31 Ianuarie 2023, 11:30:42 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Miorita  (Citit de 1879 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
SIlviu Olexsiuc
Vizitator


Adresa de email
« : 01 Ianuarie 2015, 17:13:47 »

Acu' mai vreme, am intilnit niste articole "docte",cu cuvinte mari, intortochiate. Lucru mare. Nu le intelege nici dracu.
 Mai frate, ce mai combatea! Ce mai noroia! "Distepti "nu alta. Casa mare,cemai.Cu spume la gura. Damblagisera de tot. Cozi de topor.Le mirosea urit.Invatati numai cu "Sanel".Asa i-a crescut masa.
 Cica sintem invechiti cu Miorita noastra.Ce e aia?Tot tarani amariti am ramas.Miorita.Ceva mai "suplu",ceva mai "trendi",nu putea neamu' sa inventeze? Ceva mai sofisticat, cu beculete, cu comenzi hidraulice.Americanesti.
 Cu cercei in nas.Tunsi ca "Uciga'l toaca" Inspiratie mare. Mai mult transpiratie.Spectacol de lumini, artificii. Balamuc, cemai. Alelei, ferea.!
 Ne e rusine cu steagul nostru romanesc.Facem fete fete.Nu ne plac culorile.N'are nici stelute. E sarac.
 Pe alea pe care le mai saltam in sus, cind avem ordin, din cind in cind, le lasam sa se decoloreze, sa se zdrentuiasca.Ce conteaza? Recuzita de doi bani.Fara importanta.
 Altii cu ale lor, se mindresc. Le flutura,le pun la coltu'casei, si in masina, si pectricouri.Au si stegulete mici pe care le infig chiar si in placinta. De. Fiecare cu 'a lor.
 Nu mai avem dumnezeu(unora le trebuie,ii intareste,le da curaj) Nu mai credem in nimic. In cinste, in onoare, in truda sfinta.Taiem frunze la ciini. Da. Sintem someri.Cita frunza, cita iarba.Am fost si ieri. Vom fi si miine.
 Multi au iesit din statistici.Acum sint plecati.Unde a'ntarcat mutu iapa.Oamenii trebuie sa manince. Au copii, familii. Pe noi nu ne intereseaza.Noi avem.
 Nu mai stim sa facem fabrici, da' fabrici sanatoase.Nu mai stim sa facem avioane, arme.E imoral. Las' ca fac altii. Imoralii naibii.Noi nu mai facem nici conserve,nici chibrituri. E complicat rau.
 Stim sa dam friu liber hipermarketurilor,altora.Altii trebuie sa ia caimacu'. Magazinele noastre,mai mici,mai apropiate,mai cochete,s-au dus pe apa simbetei. Ne-a dus capu' sa le vindem in blo marilor fonduri transcontinentale.Au monopol.Daca vrei sa iei cu chirie un spatiu,sa-l muncesti,sa-ti bagi toata "naduseala" in el, trebuie sa platesti chirie astronomica. Din start s-a dus rentabilitatea. Daca vrei, bine, daca nu nu. Sa fii sanatos El poate sa stea cu usa inchisa tot anu'.Are de unde. Da.
 Dar noi raminem pe margine, la cheremul lor.
 Rezista numai jocurile de noroc.Astea nu investesc mai nimic.Si amaneturile.Rominasii trebuie sa aiba cui vinde inelele,vereghetele de la nunta.Casele.Unde te uiti, alan-bet, dalan-bet. Nu mai are lumea bani. Bancile ii string pe toti.Ii exporta.La intern nu mai renteaza.Roata s-a incetinit.Numai de nu s-o opri de tot.Aman.
 Ne zvircolim,ne frige. N'avem ce face. Nici CEC ul nu mai e al nostru.Nu mai avem nimic.Le-am dat pe bomboane. Dulci. Da' astea fac diabet. Noi nu intelegem.Nu ne duce capul.Sau cine stie.......? Nu mai putem sa punem pe picioare o afacere rentabila,nici la nivel mare, nici la niel mic. Taxele ne inconvoaie.Am inceput sa plecam.Care unde vede cu ochii.Unii pleaca la munca in alte tari,sa contribuie la pensiile alora, la spitalele alora,la scolile alora.Noi nu mai avem parinti,spitale,scoli. Altii isi muta afacerile "afara". Nu vede nimeni.N'au ochi sa vada„ n'au urechi sa auda.Firmele pleaca peste granite.Ramin "fantomele". Multe.N'au ce face, daca vor sa supravietuiasca.
 Truditorii sint fortati, de "auto" de "moto".Unde pui ca si masinile ni le inmatriculam in Bulgaria, in Ungaria, oriunde dar numai la noi nu.Ii mai ajutam si pe ei.Le dam taxe lor, mai mici, mai firesti. Ai nostri sint prea calici.Trebuie sa platesti taxa mai mare decit pretul masini. Au inebunit, nu alta.Si puii vatafilor inmatriculeaza mertanele tot la bulgari.Sa vezi si sa nu crezi.Asa stiu ei sa stringa bani la buget.Ne forteaza sa-i dam altora.
 Sintem scoliti la Harward.Sintem luati de pe bulevard.Totuna.Sintem pusi in fruntea tarii.Facem minunatii.
 Ce ma e Miorita? Spiritul nostru a apus.,Nu mai e la moda saraca.(ea Miorita)Ne-a prins din zbor dorintele, visele, secole de-a rindul.
 Acum s-a stins.Noi o stingem.
Cu nepasarea noastra.
 
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: