19 Martie 2024, 07:24:22 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Uriasii ll  (Citit de 33424 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
SIlviu Olexsiuc
Vizitator


Adresa de email
« : 05 Ianuarie 2015, 16:41:38 »

Lumea "timpurilor",e fara fund, fara margini, fara de sfirsit. In negura vremurilor, no n-am trezit mai ieri, alaltaieri. Avem casul la coltul gurii. Ca sa "crestem", trebuie sa ne "hranim". Cu bunatati. Cu una cu alta. Cu muzica felurita, si altele... Cu arta.
 Ii respectam pe clasici. Asa si trebuie. Dar si junii vin di urma. Btavo lor. Cite unii, reusesc. Reuseste cine trebuie. Cine are talent. Cine are "scinteia". Cine are har.
 Clasicii, da, clasicii muzici clasice.
Aveau si partituri pe masura. Unice. S-au pastrat. Se vor pastra cit va fi lumea.
 Ave maria de Charles Gounod(fara egal), Nessun Dorma, din Turandot, de Giacoo Puccini, Libiamo, Funiculi funicula, La dona e mobile, O sole mio, Time to say Godbye,  Conte partiro, Granada de Augusti Lara, Ay Jalisco, Guadalajara, si multe multe altele. V-am spicuit citeva care sint pe placul sufletului meu. Cele mai inteligibile , mai "usoare". Sar mai sint...
 Multi interpreti au ramas celebrii : Enrico Caruso, Maria Callas, Mario Lanza, Mario del Monaco, Ivan Rebrof, Luciano Pavarotti, Dan iordachescu, Ludovic Spiss, Ion Dacian, Nicolae Herlea, David Ohanesian, si altii.
 Vedeti dumneavoastra, dumnezeu a fost darnic cu omenirea. A cadorisit-o cu talente. Mari. Mai vechivsi mai noi. Ce-a fost vechi si bun, a ramas. Ne-om sprijini mereu pe ei. Dar inspiratie avem si acum. Un pic mai altfel. Diferitvun pic. Sau mai mult. Ce vreti, nu seamana frate cu frate si nici mama cu fica. Se inoiesc si interpretii.Incet, incet, iau locul de
"decanilor." Sar stacheta si ei. Destui. Ne incinta auzul. Ne bucura sufletele.
  Da' mai sint instrumentistii . individuali sau in formatie. Da' mai sint partiturile fara "vorbe": Dansul Sabiilor  de  Aram Khachaturian, Cavaleria Rusticana , Tarantrlla de Geoachimo Rossini, Capricii de Nicolo Paganini. Hora Martisorului, Ciocirlia de Grigoras Dinicu, ...mari, foarte mari. Pai Hora stacatto, tot de Dinicu, pai chiar si  Hora lui Dobrica. Ce, n-o stiti?
Ba o stiti dar n-ati remarcat-o. Ia cautati-o pe you tube. Sa vedeti. Grigoras Dinicu  a fost mai mult decit "urias", a fost "Colos".
Pai Mazart, pai Bethoven, pai Verdi,...
 Pe urma: Paso Doble, Dans Unguresc de Brahms, Bolero se Ravel, Zorba. Amazing Grace, La Paloma, Hara Nagila, si multe altele.Capodopere nemuritoare.
 Pai muzica si muzicieni moderni, pai pictori, sculptori. "imensi", pai poeti, prozatori, pai arhitecti, designeri, multi, multi altii. Subiectul asta n-o sa-l terminam niciodata. E"Urias".
Memorat
Liviu
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 1


Vezi Profilul
« Răspunde #1 : 15 Octombrie 2018, 03:02:35 »

L-aș pune pe J.S. Bach pe primul loc.  Dar alții îmi plac cu mult deasemenea - Mozart, Beethoven, Brahms, Richard Strauss și Shostakovici.  Și-s mulți alții la care ascult cu plăcere.
Memorat
B IULIA CORINA
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 4


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #2 : 19 Decembrie 2018, 03:32:23 »

Când asculţi pe Bach vezi cum se înfiripă Dumnezeu. Căci muzica lui este generatoare de Divinitate. O viziune plastică a fiinţei divine ţi se desfăşoară în faţă şi creşte Dumnezeu sub ochii tăi.

Emil Cioran în Lacrimi şi sfinţi
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: