30 Ianuarie 2023, 21:07:54 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Revoltă...singură  (Citit de 3852 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
acdc
Vizitator


Adresa de email
« : 16 Septembrie 2018, 18:50:23 »

Domnule prim adviser, nemulțumiri de ordin personal vizavi de abordări stilistice dar și morfologice de-a dreptul, ce abundă în nonconformități pe care le întîlnesc la tot pasul în cuprinsul acestui site, dar cu prisosință pe Forum, m-au îndemnat să ticluiesc acest text pe care îl țin de mult timp "sub cheie", o anumită etică făcîndu-mă să să mă rețin în speranța unor timpuri mai bune. Iată astăzi, sub impulsul dorinței de a participa la la echilibrarea fie și în parte a conținutului acestui site, desfac cu strîngere de inimă "cutiuță Pandorei", intenții constructive făcîndu-mă să acționez. Martoră Hestia fiindu-mi, apreciez speranța, zic, la justa valoare, precum sîngele divinului, sînge ce hrănește necontenit esență firii.
Așadar domnule dragă, care ții "volanul" acestui site,... pe dumneata nu te "zgîrie" la urechi atîtea bocete pe care le aud pe-aici ? Dumitale nu-ți "șifonează" retina asemenea "zguduitoare" postări pe care cu prea multă bunăvoință le găzduiești în acest spațiu ? Dom'le dragă, dumneata nu ții deloc să salți ștacheta acestui site ? Dumneata nu consideri că multe dintre postările aciuate pe-aici, agramate, monosilabice aproape, cu o economie de cuvinte nefirească, apreciative mai mult decît simplist, infantil de-a dreptul reduc valoarea artistică, valoarea stilistică, valoarea în general a acestui site atentînd grav la decență compozistică și în final la răbdarea noastră, a unora ? Dumneata domnule, nu pretinzi nimănui un nivel măcar minimal de erudiție ? Dumneata domnule dragă permiți în mod uzual postări nedemne, ușuratice, sîcîitoare, ce răpesc timpul și dăruirea unora. De ce ?
 Domnule, mă gįndesc la faptul că o accepțiune fie ea și lărgită a normalității vizavi de un astfel de demers virtual pe care cu cinste l-ați inițiat și susținut, ce vădește o anume aplecare spre cărări spirituale, spre revelații poetice, spre pilde de înțelepciune în tușe mai mult sau mai puțin apăsate, mai mult sau mai puțin finisate, spre valoare în general, nu motivează în nici un fel transformarea acestui site într-un debușeu pentru defulări. Observ cu părere de rău că filtrul dvs nu funcționează mai deloc, permisiunea fiind fără margini, așa încît în mod nedorit lasă loc unei gregarități ce nu definește în nici un fel un site cu un nivel minimal de pretenție, lasă loc unor debușee neavenite pe care n-am vrea în mod firesc să le întîlnim.
 Acest concept de sorginte estetică pe care l-ați materializat cu rezultate notabile totuși, după modesta-mi părere presupune o clasă mai înaltă în a modula cuvîntul, inflexiunile semantice ale acestuia, de ordin calitativ, într-o varietate extinsă fiind de interes. Ridicarea scării valorice dragă domnule, ar aduce "apă proaspătă" la "moara" acestui site. Indemnitatea spirituală pe care cu toții o căutăm, cu toții o dorim, se atinge în acest caz în urma unui management adecvat, ce încurajează o comportare lingvistică eminamente estetică. E drept că aici concură și factori externi recte educația, care în lipsă fiind antamează o anumită agresivitate în termeni, o anumită indecență componistică în sfera cuvîntului, o anumită demotivantă simplicitate. Tendința acestora, întru-cîtva generalizată, iau aspectul unei exprimări deficitare, a unor idei minore, fără importanță, a unor intervenții sărace, lamentabile, ce ocolesc cu "succes" esențele realității, dar tocmai în acest context nedorit filtrul monitorului trebuie să funcționeze chiar dacă succesul nu va fi total. E drept că trăim dragă domnule, și evoluăm în lumea incertitudinilor, a aproximărilor, a nesiguranței, a îndoielilor, a efectelor pururea tranzitorii, nici o dată terminate, sub influențe, iată, infinite. Acest fapt ne face să evoluăm pe "muchie de cuțit", dar nimeni nu ne oprește să vrem mai mult, mai bine, mai sigur. Iată dar, cîteva modeste aserțiuni care au drept scop susținerea laconicului slogan mai sus amintit.
 Domnule " Jan Luc...", mînat de sinceră simpatie, îndemnat de dorința-mi ce o consider firească de mai bine, de mai bun, încerc acum prin vîrful pixului o sensibilizare a eului dumitale, în legătură cu această producție pe care dumneata ai gîndit-o, ai pus-o în operă, ai crescut-o, dînd viață unei modalități inedite prin care cei ce vor și au ce să împărtășească tuturor celorlalți, să se exprime.
 Totodată, vin cu rugămintea că la umbra răbdării și a înțelepciunii, să cîntăriți cu grija cuvenită această epistolă, fără a da frîu liber paraponului firesc de ordin instinctual. În speranța deci, că nu veți uza în mod grăbit de prerogativele firești și nu veți șterge cu buretele nonșalanței acest text critic, dar reparator, ce nu-și permite dulcegării ieftine, mîngîieri "lirice" fetide însă, ce uzual, nedorit, au darul de a netezi în societate un drum funest, impracticabil, fără întoarcere.
 Dragă domnule, aș putea spune în final că un caracter ce îl consider echilibrat, mă obligă să mă opresc aici cu aceste aprecieri, la prima vedere "depreciatoare", cu speranța că veți înțelege fie și din aceste scurte dar trepidante exemple interogatorii, de ordin critic indubitabil, mesajul meu, și veți proceda în conformitate, spre binele acestei speciale producții virtuale.nb...( .  nu sînt de acord sub nici o formă cu modificările recente, neavenite, ridicole chiar ale gramaticii limbii române...și nu voi' să mă conformez în acest fel pe care îl consider nedemn...răspunderea mea considerînd-o mai presus...mai principială...conservatorismul defect înscăunat astăzi, nefăcînd cinste limbii române...)
Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : 21 Septembrie 2018, 17:40:54 »

Dacă vă referiţi la secţiunea Forum, aceasta este destinată unor discuţii mai libere, pentru toată lumea.

Dacă vă referiţi la celelalte secţiuni, puteţi vota negativ şi puteţi comenta critic ceea ce nu vă place. Dacă şi alţi utilizatori au aceeaşi părere, textul poate fi eliminat. În orice caz, cu cât este mai puţin apreciat un text, cu atât este afişat mai rar.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: