30 Ianuarie 2023, 12:40:21 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Pericolul vine din noi  (Citit de 2999 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
acdc
Vizitator


Adresa de email
« : 07 Februarie 2016, 12:53:47 »

Toată stima mea pentru Stephen William Hawking. Recunosc în el un om superior, un om superdotat, un om supercompetent, un om curajos. Un om cu idei, un om cu concepții, un om cu păreri. Un" Om".
 Acesta, însă, la un moment dat afirma că pe extratereștrii mai curînd trebuie să-i întîmpinăm cu suspiciune, cu scepticism. Prezența acestora în"sfera" noastră, poate constitui un pericol real.
 Ei bine, cu tot respectul, îmi rezerv dreptul de a nu fi de acord cu această idee a ilustrului om de știință. De ce? Păi mă gîndesc că numai o civilizație slab dezvoltată, "necoaptă", caută să aibe beneficii în detrimentul altor entități. Recte civilizația umană terestră. Aceasta a recurs și recurge la "tertipuri" diverse precum războaiele, cu motivații cu precădere economice. Astăzi, după cum se știe, avem focare active pe planetă. Avem și multiple "asperități". Pentru ce ? Pentru influență economocă. "Omului" actual nu-i ajunge masa economică existentă. Plafonul condițiilor de viață este încă scăzut. Și nu vorbesc aici de regiunile subdezvoltate. "Omul" actual ar vrea mai mult, dar nu poate avea fără să recurgă la acțiuni de forță. Trebuie să recunoaștem că sîntem încă subdezvoltați d.p.d.v tehnic și economic. Asta privind la modul global civilizația terestră.
 Ei bine, sînt convins că peste un număr de ani, mai mulți sau mai puțini, omenirea va avansa inevitabil și tehnic și economic, și mental. Cînd ? Nu știu. Mai tîrziu. Dar sigur. Asta dacă nu vom face vreo"prostie ireparabilă".
 Întorcîndu-ne la posibila supercivilizația "rivală" a civilizației terestre, ce să zic ?  Păi ca o civilizație din Alfa Centauri, din Andromeda, din"x" constelație sau "y", de la mii și mii de ani lumină depărtare, să vină pînă aici doar ca sa ia "salamul cu soia" de la gura civilizației terestre, este de neimaginat. Atîta minte să aibe o civilizație care a ajuns pînă aici ? Nu, nu cred. Păi dacă au ajuns ei pînă aici, mai au ei nevoie de "salamul" nostru ? E stupid. Nu, nu se poate. Mai mult ca sigur la ei nu mai e la modă plăcerea de a mįnca. Ei trebuie să aibă alte įndeletniciri tehnice, de cercetare, etc, care să le umple viața. Ei au ținte pe termen lung pe direcția colonizării spațiului și susținerii civilizațiilor mai pțin evoluate. Ce rost ar avea să treci pe lîngă un mușuroi de furnici, și să calci pe el doar așa ca să-ți faci de lucru ? Ce rost ar avea să treci e lîngă o pădure și să îi dai foc ,doar așa de "distracție". Nu. Astea sînt halucinații. Eventual aceștia reglează din mers sisteme considerate neigure sau care au "defecțiuni". O civilizație pentru care anii lumină nu mai constituie un inpediment, nu mai gîndește așa, nu mai procedează așa. Gîndirea primară, animalică trebuie să fie departe de felul de a fi al acestor civilizații. Acestea au un alt nivel de înțelegere a realității. Au alt nivel de gîndire, de exprimare, de acțiune, de idealuri.
Așa că dragilor, nu vă speriați. Nu va fi nimic rău după aterizarea primilor extratereștrii ce vor considera că a venit vreamea unor activități derulate în comun cu băștinașii terani.
 Ba mai mult, toate standardele calitative ale vieții pe Tera, se vor ridica nebănuit de mult și nebănuit de repede. Influența acestor supercivilizații va fi una pozitivă, fără doar și poate.
În sfîrșit vom trăi mai bine.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: