10 Decembrie 2022, 07:11:39 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
  Pagina principală   Ajutor   Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  

SMF reprezintă o comunitate şi o modalitate de comunicare în interiorul ei. Exista diferite modalităţi de a comunica, cum ar fi: scrierea de mesaje în forumuri, mesaje personale, programe gem instant mesage ICQ, AIM, YM. Însă sistemul intern de mesagerie personală al SMF, accesibil tuturor utilizatorilor înregistraţi, este uneori o opţiune mai potrivită decât cel de mai sus.

 1. Mesagerie personală
  1. Descriere
  2. Cum îţi citeşti mesajele
 2. Interfaţa MP
  1. Scrierea unui mesaj nou sau răspunsul la un mesaj

Mesagerie personală

Descriere

Emailul este o modalitate bună de comunicare directă între utilizatori, dar în acelaşi timp are câteva impedimente în raport cu scopul forumului: trebuie să deschizi o aplicaţie distinctă pentru a citi şi scrie mesaje, destinatarul trebuie în acelaşi fel sî deschidă propria aplicaţie pentru a verifica emailurile personale, mesajele vor apărea amestecate cu cele ale altor expeditori şi uneori poate să treacă şi o oră pentru ca un email să ajungă la un destinatar.

Ca o alternativă la email, SMF oferă o metodă mult mia rapidă şi mia personală. Mesageria personală permite expedierea instantanee de mesaje. Emailul este prelucrat, trimis şi expediat integral de SMF astfel încât nici expeditorul nici destinatarul nu trebuie să aibă deschise alte aplicaţii. Mesageria personală oferă celor doi discreţia totală deoarece nu este expusă nici o adresă de email reală. Mesageria personală doar manevrează mesajele în numele celor doi.

Dacă destinatarul nu este online, mesajul personal aşteaptă în căsuţa personală până când acesta se autentifică, le citeşte şi alege să le şteargă sau nu. Mesageria personală SMF este integral inclusă, în întregime privată şi discretă.

Cum îţi citeşti mesajele

Pentru a citi mesajele personale, ai nevoie să fii autentificat, apoi urmează legatura care de obicei spune ceva de genul 'Salut, [numele de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi'.

Interfaţa MP

Interfaţa de mesaje personale, este similară în operare cu indexul de mesaje. În timp ce noi îţi prezentăm interfaţa cu mesajele primite, cea cu mesaje trimise funţionează într-un mod similar:

+  Numele Forumului
|- +  Mesaje Personale
| |- +  Mesaje primite
Mesaje
Mesaj nou

Mesaje primite
Mesaje trimise

  Data  Subiect De la
Date şi ora mesajului Subiectul mesajului Un anume utilizator
Pagini: [1]
  • Unele forumuri afişează arborele de navigare în partea de sus în mod orizontal pentru a salva din spaţiu.
 • Butonul principal Şterge elimină toate mesajele primite (sau trimise daca este deschisa interfaţa cu mesaje trimise). Precizare: casuţele de selecţie si butonul de jos Şterge deasemeni îţi permite să stergi mesajele selectate, cu posibilitatea de a le selecta pe toate dacă bifezi casuţa de sus, selectează toate.
 • Butonul Mesaje primite basculează către casuţa cu mesaje primite şi se transformă în mod evident în butonul Mesaje primite.
 • Butonul Mesaj nou îţi dă posibilitatea de a scrie un mesaj nou, lucru similar cu a a porni un nou subiect dar adaugă cămpurile 'Către:' şi 'Copie identică:' (blind carbon copy) şi opţiunea de a fi salvat în Mesaje trimise.
 • Butonul Reîncarcă verifică dacă sunt mesaje noi printr-un refresh al paginii.
 • Legăturile Data, Subiect şi De la îţi permit să ordonezi coloanele funcţie de aceşti parametri (cu Data basculând între ascendent şi descendent după cum indică mica săgeată).
 • Titlul principal duce la începutul mesajului, care mai târziu va coborâ în jos pe pagină.
 • Numerele paginilor duc către paginile următoare cu mesaje, dacă este cazul.

Scrierea unui mesaj nou sau răspunsul la un mesaj

Sunt mai multe metode de a scrie un mesaj personal nou, însă toate necesită sa fii autentificat:

 • Poţi urmari legătura care zice ceva de genul 'Salut, [nume de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi', apoi click pe butonul Mesaj nou în căsuţa cu mesaje primite.
 • Poţi face click pe un nume de utilizator, şi jos vei găsi un link Trimite acestui utilizator un mesaj personal în profilul utilizatorului ecranul de sumar.
 • Poţi trimite un mesaj nou direct prin click pe icoana IM autentificat/deconectat care se găseşte în informaţiile despre utilizator care acompaniază mesajele acestuia.
 • Poţi scrie un mesaj nou direct prin click pe icoana MP autentificat/deconectat din Stare curentă în profilul personal ecranul de sumar. (Acest icon/link este de cele mai multe ori identic cu cel descris mai sus în informaţii despre utilizator.)
 • A răspunde la un mesaj personal este similar cu a răspunde la un subiect în forum.