22 Iunie 2024, 21:51:43 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Apocalipsa "Particula" lui Dumnezeu  (Citit de 75504 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : 13 Septembrie 2008, 09:16:55 »

.
De câteva zile în urmă a început un experiment care se doreşte a fi începutul unei noi ere în cercetarea fizică cuantică. "Spargerea" materie se pare că a ajuns să desfacă şi A.D.N. - ul materiei, căutându-se unicul punct al creaţiei, "particula" lui Dumnezeu. Invit persoanalităţi din domeniu, pasionaţi şi documentaţi, bine pregătiţi, să dezbată şi să răspundă celor care întrebă, la această nouă deschidere spre un alt concept filozofic despre univers.

Acest experiment concret constă, prezentându-l simplu, dintr-un accelerator de particule elementare cu care se doreşte să se accelereze particule la o viteză apropiată de vieza luminii, adică de 300 mii km secundă.

Ţinând cont de formula că e=mc la pătrat, putem deduce uşor, că dacă ne apropiem de viteza luminii, masa particulei accelerate, teoretic ar trebui să crescă în aşa măsură, încât la viteze apropiate de 299, 9 mii km secundă, masa acesteia ar trebui să tindă spre infinit.

Pentru ca să putem accelera o asemenea particulă cât mai aproape de viteza luminii, proporţional cu cresterea vitezei ne va trebui  mai multă energie, astfel ca în apropierea vitezei luminii ne trebuie corespunzator o energie indusa de accelerator care să tindă spre infinit.

Acceleratorul construit şi în care se experimentează, accelerarea şi ciocnirea unor particule, departe de a avea energia necesară pentru a ne apropia de zona vitezei luminii, respectiv în zona unei mase care să tindă spre infinit a particulelor care se ciocnesc, ceea ce dacă ar fi aşa, ar determina o catrastrofă în sensul creeării unei mase critice pentru prăbuşire gravitaţională.

Acest accelerator, dispune de energia strict calculata maxima care va aduce particulele respective, la o viteză şi o masă care nu pot tinde spre infinit sau spre acea masă critică. Cel mult spre o energie şi o masă echivalentă cu cea a unei "muşte", respectiv pentru a sparge particulele în "fragmente" fundamentale de materie.

Un alt aspect este acela că particulele acelerate, la început au o masă care este cu puţin peste zero. În ceea ce priveşte dimensiunile şi zona unde se produc ciocnirile, ele sunt de aceleaşi proporţii, practic extrem de mici, subnucleare. Energia declanşată rezultată ca efect al ciocnirilor tradusă în temperatură, este de zeci de mii de ori mai mare decât în miezul soarelui, datorită spaţiului 3D plus timp extrem de mici în care se produc. Dacă am avea posibilitatea să vedem acele ciocniri, nu vom vedea nimic. Ele se petrec la o dimensiune şi pe un spaţiu-timp extrem de mic, subnuclear.

Deci nu există nici un pericol în ceea ce sar crede că se vor crea condiţiile producerii unui colaps gravitaţional, în acest sens trebuind o energie şi o masă de mii de ori mai mare decât cea a soarelui nostru .

De altfel acceleratorul a fost pornit şi a început accelerarea particulelor de la viteza "zero", urmând ca în următoarele zeci de zile să ajungă la viteza şi masa calculată, astfel ca prin ciocniri să rezulte acea "singură" sau acele câteva particule fundamentale ale materiei, care prin combinaţii analogic cu codul genetic, formează marea diversitate a particulelor şi materiei universului nostru.

Viorel Muha
« Ultima modificare: 13 Septembrie 2008, 20:52:20 de către Viorel Muha » Memorat
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : 13 Septembrie 2008, 09:22:48 »

Apocalipsa. Particula lui Dumnezeu

Cineva mă întreba de banii cheltuiţi în valoare de miliarde ...    Eii ... problema este mult mai complexă şi întrebarea este justificată în ceea ce priveşte suma investită, precum şi alte aspecte să zicem de ordin pragmatic şi practic ale oamenilor, de realităţile vieţii cotidiene care ne ocupă aproape total timpul, celor care nu avem o profesiune legată de asemenea subiecte.

Filozofia este filozofie, dar trebuie sa dai cele necesare vietii in situatia cand milioane de oamenii sunt secerati zilnic din cauza foametei pe cateva continente sau altii (tinerii) din lumea dezvoltata trebuie sa muncesca o viata pentru o modesta casa.

Dar sa vedem daca sumele investite in aceste acceleratoare au justificare. In primul rand cam tot ce se cerceteaza in lume, are sens si aduce beneficii, dar de multe ori si nenorociri, cand aceste cercetari capata caracter militar si sunt folosite spre a distruge, nu pentru a crea. Dar sa ne limitam la acest experiment .

1. Daca se descopera o particula unica sau un grup de particule care impreuna, prin combinare, formeaza materia in imensa sa diversitate, se va dovedii..... cam greu sa deducem aceasta, sa zicem fara unele cunostinte, ca toata lumea trebuie sa accepte ca exista un singur si unic Dumnezeu. Un punct de origine comun pentru tot ce exista in acest univers, va demonstra acest experiment, printre multe altele, la fel sau chiar mult mai importante.

Deci consecintele vor fi acelea printre altele, ca se vor diminua contradictiile absurde si diferentele dintre religii, ca se vor diminua  conflictele religioase si acceptarea de catre toti a unui singur si unic Dumnezeu. Fac afirmatia aceasta intr-un context minim de explicati, fiind obligat de enorma cantitate de informatii la care face referire acest concept si experiment.

Ceea ce este esential, este faptul ca unele inalte capete ale bisericii crestine si altele, au cazut de acord cu anumiti oameni de stiinta, ca anumite previziuni din Biblie ( coran, tora, etc.) se regasesc sub o anumita forma in cercetarile si rezultatele oamenilor de stiinta.

Deci iata ca dupa multe sute si sute de ani de conflicte si de ingnorare a stiintei de catre biserica, respectiv a retinerii oamenilor de stiinta de a recunoaste anumite aspecte ale Bibliei care pareau povesti vechi, ca se poate verifica prin cercetari de natura religioasa "spirituala ", filozifice "ateiste" si stintifice "neutre ", ca totul are o origine comuna si ca toata aceasta diversitate in spirit si materie, au ca origine comuna un unic si singur punct. Acest punct, poate fii "particula" lui Dumnezeu pentru oamenii bisericii si toate religiile, iar pentru oamenii de stiinta, elementul primordial de la care sa plecat in evolutia universului 3D-timp sau ND- timp. Bineanteles aceasta este o explicatie minimala si redusa la o minima viziune despre ce este lumea noastra, intr-un univers de o mare coplexitate si in continua schimbare in care existam si noi.

De la acel punct, "particula" lui Dumnezeu sau dezvoltat si alte dimensiuni, universuri, similar cu cele 7-9 ceruri din anumite religii.

Dar tu fiind un om practic, vrei explicatii in ceea ce te priveste pe tine si multii altii, de efectul practic ale acestor cercetari sau altele similare cu acestea. Am aratat aici ca efectul bineinteles in timp, va duce la diminuarea si restrangerea conflictelor religioase, la diminuarea aparitiei altor dogme care prolifereaza datorita vidului moral si spiritual creat de societatea moderna, vid de care profita zeci de indivizi in scopuri financiare, sexuale, etc.

Voi continua cu axplicatiile.

Viorel Muha
« Ultima modificare: 31 Octombrie 2010, 12:50:19 de către Viorel Muha » Memorat
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : 13 Septembrie 2008, 09:27:50 »

Cineva exclama ; ouu... suna asa de complicat ...

Nu este complicata de loc, pana la un anumit nivel. Este ca o poezie cantata pe strune de suflet si univers. Gandeste-te ca Tu esti un univers la fel de infinit, ma refer in imaginatie si gandire la fel de mare ca cel exterior, daca nu mai mult. Creatorul a facut un univers infinit de mare intr-un spatiu-timp infinit de mare, iar in cazul nostru un univers infinit de mare, in ceva care este aproape practic infinit de mic, creierul  " ratiune - imaginatie - suflet -sentimente".

De aceea in procesul gandirii, cu cat gandesti mai mult si "rationezi", cu atata te adancesti in tine insuti sau "pleci" spre exterior cu imaginatia. Poti sa te ridici la acel nivel, sa zicem de "luminare", prag de la care poti face anumite conexiuni intre ceea ce esti tu si ceea ce este totul, adica creatia unica a creatorului, respectiv sa poti sa-ti dai seama de rolul si rostul tau in interiorul acestui univers. La unele personalitati care au o constiinta de sine foarte dezvoltata, acest aspect devine un scop in viata, acela  de a te indentifica in sensul de maxima pozitivitate, cu aceasta imensitate exterioara si sa devii o rezonanta a acesteia. Unii reusesc ca se apropie de acest prag, si se pare cu unii au trecut de acesta.

