06 Decembrie 2022, 03:52:19 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 8
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Puncte de vedere  (Citit de 45689 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Girel Barbu
Junior
**

Popularitate: 4
Mesaje: 66Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #10 : 30 Ianuarie 2016, 18:17:44 »

Domnule Lucian Velea.
Calculatorul după care scriu eu de obicei, e public. De fapt sunt mai multe calculatoare, vreo 24, în instituția cu pricina, pe care le utilizează zeci de persoane zilnic, dar așa cum spuneați Dstră. fiind „alocate aceluiași număr, ca la telefon” e posibil ca  celebrul sistem care deservește saitul să-l fi indentificat ca fiind același. Spuneți că o parte a comentariului eliminat azi coținea jigniri. Domnule Velea, sunt SUTE de asemenea comentarii ale aceleiași persoane care se ascunde ca un laș sub mai multe pseudonume, și le-ați trecut cu vederea. Mai demult într-un comentariu, insul vorbea despre cineva cam în felul acesta „dacă era mai aproape îl serveam și  cu un pumn în gură.” Dacă nu l-ați șters între timp, am să-l caut și am să vi-l aduc în atenție. Domnul Velea vreți să facem un experiment să vă demonstrez cît de  periculos este să adauge oricine, orice, chiar și sub protecția anonimatului? Uitați eu public pe sait un citat, și spun că l-a adăugat Lucian Velea. E corect? De ce nu creați o secțiune unde să adauge doar autorii și să se voteze și să se comrenteze numai de  cei care au un cont înregistrat, așa cum se practică pe alte saituri. S-ar elimina suspiciunile care planează aici de ani de zile. Domnule Velea este o SINGURĂ persoană care comentează și care are cum am mai spus această obsesie. Problema mea a fost și este, de ce tolerați la nesfîrșit acest abuz. Persoana poate comenta zilnic, iar după calculatoarele unde v-am spus mai intru și eu din cînd în cînd, nu. În acest moment toate cele 24 de calculatoare au interdicție de a comenta la „citatele” mele. Chestia aia cu comentatul și la alți autori cade din start. E praf în ochi. Să vă dea Dumnezeu sănătate, și nu uitați, că nu trebuie să fim mai egali unii ca alții
« Ultima modificare: 30 Ianuarie 2016, 19:19:37 de către Girel Barbu » Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #11 : 30 Ianuarie 2016, 22:25:47 »

Cele două aforisme despre două aforisme despre care am vorbit au fost adăugate împreună cu altele, pe aceeaşi temă, la care observ că n-aţi avut nicio obiecţie.

V-am oferit într-o discuţie anterioară posibilitatea să adăugaţi doar personal creaţii ale dv, dar nu mi-aţi solicitat acest lucru.

Nu înţeleg cum de sunteţi atât de convins că o singură persoană vă critică.

Oricum, modul în care vă purtaţi la comentarii este ruşinos şi nu e de mirare că vă alegeţi cu suspendări.
Memorat
Girel Barbu
Junior
**

Popularitate: 4
Mesaje: 66Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #12 : 31 Ianuarie 2016, 06:12:32 »

Domnule Lucian Velea,
Mai întîi de toate o observație: Subiectul deschis de mine pe Forum a incitat interes din partea utilizatorilor, dovadă fiind faptul că pînă la această oră a fost citit de 551 de ori, în 11 zile ceea ce înseamnă 50 de vizionări pe zi. Și acest lucru pe mine mă bucură...

Vă solicit acum, aici, ca orice text publicat avînd ca autor pe Girel Barbu, dacă nu este „adăugat” de mine sub o semnătură pe care am să v-o fac cunoscută prin formularul de contact, să fie necondiționat șters de pe sait.

Sunt absolut convins că doar o singură PERSOANĂ scrie comentarii execrabile la textele mele pentru că am și eu un „sistem” tot atît de bine conceput ca cel care depistează pe Citatepedia voturile despre care vorbirăm acum cîteva zile.

Dacă este rușinos modul meu de a replica unui DESCREIERAT  la comentarii, vă întreb, modul lui de a jigni cum este, de aplaudat? Suntem în România și asist cu tristețe la instaurarea unui sclavagism cultural modern. Păcat!

