18 Iulie 2024, 04:23:52 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Actul creaţiei.  (Citit de 38133 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : 13 August 2008, 18:01:28 »

Creatie - Contradictii

Dintodeauna nimic nu a putut opri actul creatiei, creatie fie ea inspirata din antebelici, din contemporani, ori prin creatia imaginativa, din experienta traita,  "copiata" sau clonata, toate acestea cu mai multa sau mai putina inspiratie.

Fiecare creatie a avut si are la baza contributia sa novatore-progresita, incepand de la un - .../100 in jos, pina la un maxim + .../100 in sus. Creatiile negative calitativ contribuind si acestea ca puncte de reper la actul creativ general. Creatiile originale, respctiv novatoare spiritual si progresiste, creatii cu un anumit impact asupra viitorului pe o anumita perioada de timp, au la baza "cenusa" din creuzetul arderii sumei totale, a valorilor mici, medii si mari, a creatiilor asa zis astazi clicuite.

Ele sunt un necesar sa fie clicuite, pentru ca prezentul a schimbat din temelii unealta de scris, respectiv vechiul "toc" in "clicuit", clicuit  astazi prezent aproape in casa fiecaruia. Clicuiturile de astazi si rezultatul acestora ,creatiile,   sunt postate ierarhic prin acceptare pe web si sunt precum altadata in trecut, ciornele, scrisurile in reviste de cancan sau carti populare, ziare, toate acestea contribuind la marile acte de creatie.

Toate actele de creatie, in timp, ajung prin selectie naturala sa se situeze pe diferite niveluri, situare care apare ca o sedimentare in timp, situare dupa ce a existat un primordial ocean de amestecaturi creative.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: