18 Iulie 2024, 04:04:58 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Apa  (Citit de 20159 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
Apa
« : 27 Ianuarie 2009, 20:35:45 »

Un documentar interesant (cu titrare în limba română)

<a href="http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-2933349021550318008&fs=true" target="_blank">http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-2933349021550318008&fs=true</a>
Memorat
horatiu665
Vizitator
« Răspunde #1 : 31 Ianuarie 2009, 13:56:39 »

daca tot ai postat filmul, am cateva lucruri de zis despre el.

1. undeva in primele minute se afirma cum ca pamantul este singura planeta din univers care contine apa. se intelege problema mea: nu cunoastem nicio planeta cu apa pe ea inafara de a noastra, dar noi nu cunoastem alt SISTEM STELAR cu planete prin el, inafara de al nostru, decat la nivel teoretic. este evident ca nu putem afirma ca nu exista alta planeta cu apa. undeva pe la sfarsit chiar ei se contrazic zicand ca "oamenii cauta urme de apa cand cauta viata pe alte planete". ei, daca am sti sigur ca nu exista apa pe alte planete, cum se zice la inceput, atunci de ce sa mai cautam ceva ce nu exista? ori exista si noi nu am gasit, ori nu exista si nu mai cautam.

2. multe dintre argumentele lor privitoare la tot felul de chestii erau intamplari din biblie. imi pare rau sa spun chestia asta, dar nu te poti baza intr-o demonstratie pe temeiuri nedemonstrate. un exemplu: mersul pe apa al lui Isus este o poveste probabila, dar nedemonstrata. nu ne putem baza pe ea. majoritatea povestilor biblice sunt nedemonstrate - acestea nu constituie argumente solide. daca ar fi altfel, am putea sa credem ca odata mort, un om poate invia prin simpla actiune de a ne ruga in jurul lui, sau sa facem ritualuri de genul asta.

in concluzie: mesajul este bun. sa fim buni, sa nu injuram. felul in care este transmis manipuleaza oamenii naivi, ceea ce este un lucru bun, pentru ca majoritatea oamenilor sunt naivi. filmul a fost facut cu siguranta de niste oameni ultra-credinciosi. pe mine nu ma impresioneaza, dar daca reuseste sa schimbe cativa oameni in bine, atunci eu sunt multumit.

astept pareri.
Memorat
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : 31 Ianuarie 2009, 16:09:00 »

Din păcate, am observat o tendinţă la multe documentare de această factură de a supralicita, amestecând idei foarte interesante cu altele îndoielnice. În cele din urmă, fiecare trebuie să discearnă ce consideră ca fiind just şi ce nu. Însă e păcat că cei care realizează astfel de filme se lasă luaţi de val (prefer să acord prezumţia de nevinovăţie) şi nu abordează lucrurile mai profesionist.
Memorat
Alexandru Uvra
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 20Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : 04 Septembrie 2009, 07:09:32 »

1. undeva in primele minute se afirma cum ca pamantul este singura planeta din univers care contine apa. se intelege problema mea: nu cunoastem nicio planeta cu apa pe ea inafara de a noastra, dar noi nu cunoastem alt SISTEM STELAR cu planete prin el, inafara de al nostru, decat la nivel teoretic.

din cate stiu, poti face o analiza de la departare a compozitiei chimice si vezi daca are apa sau nu - nu stiu daca si potabila  yahoo_giggle
prin telescop, nu stiu exact, spectrograma parca?  yahoo_question
Memorat

hello
Alexandru Uvra
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 20Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #4 : 04 Septembrie 2009, 07:12:16 »

e păcat că cei care realizează astfel de filme se lasă luaţi de val (prefer să acord prezumţia de nevinovăţie) şi nu abordează lucrurile mai profesionist.

nu sunt luati de val, ei stiu exact ce au de facut  yahoo_sunglas
Memorat

hello
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: