08 Decembrie 2023, 20:27:18 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: "Diplomatii"  (Citit de 3432 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
SIlviu Olexsiuc
Vizitator


Adresa de email
« : 04 Ianuarie 2015, 15:52:37 »

Stiti, ne-am invatat sa ne "logam" la un" sait", si sa nu miscam nimic. Num'asa de sanchi. Sa ne-apara numele. Sa ne simtim bine. Sa"dormim" linistiti. Iaca va apare, si?
 Ne-am invatat sa avem diplome. Cit mai multe. Cu toptanu'. Cu "gaini, fara gaini". Trebuie macar dooua facultati, daca vrei sa fii bagat in seama. Ba si cite'un doctorat e si mai bun. Atacam s'ai de jos, s'ai de sus. Pai ce, sa ramina de caruta?  Sa ne tina minte viitorimea, sa intram in anale,( era sa zic canale), stiti, rimeaza, nu de alta.
 Asa.
 Geme tara de specialisti. Geme tara de experti. Dai cu banu' si nu cade. Toata lumea e "specialista". Nu mai da nimeni cu sapa, nu mai stie nimeni ce e aia surubelnita. Nu mai stim sa punem caramizi. Ai care mai stiu, pun pe la nemti, pe la frinci, prin Noua Zeelanda, prin alte zari. Nu mai stim sa fim serviabili. Vrem ciubuc cu tupeu. Ar fi trebuit sa ne schimbam de mult. De doua decenii si ceva putem sa circulam, da tragem cu ochii la altii.
La cele bune. Am ales numai "delicateturi", spargeri, tilharii, "hold apuri", Vai...Da. Avem diplome. Daca n'ai, chiar dca-ti "da mina", chiar daca te duce capul, nu te primeste nimeni. La nemti, dai proba de lucru.Daca stii sa tii cutitul, te baga la treaba. Bani? Nici n-ai visat acasa. Nu te-ntreaba de diploma.
 Trebuie sa te descurci la "negru". La negru merg si firmele,si cu vinzarea, si cu angajatii. Un' te uiti, numai "funingine".
 Pai nu se-ntreaba nimeni de ce?  Poate ave taxe prea mici. Sa le mai saltam nitel. Mai stii? Poate incepe sa se "albeasca" treaba.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: