18 Iulie 2024, 03:46:41 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Sensul vieţii  (Citit de 105785 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : 25 Iulie 2008, 10:00:25 »

Acum ceva vreme, nimerisem pe un sistem de chat şi, în dorinţa de a face o probă, am pus clasica întrebare "Care este sensul vieţii?". Am primit un răspuns excelent - de fapt, tot o întrebare: "Care vrei să fie?"

Aşadar, care vrei să fie sensul vieţii tale?  yahoo_daydream
Memorat
elena denisa
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : 31 Iulie 2008, 20:31:14 »

sensul vieti nu conteaza mai mult de cit ii dai importanta yahoo_wink
Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : 01 August 2008, 18:39:57 »

Eu cred că viaţa este doar un "joc", unul foarte important, dar naşterea şi moartea sunt supralicitate. Universul acesta poate va dispărea, dar aceasta nu înseamnă că este singurul univers care există. Plus că "a dispărea" s-ar putea să însemne doar "restart". Aşadar, să ne jucăm jocul cât mai bine, să învăţăm din el şi să încercăm măcar să-l ridicăm pe un nivel superior.
Memorat
Afanase Paul
Incepător
*

Popularitate: 1
Mesaje: 6Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #3 : 08 August 2008, 21:18:02 »

Care este sensul vietii?Sensul vieti difera de la individ la individ deoarece acesta nu este unic si nici determinat.Fiecare isi da sens propiu vieti acesta fiind influentat de propia persona.Acolo unde omul nu a gasit un sens a inventat unul,omul e capabil sa imbrace orice forma de non-sens intr-una palpabila,receptibila deoarece si non-sensul poate fi considerat un mister,astel sensul vietii va fi definit prin propia existenta ca fiita cugetatoare.Omul da sens existentei prin diferete mijloace folosindu-se de cele mai multe ori de credinta,revelatie,stiinta,cunoastere etc astfel sensul fiind inventat si nu dobandit din nastere.Cat despre datoria ceeo purtam morti odata cu nasterea am da sens insasi morti care este inevitabila ca fenomen natural de continuare a ciclului primordial.Prin gandire omul nu este mai prejos zeilor dar este un zeu muritor,astfel moartea materiala isi gaseste sensul in pastrea echilibrului primordial.
Memorat

Nu vreau ca stanca personalitatii mele, chiar colturoasa cum este, sa fie rotunjita de valul social impotriva vointei mele, pentru a deveni la fel cu celelalte pietre, adica fara identitate si fara nume."
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #4 : 18 August 2008, 10:46:18 »

Fiecare avem raţionalul şi sufletul-inimă puse în faţa unei realităţi care este un ocean de informaţie, realitate percepută prin acestea. Conştientizarea uneori până la durere a trecerii timpului şi suferinţa sufletului pentru clipele pierdute, inrepetabile şi nerecuperabile, determină blocarea raţionalului şi judecarea exteriorului numai cu sufletul-inimă.

Suntem ca o stea care se naşte şi va "arde", fiind cu atât mai luminoasă cu cât a acumulat mai multă lumină, pentru renaştere prin generaţiile trecute. Avem o durată de lumină care o dăm. Avem o parte de întuneric care purtăm.

Ne consumăm lumina-suflet în ani şi apoi obosiţi având o masă grea acumulată, ne prăbuşim încet în sinele nostru, cu durere şi nefericire, mai mare sau mai mică,  funcţie de căt  conştientizăm aceasta şi de la ce vârstă. Ce fericit este acela care nu înţelege!

De-a lungul vieţii  acumulăm o "masă" de fericire şi de nefericire, de suferinţă care poate fi critică la vârste diferite. Când se acumulează această masă  începem să coborâm spre moarte, spre tunelul luminii albe sau negre. Dacă acumulăm acea masă critică, odată brusc, vom "exploda" printr-o moarte rapidă şi trecerea spre tunel  va fi mult mai repede.

Nu vreau niciodată să rup complect raţionalul de sufletul-inimă. Ele  pot salva împreună acea lumină, care suntem fiecare "eu" şi va face ca aceea masă critică să fie întârziată sau poate niciodată atinsă. Acesta este speranţa fiecăruia, cu toate ca este o iluzie.

Groaza cea mai mare o avem prin frica de sigurătate şi lipsa iubirii, ceea ce determină să atingem acea masă critică, de multe ori prea repede. Să nu ne grăbim neraţional niciodată.

Viorel Muha
Memorat
Andrada
Incepător
*

Popularitate: 17
Mesaje: 29Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #5 : 04 Ianuarie 2009, 01:09:54 »

Sensul vietii ???  yahoo_think   Viata tine de suflet, dragoste, iubire, implinire. Un suflet se naste cu un scop , acel scop este intelegerea dragostei, implinirea viselor si urmarea destinului! Lupta insa cu obstacolele vietii pt a duce la reusita esti sensul vietii. Fiecare are alte pareri si alte percepti.
Memorat
catalina
Vizitator
« Răspunde #6 : 26 Ianuarie 2009, 14:10:02 »

Nu putem ca simpli  muritori decat sa ne dam cu parerea.Au incercat multi inaintea noastra, si vor incerca multi si dupa noi.

Nu cerceta aceste legi
Ca esti nebun de le-ntelegi

Si totusi iubirea yahoo_flower
Memorat
tla26
Vizitator
« Răspunde #7 : 16 Iulie 2009, 13:00:45 »

Eu as cita doar un singur vers: Caci toti se nasc spre a muri si mor spre a se naste...Iata, poate, marele raspuns...
Memorat
kathyushcka
Vizitator
« Răspunde #8 : 04 Octombrie 2009, 17:21:53 »

Sensul vietii oscileaza de la individ la individ:Al Anei este acela de a-si gasi un sot bun,frumos si cu conturi pline in toate bancile din Europa,iar al Mariei,sa devina ce si-a propus cand era mica,si sa aiba o familie.Sensul vietii nu este ceva standard.Intrebi un milion de indivizi,primesti un milion de raspunsuri diferite. ''Lasati filosofii,noi nu vrem sa ne gandim''.daca ar avea toate intrebarile un raspuns...care ar mai fi sensul vietii? yahoo_laughloud
Memorat
cri
Vizitator
« Răspunde #9 : 23 Octombrie 2009, 16:41:57 »

"Sensul vietii" eu chiar nu il vad, adica de ce ne-am naste, doar pentru a murii: nu este destul pentru mine acest raspuns; "viata"
In univers ar trebui probabil sa joace un rol, dar care mintea mea de om nu-l pot percepe, e ca si cand as incerca sa-mi imginez limitele infinitului, sa-mi raspund la: cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam.... Daca toate acestea mi-ar fi clare as sti poate si de ce exista "viata"  si-as intelege si sensul existentei.

Dar "sensul vietii" cum de altfel multi din cei ce-au particpat la "datul cu parerea" poate fi privit din prisma individului ce-si da un sens in viata(casa, bani, masina..., in cel mai bun caz: cunoastere) si vesnic nevoia de-a lasa urme, cine nu este in stare prin realizarea a ceva "maret" o face prin copii (macar ceva genetic sa lase si el generatiilor urmatoare, si poate daca e baiat o sa-i duca si numele mai departe)....pentru cei ce privesc sensul vietii sub acest aspect pur personal, raspunsul intrebare pe care l-a primit Domnul Velea mi se pare atotcuprinzator: "care vrei sa fie?" si-n functie de persoana raspunsul variaza si se transforma "sensul" in teluri ce le vrem atinse.

In aceasi timp :"si care-i vrea sa fie?" suna : nu exista asa ceva sau mai precis nu este cunoscut.
si chiar asa care ar putea fi sensul vietii?
Memorat
Pagini: [1] 2 3
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: