04 Februarie 2023, 03:33:10 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Pot copiii să înveţe singuri?  (Citit de 11605 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Lucian Velea
Administrator
Senior
*****

Popularitate: 51
Mesaje: 460Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : 02 Septembrie 2008, 11:34:14 »

Indianul Sugata Mitra a demonstrat că, până la un anumit nivel, dar mai mare decât ne-am aştepta, copiii pot să înveţe singuri, în special în grup. Având doar un ecran, un touchpad sau joystick şi programe în limba engleză, fără niciun ajutor de specialitate, chiar şi copiii din zone extrem de defavorizate, care nu aveau nicio noţiune de informatică şi de limba engleză, au reuşit să înveţe cum se foloseşte calculatorul, să-şi dezvolte un vocabular în limba engleză şi chiar să diferenţieze mai bine valorile, cum ar fi diferenţa dintre corect-greşit, bine-rău etc.

<a href="http://www.youtube.com/v/xRb7_ffl2D0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xRb7_ffl2D0&rel=0</a>
Memorat
Domnica
Vizitator
« Răspunde #1 : 02 Septembrie 2008, 12:15:52 »

M-a lăsat fără grai! Deci, până la urmă, un profesor bun nu e acela care dă informaţia gata digerată, ci acela care ştie să asculte şi să observe, care ştie să stimuleze această capacitate extraordinară a omului de a învăţa singur. Pare de bun simţ, mii de ani oamenii au trebuit să înveţe singuri, de la natură, de la ei înşişi... N-au avut profesori care să-i înveţe cum să-şi fabrice uneltele, să facă focul, să cultive pământul, să vâneze în siguranţă etc. 
Recunoştinţa mea, domnule Lucian, pentru materialul pus la dispoziţie pe forum!
Memorat
all4_heaven
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 9


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #2 : 24 Februarie 2012, 19:26:55 »

in orice domeniu cand faci primii pasi, ai nevoie de sustinere, pentru ca e posibil sa cazi, doar sunt primii pasi!Decand suntem bebelusi, parintii nostri stau pe langa noi si ne prind daca se intampla sa cadem...Cand mergem prima zi la scoala, in clasa 1 , merge cu noi, la fel cand avem prima tema de facut... apoicrestem mai mari...ne angajam, avem nevoie sa fim sprijiniti, sa ne inverte cineva pt inceput...deci nu cred ca este posibil sa inveti ceva fara sa fi initiat...
La fel se intampla si spiritual, primii pasi cand ii faci cu Dumnezeu, atunci , cand iti pui inima sa-L cauti si sa-L slujesti pe El, renuntand la o viata traita in pacat si in compromis, se intampla sa cazi spiritual, eu cre ca Dumnezeu te sustine si te ajuta sa te ridici... Pacat de tara noastra ca e frumoasa, dar cei mai multi dintre noi suntem crestini nominali...mergem din an in paste la biserica, si cand e vorba sa ascultam cu adevarat de El, adica sa traim o viata de pocainta, asa cum a spus Domnul Iisus, care a murit pt pacatele noastre, parca atunci nu mai credem in nimic...Eu cred ca viata noastra nu se termina la groapa ...ci aici trebuie sa traim ca pt Imparatia Lui Dumnezeu, daca vrem sa fim cu El!
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: