21 Noiembrie 2024, 12:49:53 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Monstri marini  (Citit de 28069 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
vanghelis007
Erou
*****

Popularitate: 2
Mesaje: 623


Vezi Profilul Adresa de email
« : 16 Noiembrie 2009, 09:24:49 »

Redau mai jos o pagina dintr-o revista sau un articol cu subiect paranormal:
"Candva se spuneau povesti despre dragoni feroce, care se hraneau cu carne. Se spunea ca aveau dinti ascutiti ca niste cutite, limbi ca de sarpe si saliva otravitoare. Multi si credeau creaturi mitice. Apoi, in 1912, s-au descoperit in insula indoneziana Komodo creaturi care se potriveau exact descrierii. Se mai spun inca povesti ciudate despre animale necunoscute, care traiesc in alte zone indepartate ale lumii. Poate ca intr-o zi vor fi descoperite si, din mituri, vor deveni realitate.
Monstri marini
Suprafata oceanelor este tulburata de furtuni si de maree, sparta de creste de stanci si valuri enorme. Suprafata lacurilor este incretita de curenti si de vanturi. Creaturi fara de numar traiesc in sau langa aceste ape adanci - balene, serpi marini, testoase, anghile si castori. Probabil ca uneori aceste creaturi sunt confundate si luate drept monstri, ori poate ca monstrii chiar exista si se ascund printre ele.
Kraken
Imagineaza-ti ceva ca o mica insula ridicandu-se la suprafata marii. Masoara 12 m de la un capat la altul. Cand apare la suprafata, starneste valuri, iar cand se scufunda, creeaza vartejuri de apa. Are 10 tentacule, ochi ficsi, cat farfuriile, si puterea sa se lupte cu balenele. Evident, astfel de creaturi nu pot exista; si, totusi, ele exista. Este calmarul urias, sursa ingrozitorului Kraken din legenda. S-au spus povesti dramatice despre un calmar care manca marinarii care se inecau. Mai exista o poveste despre un exemplar extrem de agresiv, care a atacat o nava norvegiana, pana cand a fost agatat de elice si taiat in bucati. Povestea poate fi adevarata sau doar un mit, dar animalul exista, chiar daca rar se poate vedea.
Mokele Mbembe
In padurile tropicale ale Camerunului, in vestul Africii, oamenii vorbesc despre un dragon care ar umbla in mlastinile si lacurile din bazinul Congo. Este de marimea unui elefant, e acoperit cu piele si are gat lung. Oamenii l-au numit Mokele Mbembe, “cel ce pune stavila raului”. Oamenii par sa descrie un dinozaur, probabil un Brontosaurus pitic. S-au mai inregistrat aparitii si in alte parti ale lumii. Unii spun ca nu sunt reale, pentru ca dinozaurii au disparut de milioane de ani. Dar despre oelacant - un peste primitiv, care a aparut acum 360 milioane de ani - se credea ca ar fi disparut si el, pana cand bancuri intregi au fost zarite in largul coastei Africii de Sud.
Monstri de uscat
Candva, pe harti se scria “Aici, balauri”, pentru ca nimeni nu stia ce se gaseste acolo. Azi, cu mijloacele moderne de transport, se poate merge mai departe. Radarele, sonarele, camerele cu infrarosu studiaza ce e sub apa si sub pamant. Satelitii studiaza lumea de deasupra. Si totusi, mai exista zone indepartate, salbatice, unde omul ajunge rar, si de aici incepe povestea.
Omul-maimuta sau maimuta-om
Descrierile unor creaturi de acest fel, din toata lumea, seamana impresionant de mult. Despre toate se spune ca merg pe doua picioare, au peste 2 m inaltime si sunt acoperite cu par. Cu foarte rare exceptii, nu sunt agresive si fug daca sunt surprinse. Si totusi, in 200 de ani de “intalniri” si marturii oculare, tot ce avem sunt niste fotografii ale unor siluete indepartate sau urme uriase. Nici macar una nu a fost capturata - vie sau moarta. Yeti, care traieste in vestul Muntilor Himalaya, este respectat de serpasi si de samani, si evita cu usurinta capturarea. Dar in tinuturi pline de vanatori, cum au putut Sasquatch, din Canada, sau Bigfoot, din America de Nord, sa scape de gloante? Si daca Yowie, din Australia, e o maimuta, cum a ajuns ea acolo? Oamenii sunt singurele primate de pe continentul australian, si au ajuns acolo cu navele. Totusi, daca aceste creaturi n-ar exista, de ce atatia oameni cred in ele? Sa fie oare imagini ale memoriei regresive, trezite de imaginatie? E posibil, oare, ca amintiri din viata stramosilor nostri sa fi supravietuit cumva, mostenite din generatie in generatie, pana in zilele noastre?
Chupacabra
Daca Yeti si semenii lui se dovedesc a fi creaturi imaginare, Chupacabra este o bestie de cosmar. Vazuta prima data in Puerto Rico, se pare ca si-a extins teritoriul in tot Mexicul, America Centrala, apoi spre nord, pana in Statele Unite, si spre sud, pana in Brazilia si Chile. Numele inseamna “ucide capre”, iar caprele care-i cad victime sunt gasite cu urme de colti, secate de sange. Vaneaza, de asemenea, vaci, oi, gaste si rate, si uneori le musca direct capul, pentru a le manca si creierul. In cele mai multe cazuri, raportul oficial spune ca animalele au fost ucise de caini salbatici sau de pume. Echipe mari de vanatori voluntari, bine organizati, n-au reusit sa incolteasca nicio Chupacabra - dar nici nu au gasit vreo haita de caini sau vreo puma. Si daca exista, sa fie un animal initial necunoscut sau unul abandonat de vreo nava spatiala, extraterestra, sau e vreun experiment genetic, scapat complet de sub control? Nimeni nu poate da un raspuns, inca."
Memorat
vanghelis007
Erou
*****

Popularitate: 2
Mesaje: 623


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #1 : 16 Noiembrie 2009, 09:32:31 »

Sau iata inca o informatie:
 La un an dupa capturarea unui exemplar in largul Tasmaniei, un nou calmar urias a ajuns pe mesele de studiu ale oamenilor de stiinta. Astfel, a fost inregistrata o dovada suplimentara ca povestile cu monstri marini capabili sa apuce un om cu tentaculele lor puternice nu sint exagerate. Calmarii uriasi exista, noroc ca prefera marile adincimi si nu ies la suprafata decit extrem de rar.
Doua imagini reprezentind calmarul urias capturat in apele Australiei
Deseori confundat cu caracatita, calmarul poate atinge dimensiuni impresionante. Exemplarul care a intrat recent in plasele unor pescar australieni masoara patru metri si cintareste peste 200 de kilograme, fara tentacule. Impreuna cu acestea, care s-au rupt in navoade, se estimeaza ca ar fi avut o lungime totala de aproape 12 metri.
Pentru savantii de la Melbourne Museum este o ocazie ideala pentru a efectua noi cercetari asupra unui animal ce provine dintr-un mediu aproape necunoscut.
Traind la adincimi mai mari de 1500 de metri calmarii uriasi ramin o enigma pentru oamenii de stiinta. O statistica recenta arata ca in ultimii cinci ani s-au prins in plasele pescarilor aproape 40 de exemplare, toate murind in decursul operatiunilor de ridicare la suprafata. Din nefericire, extrem de putini calmari uriasi au ajuns sa fie studiati. Unul dintre motive este ca sint foarte dificil de transportat, apoi se descompun repede si... emana un miros ingrozitor.
 De data aceasta, savantii australieni au avut noroc si spera sa poata realiza citeva teste AND, in ideea de a determina gradul de inrudire cu alte specii. De asemenea, se spera ca va fi gasita o solutie pentru expunerea gigantului capturat intr-una din salile Muzeului din Melbourne.

 
Memorat
vanghelis007
Erou
*****

Popularitate: 2
Mesaje: 623


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #2 : 16 Noiembrie 2009, 10:00:10 »

Un monstru preistoric bantuie raul australian Hawkesbury?
Din negura timpului si din adancurile oceanice, un monstru marin vine tacut in raurile Australiei ca sa isi depuna ouale, retragandu-se apoi in lumea sa uitata de vremuri. Poate fi vorba despre propriul Nessie al Sydney-ului?
Criptozoologul Rex Gilroy sustine ca a vazut recent, cu ajutorul binoclului, la suprafata apei raului Hawkesbury silueta unui animal gigant cu un gat prelung, de aproximativ 12 metri. Revelatia a venit la numai cateva zile dupa ce imagini preluate de la Google Earth au aratat publicului ceea ce parea sa fie Monstrul din raul scotian Loch Ness.
Gilory, care se afla in cautarea creaturii din Sydney din anul 1965, sustine ca a fost mereu de parere ca este vorba despre un plesiozaur din Jurassic. Specialistul sustine ca nici Nessie din Australia si nici acela din Scotia nu sunt singuri si crede in existenta unei populatii de fosile vii ce numara aproximativ 300 – 600 exemplare.
“Avem de a face cu creaturi oceanice care vin in rau pentru imperechere. Sunt zone oceanice unde orice ar putea trai, despre care noi sa nu stim absolut nimic. Avem chiar unele desene pe pietre care ii reprezinta, datand din vremuri nu foarte vechi. Aborigenii stiau de aceste creaturi”, a adaugat Gilory."
Memorat
vanghelis007
Erou
*****

Popularitate: 2
Mesaje: 623


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #3 : 16 Noiembrie 2009, 10:03:33 »

Uimitoarea imagine surprinsa de Google Earth ar putea reprezenta mult-asteptata dovada a existentei monstrului din Loch Ness.
Cel care a facut descoperirea este un britanic pasionat de Google Earth. Jason Cooke se uita printre pozele surprinse de sateliti, cand a observat in lacul scotian un animal marin de dimensiuni considerabile. Forma, aflata la suprafata lacului, pare sa aiba o lungime de 19 metri, un corp oval, coada si patru picioare, care pot fi inotatoarele.
Unii experti cred ca Nessie ar putea fi un plesiozaur, o reptila marina disparuta demult.
“Este foarte intrigant. Aceasta descoperire merita investigata”, declara cercetatorul Adrian Shine, din cadrul Proiectului Loch Ness.
Sursa: Fox News"
« Ultima modificare: 16 Noiembrie 2009, 10:11:18 de către vanghelis007 » Memorat
vanghelis007
Erou
*****

Popularitate: 2
Mesaje: 623


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #4 : 16 Noiembrie 2009, 10:07:10 »

Desi pozele sunt impresionante,referitor la monstrul din lacul scotian Loch Ness, ceea ce este filmat acolo este o barca cu motor.Trebuie sa stiti ca uneori, realitatea este substituita de propria noastra imaginatie, care ne face sa alergam cu disperare dupa himere.O situatie asemanatoare se intampla si in materialul urmator, unde "monstrul" nu este decat o caprioara care inoata:
"Noi imagini ale creaturii botezate Champ, monstrul despre care se spune ca traieste in lacul Champlain din Vermont, SUA, au fost recent oferite spre vizionare publicului.
Realizata cu ajutorul unui telefon mobil in urma cu o saptamana la primele ore ale diminetii, filmarea de doua minute (care poate fi vizionata aici) infatiseaza silueta unui obiect, probabil un animal, care se deplaseaza spre tarmul estic al lacului Champlain.
Fimuletul a dat nastere unei frenezii in randul entuziastilor criptozoologiei, unii fiind de parere ca este cea mai evidenta dovada a existentei animalului, din 1977 incoace, atunci cand prima fotografie i-a fost facuta. Da la postarea imaginilor pe Internet, dezbaterile au devenit febrile, nascand o puternica divergenta de opinii, care considera fenomenul fie aparitia lui Champ, fie o sarlatanie sau un animal inotator.
Totusi, filmarea contine cateva indicii referitoare la identitatea creaturii. Forma acestuia seamana cu spatele si capul unei caprioare, care se indreapta catre mal trecand pe langa ceea ce pare a fi o baliza, a carei prezenta sugereaza o adancime scazuta a apei. Ciudat la filmulet este faptul ca acesta se intrerupe chiar cu cateva secunde inainte ca animalul sa ajunga la mal. Este putin probabil ca operatorul aparatului sa-si fi pierdut brusc interesul tocmai in acel moment, desi poate fi plauzibila teoria conform careia bateria telefonului sau spatiul de stocare al acestuia s-au epuizat chiar atunci.
Champ este, confom convingerilor populare, o creatura acvatica, iar animalul din imagine pare destul de preocupat sa-si tina capul la suprafata apei. Daca ar simti totusi nevoia regulata de oxigen, asemenea delfinilor sau balenelor, atunci ar trebui sa iasa periodic deasupra apei, caz in care prezenta i-ar fi semnalata mai des pe lacul destul de populat de oameni.
Sursa: Livescience"
Sau:
„Un dinozaur inoata in apele din San Francisco Bay” – aceasta a fost exclamatia unui reporter NBC, in momentul in care a reusit sa surprinda din elicopter uriasa creatura alba inotand la suprafata apei.
Monstrul s-a dovedit ar fi un sturion alb in lungime de aproape 3 metri, o veritabila fosila vie si, totodata, cel mai mare peste de apa dulce din nordul Americii. Expertii sustin ca sturionii au fost contemporani cu dinozaurii si reprezinta o relicva care a supravietuit miraculos marii extinctii a vietii de acum 65 de milioane de ani. In fapt, giganticele creaturi acvatice se aseamana pe alocuri cu pestii preistorici care inotau in marile din Paleocen. Sturionii pot trai chiar si peste 100 de ani si pot atinge lungimi remarcabile. Cel mai mare exemplar capturat pana in prezent avea aproximativ 12 metri lungime si circa 700 de kilograme."
De foarte multe ori, dorinta oamenilor pentru necunoscut este atat de intensa, incat este in masura sa substituie asa cum am mai spus, adevarul cu fantezia lor.Dar realitatea (care in multe cazurti poate fi mistificata), trebuie sa fie probata.
« Ultima modificare: 16 Noiembrie 2009, 10:17:58 de către vanghelis007 » Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: