21 Martie 2019, 07:58:59 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
  : 15 Septembrie 2018, 17:30:21 
Creat de acdc - Ultimul mesaj de către acdc
   Da, stimabile, ...cu spiritul tău de observație ce identifică un om de acțiune,... ai reușit să deblochezi în înțelegerea mea semnificația fină a acestui rarisim atribut. Da, spiritul acestui mare om de artă, mare om de țară, merită din plin o mai dreaptă calificare, o mai corectă apreciere, un mai elevat apelativ. Da, mai potrivit este termenul - maestru, termen pe care îl adopt în mod necondiționat. Rog așadar supervizorul acestui site că în spiritul adevărului și al dreptății ce va să ne caracterizeze într-o zi,... să aibă bunăvoința a modifica în termenii susamintiți textul de bază, cu mențiunea că, de-acum, consider pre numitul " dolion " drept coautor al textului în cauză.
 În ce privește afirmațiile adiacente, politețea mă obligă să mă abțin.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 22 
  : 26 August 2018, 01:19:29 
Creat de acdc - Ultimul mesaj de către acdc
Ehei..., dragii mei, 'zadar va trebui ca răbdători să răzbăteți adîncuri de stihii, măreața-ncercuire nicicînd aratăse-n deplin. Zadarnic al tău dor, 'zadar al tău avînt, e fum ce în lăsarea serii, iarna, ne mîngîie privirea unduind în palele de vînt. Te-ntoarce către tine, te-ntoarce în străfunduri te-ntoarce-n ochii goi, căci lipsa de lumină tre' să știi mai plină-i. Ascute-a ta simțire, 'rădăcinează vrerea, și-ntr-o zi, balsam străvechi de suflet vei găsi. Abisuri făr' de fund clocoate-ntre vedenii, adînci închipuiri se schimbă-n nemuriri, iar Timpul stă-n divan la foc cu pîlpîiri. Jăratec viu mocnește stins, fum negru dă să suie-n margini de liman, virtuțile ascunse se zbat în cumințenii ce-așteaptă lin, în veci supuse. Tălăngi de mult uitate ce cheamă la mișcare, ajung la noi mereu mai pe-nserat. A Proniei candoare, ce zornăie-n tipare splendoare de sclipiri ce unduind în zare, iluminînd de-a pururi, mici izvoare. Abrevieri de gînduri în rădăcini albastre, trepidează lin hotarul nemuririi căutînd. Fervoarea firului de iarbă n-ajunge-n temelii de vrei, misterul greu sădit d'intîi răzbate-n timpuri răzlețite-n gol etern. Miresme-amăgitoare deșertul zămislește-n fir de filigran, grandoarea-n slăvi zburătăcește, chemări duioase-n lacrimi reci veghind a' noastre vise, tării albastre de cleștar curat, zăbranic de strînsură ce-nfioară și cal și călăreț, răzbat în drum făr' de-ntorsură. Nebun e cel ce vrea legatul să-l dezlege, la porți cu lacăt gros bătu-va în zadar. Ne iartă, Doamne, sfiiciunea, ne iartă dară nevrednica suflare ce vrut-a-ntîi de toate-n cer să fie, nătîngă zămislire a Eului cel mare.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 23 
  : 12 August 2018, 06:46:20 
Creat de rimarima - Ultimul mesaj de către Lucian Velea
Este primitiv. Nu caută rimele fonetic.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 24 
  : 11 August 2018, 23:32:40 
Creat de rimarima - Ultimul mesaj de către rimarima
noul dicționar de rimă, ce crezi?
https://www.prime-rhyme.com/ro/
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 25 
  : 27 Iulie 2018, 06:19:24 
Creat de Lucian Velea - Ultimul mesaj de către dolion
Dacă mai e de actualitate, m-ar interesa să-mi aduc aportul la trierea colecției de citate...
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 26 
  : 19 Iulie 2018, 23:02:09 
Creat de VlaDRacul - Ultimul mesaj de către Sylver Cheetah 53
Eşti nebună. Eşti bolnavă psihic. Şi ai halucinaţii. Mergi la un doctor.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 27 
  : 19 Iulie 2018, 20:27:15 
Creat de VlaDRacul - Ultimul mesaj de către CrissCriss
Am tot cautat un astfel de forum pentru a putea gasi un raspuns la ce mi s-a intamplat acum doua seri. Poate pentru oamenii carora li s-a intamplat si mai rau, nu e mare branza, dar pentru mine este. Nu sunt familiara cu povestile despre fantome si nu am crezut mereu in ele. Am avut totusi momente cand nu aveam alte explicatii decat sa cred in existenta lor. O sa va spun intamplarea care m-a adus pe acest forum, apoi mici incidente care ma fac sa cred in existenta fantomelor/ spiritelor.
1. Acum doua seri am avut un vis foarte ciudat, fiind prima data cand traiesc atat de intens un vis (in afara de cele in care plang). Se facea ca pe sora mea de 14 ani o bantuia o fantoma si era foarte speriata. Am hotarat sa o salvez si sa iau fantoma asupra mea. Spiritul nervos misca lucruri prin casa si creea "tornade". Am mers in baie si am tipat in fata oglinzii " Arata-te acum! Cine esti si ce vrei?!". Atunci am simtit o apasare incredibila pe piept, nu mai puteam respira, ma durea inima si aveam un sentiment intens de sufocare (si in vis si in realitate). In oglinda s-a aratat o masca foarte neagra carea levita in jurul meu urmata de un fum negru. Masca nu avea niciun model, era doar simpla si neagra, dar putea exprima sentimente. Era foarte nervoasa pentru ca era incruntata si tipa la mine. Prima data m-am panicat si am fugit din baie. Sentimentul de sufocare s-a risipit, dar incidentele nu s-au terminat, asa ca am mers iar la oglinda. De data asta simteam ca inima mai avea putin si mi se oprea, pe langa acelasi sentiment de apasare de dinainte. Masca imi vorbea pe un ton foarte gros. Am intrebat-o cine este si ce vrea de la noi. Nu mai stiu cuvintele exacte, dar pot descrie. Mi-a spus ca vrea razbunare si ca nu ii vine sa creada ca l-am uitat. L-am intrebat cine e, a doua oara, apoi mi-a raspuns raspicat "Mario" (nu prea conteaza numele, probabil am auzit Marius). Eram asa de speriata in vis ca transpiram in realitate. In timp ce el imi repeta numele lui, eu il scriam pe o foaie, tremurand. Restul e putin in ceata, pentru ca m-a trezit cineva, dar imediat cum am adormit la loc am reusit sa continui visul (straniu, nu?). Se facea ca eu trebuia sa plec din acea casa si fantoma imi posedase telefonul. Vorbeam cu ea, dar nu mai era nervoasa pe mine. Mi-a scris "as fi vrut sa ne mai vedem pentru ultima data". Atunci, cand m-am ridicat sa merg la baie, sa ne vedem, am fost trezita iar, din pacate.

Cand i-am povestit visul surorii mele, care e familiara cu fantomele, mi-a afirmat ca atunci cand o fantoma este in preajma ta, simti acelasi lucru, sufocare, iar faptul ca fantoma putea misca obiecte si sa se arate in oglinda inseamna ca era o fantoma foarte puternica. Asta m-a speriat si mai mult. Nu ma uit la filme horror, nu discut sau nu aud nimic despre fantome ca sa pot visa asta. NU aveam de unde sa stiu cum e atunci cand o fantoma e in preajma ta. Voi ce credeti? A fost o fantoma sau doar imaginatia mea sucita? Daca era o fantoma, ce incerca sa imi spuna? Ce semnifica?
Sunt o persoana care crede in Dumnezeu, dar nu pot nega faptul ca spiritele sunt printre noi.

2. Alte incidente pornesc inca de cand aveam eu 4 ani si jumatate. Dupa ce bunicul meu a murit, mi-a aparut in vis si mi-a spus ca o sa aiba grija de mine, ca o sa ma vegheze. Eu am uitat, dar mama mi-a povestit cum m-am trezit din somn plangand. Imediat cum mi-a povestit mama acum vreo 2 ani (acum am 19 ani) am inceput sa plang. Tineam foarte mult la el. Presupun ca si el tinea la mine....
Pe langa acel vis, de multe ori pocneste mobila in casa mea, chiar si biroul din camera mea. Intr-o noapte tarziu biroul a pocnit de doua ori. Nu imi amintesc clar, dar cred ca citisem ceva despre fantome in ziua aceea, pentru ca am indraznit sa spun cu voce tare "Daca e cineva aici, sa mai pocneasca odata". Si chiar s-a intamplat. De asemenea, dupa 12 jumatate noaptea (nu se mai intampla recent) mereu auzeam cum parca cineva apasa pe clanta usii, care scartaia (nu am usa de lemn, ci din termopan). In plus, mi s-a intamplat de multe ori sa aud voci cunoscute strigandu-mi numele la ore tarzii, toate venind din partea stanga. O singura data m-am si intors si am raspuns cu "da?", dar nu s-a intamplat nimic. Cineva mi-a spus ca nu am facut bine, ca cica ma strigase diavolul, iar eu i-am raspuns. Voi ce credeti? Am mare nevoie de pareri, ca sa nu traiesc cu spaima asta... vreau raspunsuri, va rog. Nu vreau sa cred ca am innebunit...
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 28 
  : 28 Iunie 2018, 10:18:46 
Creat de Lucian Velea - Ultimul mesaj de către Teresa
Sunt înebunită după literatura clasică de autori faimoși: Honore de Balzac și Thomas Hardy, de exemplu.
Dar în ultima perioadă caut autori la început de drum, sau necunoscuți. Nu este ușor că-n fiecare zi apar cu grămada.
Cărțile pe care scrie Bestseller nu mă atrag în niciun fel căci știu exact cum au ajuns acolo.
În plus sunt interesată de creșterea spirituală și dezvoltare personală.
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


 29 
  : 20 Mai 2018, 22:05:23 
Creat de Cuciuc Dumitru - Ultimul mesaj de către Kovács Daniela
Fantastica poezie.   yahoo_clap
  Răspunde  |  Răspunde folosind un citat  


Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10