Oricum mă gîndesc serios dacă să mai rămîn sau nu pe acest sait.
« Ultima modificare: 31 Ianuarie 2016, 06:44:40 de către Girel Barbu » Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #13 : 31 Ianuarie 2016, 10:42:42 »

Am înţeles că aţi studiat Biblia şi că vă consideraţi un creştin practicant. În acest caz, ar trebui să ştiţi că "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" nu este un principiu valabil, conform Noului Testament, care îi îndeamnă pe creştini să întoarcă şi celălalt obraz. Pentru că atunci când cineva consideră că altcineva l-a jignit, dacă răspunde la fel (sau chiar mai abitir, cum observ că insistaţi să o faceţi), nu este cu nimic mai bun.

În plus, dumneavoastră sunteţi autorul, sunteţi "pe scenă", ceea ce înseamnă că şi pretenţiile de la prestaţia dumneavoastră sunt mai mari decât faţă de un "spectator".

După cum aţi solicitat, din acest moment nu mai puteţi adăuga decât personal din creaţia proprie.
Memorat
Girel Barbu
Junior
**

Popularitate: 4
Mesaje: 66Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #14 : 31 Ianuarie 2016, 14:44:46 »

Domnule Velea,
Într-adevăr am studiat Biblia, însă nu mă consider încă un creștin practicant, încerc, dar pînă acolo e o cale lungă.
Nu am fost, nu sunt și probabil nu voi fi un adept al Legii talionului, însă am să vă spun ceva care are să vă șocheze, Biblia nu a fost scrisă de niște păstori de capre cum susține știți bine cine, nu se adresează unor onaniști spiritual, și nu poate fi obiect de studiu serios pentru atei. Ca atare  chestiunea cu oferirea și a celuilalt obraz cînd ești pălmuit, e o figură de stil care nu mai are valoare în zilele noastre. Eu un biet păcătos nu am decît doi obraji, de unde să mai întorc și alți obraji acestui zănatic pălmuitor (era să zic ceva care începea cu „laba..:”? Știați că și Iisus s-a mîniat atunci cînd a răsturnat  mesele negustorilor din Templu de la Ierusalim, și i-a izgonit afară utilizînd biciul? și că a blestemat smochinul ”în veci să nu faci roade”?

Pretențiile mele de autor ar fi fost cu siguranță mai mari față de propria-mi creație dacă nu aș fi fost împiedicat de atîtea ori și cu acordul tacit al Dv. Spectatorul ce să vadă stînd în picioare într-o sală înghețată cînd actorului pe scenă i se taie microfonul, și se trage cortina înainte de a se termina actul I?

Da Dle. webmaster, atunci să-mi apară pe sait texte, cînd le voi publica eu sub semnătura pe care v-am dezvăluit-o pe formularul de contact.

Pînă atunci, numai bine!
« Ultima modificare: 31 Ianuarie 2016, 21:04:27 de către Girel Barbu » Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #15 : 31 Ianuarie 2016, 23:32:45 »

Cred că vă scapă ceva foarte important: când Iisus s-a revoltat, a făcut-o împotriva ideii de a face negoţ în Templu. A răsturnat tarabele, nu i-a bătut pe negustori. Într-o controversă contează ideea, nu persoana.

Dacă tot ceea ce scrieţi ar fi solid, niciun comentariu, fie el şi rău intenţionat, n-ar avea nicio relevanţă. Eu înţeleg că e agasant ca cineva să te tot critice, dar poate ar merita să meditaţi la respectivele texte pe care le-aţi scris. Pentru că cel puţin o parte dintre ele chiar au probleme majore. Chiar doriţi să lăsaţi aşa ceva posterităţii? Încă mai aveţi nişte ani în faţă şi sunt convins că dacă lăsaţi nervii şi judecaţi lucid, veţi ajunge la nişte concluzii care să vă ajute să vă valorificaţi mai bine talentul.
Memorat
Girel Barbu
Junior
**

Popularitate: 4
Mesaje: 66Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #16 : 01 Februarie 2016, 06:56:41 »

Consider inutilă o polemică cu Dv. pe teme religioase.

Nu am afirmat niciodată despre „scrierele” mele că sunt solide sau lichide.
Am lăsat pe Măria Sa Cititorul să judece.
Și a judecat, așa cum a judecat.
Nu judecata cititorilor m-a iritat, ci lovirea cu o cruzime fără precedent, în tot ce am mai sfînt pe lumea asta, locurile mele natale, proveniența mea de țăran și statutul meu social, împroșcarea cu noroi și aruncatul cu bolovani în prieteni, fudulia unui om care se crede buricul LITERATURII, și mai mult decît atît m-a durut și mă doare felul Dv. de a gestiona o criză. Pentru unul mumă, pentru cei mulți ciumă. UNUL SINGUR poate oricând 24 de ore din 24 să înjure, să lovească, să jignească, mie nu mi se îngăduie, iată nici acum pe ultima sută de metri să port un dialog  de adio civilizat cu cititorii mei, luîndu-mi-se într-un mod samavolnic dreptul de a comenta, la textele ce-mi aparțin. Dacă mie ca autor nu mi se permite dreptul la replică ce pot să mai spun despre ceilalți? Domnul Velea singura mea dorință acum în aceste momente grele pentru mine e să pot dialoga cu eventualii cititori de la care poate aș învăța  cum să meditez asupra unor lucruri care mi-au scăpat, sau care îmi scapă. Dacă „sistemul” nu vă lasă, asta e, trăim într-o lume, în care suntem conduși de propriile noastre  creații. Domnule Velea aseară individul a scris sub două pseudonume, Agamemnon și criticonul 4 comentarii, un alt cititor care semna „Eu și atît” și-a spus în patru rînduri un punct de vedere. Aveam dreptul și eu la un comentariu, pe un text personal, l-am scris. Au dispărut amîndouă. De ce pentru a avea motiv să mă restricționați la comentarii pe motiv că mi s-au șters mai multe comentarii? A fostul unul singur, ori pentru sistemul creat de Dv. unul înseamnă zeci sau sute?
Vă doresc mult bine!
« Ultima modificare: 01 Februarie 2016, 09:46:41 de către Girel Barbu » Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #17 : 01 Februarie 2016, 10:19:40 »

Vă repet: sunteţi convins că diferite nume ascund aceeaşi persoană, cu singurul argument că v-a criticat. Chiar dacă uneori este aşa, în multe cazuri este doar impresia dumneavoastră. Chiar fără a şti cine comentează, pentru mine este evident că aceeaşi persoană nu se poate deplasa sute sau mii de kilometri în foarte scurt timp. Prezumţiile eronate pe care le faceţi sunt una din cauzele principale ale situaţiei.

Suspendarea dreptului de a scrie comentarii este cauzată în principal de jignirile pe care le-aţi adus cu o zi în urmă.
Memorat
Girel Barbu
Junior
**

Popularitate: 4
Mesaje: 66Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #18 : 01 Februarie 2016, 13:12:31 »

Aseară am participat la o reuniune literară. La un moment dat cineva m-a întrebat: „Domnul Barbu de ce boală suferă agariciul care vă tracasează pe Citatepedia?” I-am răspuns așa cum mi-e obiceiul scurt: „E un om bolnav de Girel Barbu!” Toată sala,  peste 50 de scriitori și iubitori de literatură au izbucnit în rîs. Credeam că nu se mai opresc, au rîs minute în șir. Unul dintre participanți mi-a spus de dimineață: „Domnul Girel aseară tîrziu după ce m-am culcat lîngă nevastă mi-am adus aminte de chestia aia cu „omul bolnav de Girel Barbu” și am început să rîd în hohote. Nevasta s-a speriat, a crezut că am visat ceva, că am înnebunit de nu mă mai pot opri din rîs. Cînd i-am explicat tărășenia a rîs și ea cu multă poftă.” Domnule Lucian Velea întîmplarea de aseară m-a determinat să mă apuc să scriu o carte care se va intitula  „Agarici - omul bolnav de Girel Barbu”. Dacă îmi ajută Bunul Dumnezeu să scriu și să editez această carte, eu sunt mulțumit, am realizat ceva din experiența trăită cinci ani pe Citatepedia.

Comentariile mele jignesc ale lui nu.

Nu-i bai!

Vă doresc numai bine!
Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #19 : 01 Februarie 2016, 17:19:12 »

Eu nu am prins gluma. Se înţelege că Girel Barbu e o boală. Se pare că pe acolo se mănâncă alt umor yahoo_smiley

Comentarii jignitoare au avut ambele tabere. Şi le-am eliminat pe toate.

Singura diferenţă pe care o văd este că dv şi susţinătorii dv nu veniţi aproape niciodată cu argumente în discuţie, ci doar cu agresivitate şi atacuri la comentator. Chiar şi când problemele semnalate sunt evident corecte (de exemplu, probleme gramaticale).
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 8
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: