22 Iunie 2024, 20:50:46 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: 1 [2]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: prostia ca mijloc de existenta  (Citit de 111076 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
stefania
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #10 : 16 Februarie 2011, 12:18:46 »

Deoarece ma caracterizeaza gandirea logica si rationala voi raspunde astfel (sper sa nu va plictisesc):
Asa cum exista mai multe feluri de inteligenta, exista si mai multe feluri de prostie.  Inteligenta si prostia fac parte din noi toti. Cati dintre noi nu suntem stralucitori intr-un domeniu si prosti de dam in gropi in altele?  Cati mari creatori nu au dat lumii opere de mare valoare dar viata lor personala a fost un fiasco? Cati ingineri nu au construit baraje, poduri, de mare complexitate si gandire inteligenta,  dar nu au fost in stare sa-si ia un permis de conducere?
Cu inteligenta ne nastem. Ea este in noi. INteligenta, INtuitie, INspiratie, INtelepciune…….sunt IN, adica in noi, le avem sau nu, ne nastem cu ele.  Invatatura se capata, sa nu uitam asta, ceea ce numim desteptaciune dobandim din acumularea de cunostinte si experiente. Spre exemplu, un om invatat nu este neaparat si intelligent. Pe cand un om invatat daca mai este si intelligent va deveni stralucit.  A nu se pune semnul egal  intre inteligenta si cunoastere. Inteligenta se manifesta in special in situatii de viata cand face casa buna cu intuitia si intelepciunea. Cunoasterea ne ajuta in schimb sa progresam sa evoluam de la un anumit punct mai departe, altfel am lua-o mereu de la inceput. In schimb, este foarte bine sa ne cunoastem potentialul si sa dezvoltam acea latura. Nu vom putea niciodata sa atingem perfectiunea in toate, deci va trebui sa ne acceptam si lipsurile, sa fim constienti de ele, sa ni le recunoastem.  Un om inteligent si evoluat (luam exemplu un inginer) nu va spune niciodata despre un poet sau scriitor care habar nu are de socoteli si este vesnic visitor ca este prost, asa cum un scriitor sau poet evoluat nu va spune niciodata despre un inginer care nu-l intelege ca este prost.  Diferenta este ca prostia la omul cu invatatura este mai greu de iertat decat la un om fara invatatura. Cu certitudine insa, dincolo de inteligenta si cunoastere sta evolutia spirituala, singurul loc unde prostia nu-si mai afla locul.
Memorat
nini
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #11 : 22 Octombrie 2013, 07:29:00 »

tot respectul si consideratia mea pt. logica discursului dvs. si cunoastera profunda a adevaratei naturi umane !
Memorat
Anna
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #12 : 26 Mai 2015, 19:43:22 »

Nu e nevoie sa ne orientam dupa prostia altora, fiecaruia ii e de ajuns propria prostie. Odata redusa la tacere, are o sansa sa apara si un gand lucid, Ca de exemple, sinele nu se suprapune prostiei. Si atunci cine vorbeste fara de sine ? ?
Memorat
chircutz
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 1


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #13 : 14 Iulie 2015, 22:06:14 »

Se vede că prostia te-a fascinat! Ce-ar fi să te fascineze şi limbaromână s-o scrii corect?
Memorat
Sylver Cheetah 53
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 21


Last Man Standing

225576104 sylvercheetah53@hotmail.com sylvercheetah53 sylvercheetah53
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #14 : 27 Noiembrie 2020, 10:20:27 »

E plină lumea de proști!
Memorat

Pagini: 1 [2]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: