31 Ianuarie 2023, 13:18:59 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Ne'nselam  (Citit de 1750 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
SIlviu Olexsiuc
Vizitator


Adresa de email
« : 02 Ianuarie 2015, 16:37:09 »

Mai, oameni buni,
 Printr-a cincea, in generala, faceam la scoala pentru pria data Geometria. Aveam o profa (asa puii de azi)faina. Desteapta, pregatita. Se numea "doamna Moldoveanu" Aveavpriza la noi. Merita. Avea talent de dascal. Dumnezeu fusese darnic cu doamna profesoara.Ne invata cum sta treaba cu punctul, cu dreapta(nu dragilor cu dreapta in politica noastra.Ea nu mai exista de mult.Toate alea ,"praf", praf in ochi.) unghiul, triunghiul, cercul. (Apropo, cu asta sint plecati mai marii nostri.) Asa. Ne invata doamna ca spatiul este caracterizat de trei dimensiuni, "inaltimea, lungimea, si adincimea. E asa? Stiti axele x y si z. Mai tirziu, nu's cum a aparut si a patra dimensiune. Timpul, da' asta la Fizica. Apele erau cumva despartite. Dupa cu vrea unul si altul. Ei bine si eu vreau altfel. Am tot dreptul nu? Macar asta am cistigat si noi la "Revolutie". Putem sa ne exprimam.Liber.Mai exprimam si prostii dar si lucruri bune.Asa.
 Toate cele trei dimensiuni caracterizau, deci corpurile. Ele erau exponentul spatiului. Poate ma insel. Nu mi-e frica. Pai corpurile au la baza materia. Nu intilnim corpuri abstracte, decit pe tabla neagra pe care ne traseaza doamna fel de fel de "dungi".
  Mi se pare o vedere ingusta, astazi cind cu brio am depasit o juma' de suta. Doamna nu avea nici o vina, asa se zicea. Asa se zice si acum.
 Eu zic altfel. V-am avertizat ca sint(nu sunt) altfel. Eu vad altfel lucrurile.Dioptriile mele sint deplasate spre "albastru-mov"..Pai care e mai mare si mai tare?, Spatiul, sau Universul. Universul se afla in spatiu, sau spatiu este tesut inauntrul universului? Depinde de unde apucam problema. Daca o privim prin prizma Spatiului este adevarat ce ne spunea doamna. Daca privim insa prin prizma Universului, atunci lucrurule se schimba. .Pai Universul are msi multe dimensiuni, unele cunoscute, altele intuite" altele necunoscute. Ce ziceti? Asa e ? .
 Pai una ar fi deci dupa cum am mai spus, Spatiul, alta Materia, alta Timpul,  Da. Dar s'ar parea ca materia inseamna energie, si Spatiul la fel. Stiti, treaba cu stringurile. Pai mai sint radiatiile, frcventa, undele, ha,ha, multe.Pai privirile nu prind o dimensiune? Radiatia vizibila a materiei? Pai urechea nu prinde frecventa sunetului? Alta dimensiune.
  Dar o dimensiune mai larga mi se pare mie ca este "Muzica". Muzica goala dar mai ales CIntecul. Nu credeti?. Pai ginditi-va, un tablou, e matca inpresiilor vizuale.Melodia, e universul frecventelor sfinte. Ori cintecul le insumeaza. Versurile fac si
 tabloul si informatia, si simtirea, iar melodia umple golurile. Rezulta muzica. Ia ascultati Vivaldi, asa'i ca prindeti secretele cerurulor? Ascultati-l pe Zavaidoc. Ce nu va suna bine?, Atunci ascultati ce vreti voi. O sa-mi dati dreptate.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: