31 Ianuarie 2023, 11:18:26 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Uriasii  (Citit de 2103 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
SIlviu Olexsiuc
Vizitator


Adresa de email
« : 03 Ianuarie 2015, 14:13:03 »

Incep prin a-mi cere scuze. Ce vrei?
Nu sint un "specialist", nici macar expert, 'colo, cum ii sade bine romanului. Mai gresesc, pe ici pe colo, Stii, cind scrii pe genunchi, cu telefonul, mai gresesti pe ici mai "inghiti" pe dincolo. Iaca'sa, Mai gresesc pe la punctuatie,(asta se iarta mai usor),ba si pe la gramatica. In loc de "l-a", mai trintesc ca la scoala de muzica cite un "la". Vezi bine, fara diapazon.....
 In loc de "m-a", mai altoiesc cite un "ma". De, viteza, bat'o vina.
 Incolo, mai merge. Buuun.
Ia sa vedem.
 Bag seama ca pe timp ce trece, calculatorul asta, da sa-i scoata pe ceilalti din grila. Nu-mi plce. E monoton. Mie-mi place muzica, culoarea, viata, diversitatea. Mai schimbi o  vorba, mai auzi o stire, (ce accidente se mai intimplara pa A 1, cine mai muri, ce violuri mai fura, da). Satu-i mare. Da' nu-mi place.Ma bate gindul sa ma opresc. O sa creada lumea ca m-am protapit acilea. Nu. Nu-mi place. Nu stiu ce sa fac. Cred ca o sa ma mut la alta sectiune mai libera, mai aerisita.
 Pina atunci, va mai servesc o portie,"suplicioasa", da' ce vrei, asta e stilu'.
Ba fratilor, sa va servesc iar, da sa va servasc iar, auzi?  Ba, Sucaaa, vin' dracu'ncoa, un'teci?, Vin dracu'ncoa ca te cirpesc, auzi?
 Asa. Unde ramasesem?
Da. Pai se facea ca, de mult, intr-o tara uitata de dumnezeu, se canonisera in scoli comuniste niste oameni. A iesit'ara oameni din ei. Asa, cu greu, cu suspine.
 A iesit  Sergiu Nicolaescu.Aprig roman(pacat ca s-a bagat in cloaca politicii, mare pacat.) A invirtit pe cimpii la "armata", cit vezi vu ochii.Si taranime, cita frunza. A facut regie. A facut scenarii. Opere. Opere dumnezeiesti. Are sa mai faca cineva?
 S-a nascut  Amza Pelea. Pazea. Mihai Viteazu. Rol mare. N'ai mai vedea asa ceva. Ziceai ca e aevea. Iti mergea la inima. Balsam. I s-a potrivit rolul ca o manusa. O manusa din piele netabacita . Aspra. Dar croita bine. Cu dreptate.
 Ei mai fratilor, pai din scolile alea amarite,(nemodernizate) ,deh, a mai trecut pragul Ilarion. Ilarion Ciobanu.
 Mama, mama ! Sa vezi cind juca cu picioarele pe sacii cu bani, in Dacii, cind zicea : Sa ne veselim !, Sa jucam !...Tinarul rege ii raspundea : Nu stim. Nu ne-ai invatat. Ne-ai invatat numai sa luptam..... Doamne dumnezeule.
 Mare figura de om, Gerula.
Pai venira barbarii.Sa ramina la noi ,la iarba grasa. Gerula, destept, avea boii acasa. Le explica vitejilor.O scena tare de tot.: Vitejii mei ,sa ne batem, sa mergem cu romanii.(isi calca pe suflet, isi rupea din suflet),barbarii sint mai rai...Nu misca nimeni in front. Clipe de groaza. Numai gura tinarului rege i-a miscat. Scurt. Incalecarea.....
 Maiculita, ti se facea pielea de gaina.
N-am mai vazut asa ceva, si n-oi mai vedea.
 Pai a iesit si  Dem, si Jan Constantin, si Puiu Calinescu. Stiti. BD, si la munte, si la mare. In actiune totala. Ai ai ai...Ce filme ! Cadeai sub masa de ris. Actori mari, dar si scenaristi pe masura. Astia din urma, mai ascunsi. De. Ricul meseriei.
Pai Albulescu,pai Dinica, pai Fotino, Stefan Banica, Radu Beligan, Besoiu, Vasiliu Birlic, Tamara, Caragiu, Cocea, Cotescu, Lazarescu Nae, Leopoldina, Colea Rautu, Caciulescu, Draga Olteanu, Calboreanu, Fintesteanu, Ogaseanu, Papaiani, Piersic, Pogonat,Tastaman, Visan...Si multi altii.
 Dragii mei, n-as vrea sa fiu nedrept. Lista e lunga. Nu pot sa-i amintesc pe toti. Ne-ar lua prea mult timp. S-ar toci creionul.
 Era timpul "Uriasilor", nu terchea berchea.
.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: