                                                      4                                           profet

  Amos                              Amos                                                     9                                           pastor, fermier, profet

  Osea                              Osea                                                     14                                          profet

  Mica                                Mica                                                        7                                          fermier, profet
 
  Isaia                               Isaia                                                      66                                         preot, print, profet

  Ezechil                            a editat Proverbe 30                                                                           imparat, constructor iscusit
                                         si poate Psalmii 42-89                              ?

  Naum                              Naum                                                        3                                        profet

  Tefania                            Tefania                                                     3                                        profet

  Ieremia                            1 si 2 Imparati                                        46                                       preot, profet
                                          Ieremia                                                   52                                       
                                          Plangerile                                                  5

  Baruc                                Ieremia 52: 31- 34                                   4 vers.                              scrib, ucenic

  Habacuc                            Habacuc                                                    3                                      muzician, profet, preot (?)

  Daniel                                Daniel                                                     12                                     intelept, profet, inalt demnitar
                                                                                                                                                    in  imperiile Babilonian Persan   

  Ezechiel                             Ezechiel                                                  48                                     preot, profet   

  Hagai                                 Hagai                                                        2                                     preot, profet

  Zaharia                              Zaharia                                                    14                                    preot, profet

  Mardoheu                           Estera                                                      10                            demnitar in Imperiul Persan     

  Ezra                                    1 si 2 Cronici                                             65                            preot, carturar, invatator si
                                             Ezra                                                          10                            conducator de reforma
                                             Neemia                                                     13
                                             a editat probabil Psalmii
                                             90-150
 
  Neemia                                Neemia  1:1 - 7 : 5;                                    9                             paharnic la curtea imperiului
                                              11:27 - 12 : 43 ; 13:4 - 31                                                        Persan, guvernator al Lui Iuda
                                                                                                                                               si al Ierusalimului

  Maleahi                                Maleahi                                                       4                             profet

  Anonimi                                2 Imparati 25;  Unii psalmi                          48 

Explicatiile si multe din frazele-citate de mai jos  sunt redate din BIBLIA CU EXPLICATII tiparita de organizatia Christian Aid Ministries. P.O.Box. 360, Berlin, Ohaio 44610, U.S.A.
Editia a - IV - a, aparuta in 1996. Tiparita in S.U.A.
Printre acestea sunt si interpretari personale.

.
"Toată Scriptura este însufleţită de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună "
 -2 Timotei 3;16-17

Vechiul Testament
.
Conţine; Geneza, Exodus, Leviticul, Numeri, Deuteronomul, Iosua, Judecători, Rut, 1. Samuel, 2 Samuel, 1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 1 Cronici, 2 Cronici, Ezra, Neemia, Estera, Iov, Psalmii, Pildele sau Proverbele, Eclesiastul, Cântarea Cântărilor, Isaia, Ieremia, Plângerile lui Ieremia, Ezechil, Daniel, Osea, Ioel, Amos, Obadia, Iona, Mica, Naum, Habacuc, Tefania, Hagai, Zaharia, Maleahi.

Noul Testament

Matei, Marcu, Luca, Ioan, Faptele Apostolilor, Romani, 1 Corinteni, 2 Corinteni, Galateni, Efeseni, Flipeni, Coloseni, 1 Tesaloniceni, 2 Tesaloniceni, 1 Timotei , 2 Timotei, Tit, Filimon, Evrei, Iacov, 1 Petru, 2 Petru, 1 Ioan, 2 Ioan, 3 Ioan , Iuda, Apocalipsa.
.

Nicolae Iorga spunea ca; " Taina existentei umane nu sta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti"  Din toate cartile lumii, Biblia da cel mai bun raspuns pentru cine vrea sa afle rostul vietii.

" Pentru multi, Biblia este o carte plicticoasa. Textele ei vechi suna ca paginile unui testament scris de multa vreme. Nu uita ca este totusi un testament si testamentul vorbeste despre o mostenire. Cand numele meu este pus alaturi de o mostenire urechile mele devin dintr-o data interesate. Oare ce are Dumnezeu in cartea aceasta pentru mine? Nu stiu cum o vei citi tu, dar eu cel putin mi-am gasit numele scris in textul din Ioan 3;16;

" Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul lui fiu, pentru ca oricine crede in El , sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica "....

...Vezi dacă nu cumva este pomenit şi numele tău în cuprinsul acestui text "
.
Acestea sunt cuvintele lui C.H. Spurgeon, socotiti de multi " printul predicatorilor din veacul modern"
.
Viorel Muha transcriere
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
18  General / Administrare / Răspuns: Deschidere forum : 17 Iulie 2008, 09:34:38
.
În primul rând mulţumesc Luciane că ai instalat acest forum. Sper ca toţi utilizatorii să fie pozitivi, cu mesaje din care să reiasă critica constructivă, mesaje şi scrieri inteligente cu conţinut selectat de informaţie concentrată. Trăim un început de secol şi de milenium în care suntem  "striviţi" de informaţie. Acestea vin peste noi ca un  "fluviu", fiind de o mare diversitate. Unele dintre ele trec dincolo de limitele pe care le putem mulţi percepe, altele denaturează realitatea şi chiar fac rău. Sper ca acest forum să fie un pas înainte, atât pentru Citatepedia la care sper să contribuim cu toţii, cât şi pentru toţi utilizatorii. Sper să fie un mijloc de relaxare şi bună dispoziţie, fără atacuri şi extreme verbale sau de altă natură. Să fie cât mai dinamic şi activ. Succes !

Multumesc Luciane. Viorel Muha
.
RăspundeRăspunde Răspunde folosind un citatCitat
Pagini: 1 [2]