24 Iulie 2017, 16:49:23 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3 ... 10
 1 
  : 14 Iunie 2017, 21:24:17 
Creat de acdc - Ultimul mesaj de către acdc
  Dragii mei, am trăit timpuri întru-cîtva dezinteresate. Era ; "Toți pentru unu', unu' pentru toți". Țara era o echipă, bună, rea... Erau și bune, erau și rele. Nu tînjesc după ele. Era timpul "proptelelor", ha... ca și acum. Domnea "abureala", ca și acum. Mai 'nainte, nu știu. Greu, greu a fost
mereu. S-au săltat însă destui. Nu știu cum a fost posibil. Sita a funcționat. Din mai nimic, s-au ridicat monumente umane, creditori de civilizație. Coandă, Brîncuși, Grigorescu, Luchian, Baba, Sadoveanu, Eminescu, Creangă, Slavici, Alexandri, Caragiale, ... mulți, mulți alții, au fost purtători de steag, îndatorînd viitorimea. Exista o "scară" a valorilor. Cineva ținea cont. Cineva avea grijă... Acum, la notorietate nu acced decît ziariști cu "zvîc", politicieni conduși de instinct, protagoniști mondeni, și cam atît. Nu tu scriitori, nu tu poeți, nu tu pictori, sculptori, arhitecți, regizori, artiști, nimic, nimic, nimic. De ce oare ? E timpul libertății de opinie, de exprimare, de afirmare. Nu apar adevărate valori, cu excepția cîtorva cîntăreți, de operă și de muzică populară. În rest, pauză totală. Care o fi secretul acestei stagnări ? Interesul mutilat să fie ? Interesul direcționat spre material, spre poziții cheie, spre "sclipici" ? Valorile, dragii mei, nu mai au valoare. Le-am despuiat. Nu mai știm nici definiția lor. Societatea noastră " multilaterală", a pășit " victorioasă" pe o nouă treaptă de evoluție, alunecoasă însă. Noi, ne urcăm...în jos ! Bîjbîim neîntrerupt. Oh, nu m-am zmintit, dragilor, dar cu " ochelarii" mei, așa se vede. Bine, de acord, sînt eu depășit...Dar dragilor, de ce nu mai apare un Amza Pelea, un Ilarion, un Caragiu, un Sergiu Nicolaescu...? Ceva se întîmplă, ceva nefast. Ce o fi oare ?! Acum, nu mai are valabilitate deviza mușchetarilor, astăzi, "care pe care".Asta o fi ? O fi subțirimea puterii de pătrundere a potențaților, o fi dezinteresul social al acestora ? O fi graba cu care abordăm " orice". O fi nonșalanța dusă cu " dibăcie" la extrem ? Copii deștepți se nasc, slavă Domnului. Atunci ?! Nu mai construim școli, nu mai construim muzee, nu mai construim teatre, săli de Operă, biblioteci, săli de sport,...aule. N-avem simțire, n-avem nerv, n-avem zbucium sfînt, nu știm să "credem" ...
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 2 
  : 12 Iunie 2017, 18:39:37 
Creat de horatiu665 - Ultimul mesaj de către Sylver Cheetah 53
Rock - muzica diavolului - produsul unei ramuri a societatii,putin duse cu pluta , indoctrinati care altceva mai bun de facut n-au decat sa emita ipoteze aberante cu justificari si mai aberante.
Mai bine "muzica Diavolului" decît cea a lui dumnezeu.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 3 
  : 12 Iunie 2017, 18:38:02 
Creat de scofieldutza - Ultimul mesaj de către Sylver Cheetah 53
Nu-mi place acest serial.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 4 
  : 12 Iunie 2017, 14:18:55 
Creat de acdc - Ultimul mesaj de către acdc
  Dragii mei, ar fi trebuit ca prezentul text să fie postat la secțiunea- Personalități-, dar, mă gîndesc la faptul că maistrul Tudor Gheorghe merită mult mai mult decît puținătatea, vechimea expunerilor, dezinteresul pentru această secțiune. Așadar, simt că este cazul să postez la secțiunea obișnuită de-acum, și anume la Diverse.
 Dragii mei, în dorința-mi clară de a aduce un elogiu scurt dar condensat atît spiritului cît și persoanei maistrului
Tudor Gheorghe, meritelor artistice, educaționale ale acestuia, profit de traficul de cititori al acestui sait (site), pentru a posta cîteva aprecieri, gînduri personale.
 Dragii mei, de la Barbu Lăutaru' încoace, personal, consider că nu s-a născut în rîndul cantautorilor încă, o personalitate mai puternică, mai "colorată", mai prețioasă ca a bardului de la Podari, în persoana d-lui Tudor Gheorghe, poet, muzician, actor, și totodată interpret de muzică. Acesta, răsfățat al muzelor, copleșit de pronie cu talente multiple, dar și cu o charismă rarisimă, de la '66 încoace, an în care și-a desăvîrșit educația artistică, a încîntat sufletele românilor, mai ales cu compozițiile cantate proprii, și nu numai, cu voce acompaniată de orchestră, sau simplu, fără de pereche, cu cobza veche românească.           TudorGheorghe, fin observator, manifestînd o deplină înțelegere a fenomenului istoric, social, educațional românesc, al spiritului românesc, a simțit vibrația corzii sensibile a românului, specifică, și a știut să profite în sens pozitiv, constructiv, prin alegerea unui repertoriu de o rară frumusețe, de o originalitate neîntrecută, de o rară valoare artistică, etnofolclorică. Tudor Gheorghe, o întreagă, adevărată pledoarie realmente lirică, cu fine, subtile trimiteri elegistice, de tip, vizibil clasicist, cult, cu accente folclorice vii, cu "eforturi"corale sub acompaniament simfonic, pusă în scenă de însuși Tudor Gheorghe, ni se dezvăluie încet, încet, purtîndu-ne ca-ntr-un vis pe aripi măiestre, într-un periplu cosmic. Aceasta, într-o împletitură fericită cu neaoșe compoziții folclorice, pur lăutărești, precum și scurte incursiuni epice, expuse în stil baladistic, de o prospețime evidentă, ce ne aduce cu picioarele pe pămînt, caracterizează viziunea artistică de excepție, prin care personalitatea complexă a artistului ni se relevă.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 5 
  : 10 Iunie 2017, 18:15:08 
Creat de acdc - Ultimul mesaj de către acdc
 Dragii mei, privind retrospectiv în panoplia consacraților cîntăreți de operă, la secțiunea "alto", mai precis a sopranelor, la loc de cinste, cu certe drepturi de întîietate, remarcăm în persoana Mariei Callas, probabil cea mai vehiculată personalitate artistică din domeniul clasic al muzicii. Maria Callas, s-a remarcat cu greu dar clar, monopolizînd în cele din urmă, meritat, atenția publicului meloman. Abordările interpretative ale divei, marcate puternic de personalitatea debordantă, ieșită din comun, dar și înzestrării excepționale, a talentului deosebit, a ușurinței native de a dispune într-un mod calitativ extrem de spectrul sonor specific sopranelor de coloratură, precum și a anvergurii repertoriului, au cunoscut atenția întregului mapamond, făcînd ca gloria Mariei Callas să exceadă timpul, să lumineze spiritele fine, vechi și noi. Notorietatea precum și charisma Mariei Callas, vrăjeasc și acum auditoriul "întîrziat", scena clasică înlocuită fiind de tehnica modernă audio- video.
 Numele Mariei Callas a devenit, iată, un blazon încrustat cu diamante, ce excită divin, revendicîndu-și ascendența directă din logosul sfînt.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


Pagini: [1] 2 3 ... 10