Viorel Muha
« Ultima modificare: 13 Septembrie 2008, 21:10:00 de către Viorel Muha » Memorat
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : 23 Octombrie 2008, 17:06:37 »

Particula lui Dumnezeu.

Iată că data inaugurării acceleratorului care ar fi introdus acest corp ceresc numit Tera într-un colaps gravitaţional, îndreptând planeta noastră cu tot ce este pe şi în ea spre acel coridor de prăbuşire interioară, nu a avut loc şi nu sa întâmplat nimic. Acceleratorul sa defectat de doua ori şi a fost oprit pentru ca să fie repornit în primăvara anului 2009.

Acest eveniment care dacă ar fi avut loc prin ciocnirea unui grup de particule cu alt grup, presupuneau unii, vor îndrepta planeta noastră spre acel interior care se “îngustează” 3D plus timp. Acest fenomen corespunzător cu înaintarea spre interiorul acestuia, proporţional ar fi determinat creşterea vitezei cu creşterea masei, întreaga noastră planetă tinzând să posede o masă infinită şi o viteză infinită sau o masă şi o viteză care să tindă spre infinit.

Fenomenul dacă sar fi întâplat trebuie să raţionăm şi să constatăm că, odată cu această cădere şi volumul planetei noastre sar fi micşorat proporţional cu creşterea vitezei şi masei, totul proporţional cu îngustarea acestui coridor.  Intre coridorul 3D plus timp şi planeta noastră în cădere, datorită câmpului gravitaţional, ar fi existat o strictă interdependenţă şi condiţionare reciprocă, cu cât creşterea câmpului gravitaţional ar fi căpătat o tendinţă de accelerare spre infinit.

Logica filozofică şi fizică ne spune că micşorarea unui volum, duce automat şi la reducerea masei, respectiv automat al vitezei (energiei) acestuia, existând o interdependenţăa între masă, viteză si volum, strict proporţional calculabilă. Consider că dacă sar fi întâmplat real acest fenomen, pentru un privitor din afara sistemului, planeta noastră sar fi trasformat într-un punct care dispare instataneu, datorită unei viteze ce ar fi tins spre cea a luminii si o masă care ar fi tinzand spre infinit. Pentru noi cei de pe Tera, inclusiv planeta noastră din perspectiva noastră, nu am fi observat nimic şi nu sar sar fi întâmplat nimic, deoarece totul sar fi micşorat proporţional, respectiv volumul şi masa micsorandu-se, totul cu o viteză "inversă" decat  viteza luminii,  noi neobsevând practic nimic. Stelele rămâneau la locul lor, cele apropiate intrand şi ele la scara timpului universal în acea prăbuşire, dar neobservabilă de noi. Prăbuşirea ar fi continuat o infinitate de timp  cel puţin la scara înţelegerii şi perceperii noastre, atât filozofice cât şi ştiinţifice, prin perspectiva a ceea ce cunostem noi în a ceea ce însemnă corp (volum) masă şi viteza (energie).

 Vom continua cu “Particula”  lui Dumnezeu punctul de intersecţie a materiei cu spiritul.

Viorel Muha
Memorat
Alexandru Uvra
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 20Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #4 : 04 Septembrie 2009, 07:29:09 »

Filozofia este filozofie, dar trebuie sa dai cele necesare vietii, in situatia cand milioane de oamenii sunt secerati zilnic din cauza foametei pe cateva continente sau altii (tinerii) din lumea dezvoltata trebuie sa muncesca o viata pentru o modesta casa.

in cateva sute de ani n-o sa mai incapem pe planeta, foametea, sida, prezervativele si toate celelaltele isi au rostul lor
cei buni raman, prostii mor, selectia naturala facuta artificial...
yawohl?  yahoo_bigsmile yahoo_bigsmile
Memorat

hello
Vedetot Ion
Incepător
*

Popularitate: 3
Mesaje: 24Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #5 : 03 Noiembrie 2012, 21:01:57 »

Acest experiment nu este alceva decât jocul de-a Dumnezeu, un joc deosebit de periculos care se va termina dramatic.
Memorat
Paulpăvălachepreda
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : 04 Noiembrie 2012, 19:58:08 »

Viorel Muha... numele tău îmi pare cunoscut, ca şi cum ţi-aş fi vorbit, văzut. Să scrii ceva, nu-i mare filozofie, iar cu greşeli... nu-i nici pe departe, poezie. Mă întreb dacă, tu, eşti ateu sau credincios; eşti creştin, crezi în Cristos? În special, cei ce-mbrăţişează fest... filozofia, declară că, iubesc şi poezia. Dar de la a... te declara, şi până a... poetiza; este un drum, lung... şi-anevoios, şi nu vei reuşi, fără credinţa în Cristos. Vezi cu ochii tăi, cât de atei suntem; şi cât de surzi şi orbi... căci nu-L vedem. Ori Dumnezeu există peste tot... chiar în natură; există-n noi... cei care Îl iubim cu-a noastră gură... Oare la ce ne trebuie să... miliarde cheltuim, de sete, foame, dezbrăcaţi... ne chinuim? Scopul e altul... armament; să cucerească lumea... permanent; creeze energie vie, nucleară... şi prin triere, oamenii... handicapaţi, adio: să dispară! Ori Dumnezeu nu ţine cont de-a ta filozofie; nu ţine cont de-al tău talent în poezie; ci ţine cont dacă-L iubeşti cu-adevărat; şi Lui, doar Lui... ca Dumnezeu: te-ai închinat. Şi cine crezi astăzi că se închină, la Dumnezeul Cel Adevărat... şi Raza-i(Fiul Său)de Lumină? Ai dreptate: cei neştiutori consideraţi, precum şi cei balnavi... handicapaţi. Aceştia se dus la moaşte, sfinţi; se roagă vehement; aceştia se duc, se roagă... permanent. Dacă aceştia pe lume-aceasta nu ar fi, această lume... păcătoasă, s-ar sfârşi. Ştim lucru acesta de la Noe... vreme; şi totuşi lumea noastră, NU se teme. Până-ntr-o zi, când Creatorul iarăşi va veni... răzbunător; şi lumea... soarele, se va sfârşi. Ce este soarele ce ne-ncălzeşte, luminează; protonii, cu ce viteză colosală... decolează; toate acestea le cunoaştem şi le ştim, dar mai puţin Scriptura o citim. Crede în Domnul şi NU cerceta, şi Domnul va veghea la viaţa ta. Când tu cu miliarde cheltuite cercetezi, se pune întrebarea, firească: dacă-n Creator, tu om, mai crezi? Şi dacă ai răspunsul da, apăi... cum poţi ca om a te-nchina: şi lui satana, şi lui Dumnezeu; şi credincios să fii, dar şi ateu? Nu poţi, la doi... regi, Împăraţi, deodată, deoarece, credinţa ta,-i credinţă necurată. Atât am vrut să spun, să comentez. Poate mai vin şi vă mai vizitez. Sau poate sunt bătrân, am decedat; şi să vă deranjez pe sait, am încetat. Mulţumesc anticipat. Păvălache v-a pupat, salutat, comentat... şi încetat. Data pusă am uitat: 4 Noiembrie 2012 ora 19: 57.
Memorat
bartosl
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 1


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #7 : 18 August 2013, 13:44:47 »

Cu stima raspunde un muritor de rand care are refflectii multe ,fiind atat de mici adevarul se ascunde pe unde ,sant mii de intrebari inca fara raspunsuri iar tagma noastra a novicior este aruncata cand la stanga cad dreapta FIRULUI ROSU (adevarul).
Hotarativa ,si ne limpeziti,sau asa este scopul ,DEZINFORMEAZA SI CONDUCE,mintile nostre,le tineti suspendate pe puntea filozofilor contrare.Cine are dreptateoare ,eu de exemplu sant in echilibru instabil de multa vreme,si ca mine sant multi.Lamuritine ce santem ATEI,sau CREDINCIOSI (filozofic vorbind)
Memorat
Sylver Cheetah 53
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 21


Last Man Standing

225576104 sylvercheetah53@hotmail.com sylvercheetah53 sylvercheetah53
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #8 : 23 Aprilie 2016, 01:28:40 »

Eu sînt ateu!
Memorat

Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: