19 Aprilie 2024, 12:21:58 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
  Pagina principală Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2
1  Celebrităţi / Personalităţi / Răspuns: "Poietii" contemporani . : 23 Ianuarie 2016, 15:11:07
Despre oameni

Sunt unii oameni care se consideră deasupra tuturor lucrurilor şi văd în ceilalţi, tocmai ce au ei. "paiul din ochii celorlalţi îl văd drept bârnă şi bârna din ochiul lor, drept pai"

Sunt unele personaje care consideră că numai ei au drepturi, ceilalţi nu, şi … scuipă, scuipă ură şi venin! Acest tip de personaj nu conştientizează (nici nu are cum sau nu vrea) că internetul (gropă de gunoi pentru asemenea persoane şi mă întreb, ce caută-n gunoi?) oferă pentru prima dată cea mai mare libertate, loc în care, cei necăjiţi, cei supăraţi, mai frumoşi sau mai urâţi, mai proşti sau mai deştepti, talentaţi sau netalentaţi, pot să-şi exprime, liber opiniile, creaţiile, bune proaste sau cum or fi. Se simt şi ei oameni, într-o societate confiscată de oligarhi de toate genurile. Tipul acesta de indivizi, vor să confişte tot!  Acest amalgam, această  "adunatură",  este supusă liberei concurenţe. Omul raţional, nu cel fudul, nu cel egoist, nu cel încrezut, nu cel cu nasul pe sus, nu cel cu 10 masterate, nu cel ...  ştie că: din greşelile sale şi ale altora, învaţă, că află din propria prostie sau a altora ce nu-i bine, că poate să se situeze pe o scară a valorilor … că trebuie să fie  modest şi să nu să strige-n gura mare ... Orice om raţional ştie că poate deosebi cei bun de ce-i rău, ce-i valoros de ce nu este, prin comparaţie, aprecind valoarea de la zero până la un anumit maxim. Nu poţi elimina, 0, 1, 2, 3, ... 9 şi lăsa numai nota 10, nu poţi elimina numerele negative  pentru că nimeni nu mai poate stabili, acel pozitiv, acel 10 şi celelalte valori de la aceasta în jos, dacă nu dispunem de un reper inferior sau superior de comparaţie.   

Cum cineva care se pretinde om, persoana din text,  presupunând că este  o persoană cultă, deschisă opiniilor, un om care percepe realitatea în permantă schimbare, realitate care nu este statică şi care se consumă în dimesiunea spaţiu-timp, în stări de relativitate a evenimentelor unele faţa de altele, cu evoluţii pozitive sau negative, de progres sau de regres, constructive sau distructive, dar nu distructive pe ansamblu, etc.   să se exprime la modul de mai jos despre majoritatea oamenilor? 

"Animale cu chip de om . Psihopati semidocti care copiaza sentimentele celor din jur incearcand sa faca poezie visand la bani . Au ochii tristi si un zambet stramb de pedofil , altii se pozeaza din profil incercand sa completeze tabloul de poet la care viseaza . Doamnele se vor distinse cu N avorturi la activ , flacaii doresc sa para sensibili in timp ce-i ofera un sex surpriza nevestei care plange de dureri fizice si emotionale , perpetuarea speciei mai presus de sentimente”
 
Nu fă pe altul animal cand te exprimi ca un animal. Demonstrează mai întâi că tu nu eşti, chiar dacă “sapi” filozofic în adâncimea animalului! Nu are nici o valoare. Este exact ca şi cum ai situa ceva care mirose extrem de placut, deasupra sau dedesuptul unui WC.  Nu ajunge până acolo, ca să confişti, să interzici, speranţa oricui, căci săvârseşti o crimă! Viorel Muha

Comentariul face  referire numai la cuprinsul textului   "Poietii" contemporani .
P.S. Text fictiv , orice asemanare cu persoane reale e pur intamplatoare . Posibil sa n-am dreptate legat de text ... sau de P.S.


2  General / Diverse / CONSTITUTIA ROMANIEI, DREPT CIVIL SI PENAL : 10 Iulie 2011, 10:54:34
Problemele sociale şi economice ale unei ţări, privesc pe toţi cetăţenii României, indiferent de vârstă, profesiune, statut public, domeniu de activitate, locaţie geografică, orientare politică şi religioasă, etc. Pentru veridigitatea postărilor, postaţi cu un nume real şi-o indentitate reală.

Prezumţia de licit nu legitimează "prezumţia" de ilicit, ori, - prezumţia de licit nu legitimează posesia sub toate formele ei ilicite. Dreptul de-a deţine sub forma posesiilor, a ceva, este legal până la proba contrară, dar acest drept nu legitimează sau transformă în legal ceea ce s-a obţinut ilegal

Dreptul de a nu fi pedepsit acela care nu este dovedit că a săvârşit o infracţiune, nu îl absolvă pe viitor că nu ar fi săvârşit-o!

Viorel Muha

3  Tematic / Ştiinţă şi tehnologie / Răspuns: Apocalipsa "Particula" lui Dumnezeu : 23 Octombrie 2008, 17:06:37
Particula lui Dumnezeu.

Iată că data inaugurării acceleratorului care ar fi introdus acest corp ceresc numit Tera într-un colaps gravitaţional, îndreptând planeta noastră cu tot ce este pe şi în ea spre acel coridor de prăbuşire interioară, nu a avut loc şi nu sa întâmplat nimic. Acceleratorul sa defectat de doua ori şi a fost oprit pentru ca să fie repornit în primăvara anului 2009.

Acest eveniment care dacă ar fi avut loc prin ciocnirea unui grup de particule cu alt grup, presupuneau unii, vor îndrepta planeta noastră spre acel interior care se “îngustează” 3D plus timp. Acest fenomen corespunzător cu înaintarea spre interiorul acestuia, proporţional ar fi determinat creşterea vitezei cu creşterea masei, întreaga noastră planetă tinzând să posede o masă infinită şi o viteză infinită sau o masă şi o viteză care să tindă spre infinit.

Fenomenul dacă sar fi întâplat trebuie să raţionăm şi să constatăm că, odată cu această cădere şi volumul planetei noastre sar fi micşorat proporţional cu creşterea vitezei şi masei, totul proporţional cu îngustarea acestui coridor.  Intre coridorul 3D plus timp şi planeta noastră în cădere, datorită câmpului gravitaţional, ar fi existat o strictă interdependenţă şi condiţionare reciprocă, cu cât creşterea câmpului gravitaţional ar fi căpătat o tendinţă de accelerare spre infinit.

Logica filozofică şi fizică ne spune că micşorarea unui volum, duce automat şi la reducerea masei, respectiv automat al vitezei (energiei) acestuia, existând o interdependenţăa între masă, viteză si volum, strict proporţional calculabilă. Consider că dacă sar fi întâmplat real acest fenomen, pentru un privitor din afara sistemului, planeta noastră sar fi trasformat într-un punct care dispare instataneu, datorită unei viteze ce ar fi tins spre cea a luminii si o masă care ar fi tinzand spre infinit. Pentru noi cei de pe Tera, inclusiv planeta noastră din perspectiva noastră, nu am fi observat nimic şi nu sar sar fi întâmplat nimic, deoarece totul sar fi micşorat proporţional, respectiv volumul şi masa micsorandu-se, totul cu o viteză "inversă" decat  viteza luminii,  noi neobsevând practic nimic. Stelele rămâneau la locul lor, cele apropiate intrand şi ele la scara timpului universal în acea prăbuşire, dar neobservabilă de noi. Prăbuşirea ar fi continuat o infinitate de timp  cel puţin la scara înţelegerii şi perceperii noastre, atât filozofice cât şi ştiinţifice, prin perspectiva a ceea ce cunostem noi în a ceea ce însemnă corp (volum) masă şi viteza (energie).

 Vom continua cu “Particula”  lui Dumnezeu punctul de intersecţie a materiei cu spiritul.

Viorel Muha
4  Tematic / Ştiinţă şi tehnologie / Răspuns: Apocalipsa "Particula" lui Dumnezeu : 13 Septembrie 2008, 09:27:50
Cineva exclama ; ouu... suna asa de complicat ...

Nu este complicata de loc, pana la un anumit nivel. Este ca o poezie cantata pe strune de suflet si univers. Gandeste-te ca Tu esti un univers la fel de infinit, ma refer in imaginatie si gandire la fel de mare ca cel exterior, daca nu mai mult. Creatorul a facut un univers infinit de mare intr-un spatiu-timp infinit de mare, iar in cazul nostru un univers infinit de mare, in ceva care este aproape practic infinit de mic, creierul  " ratiune - imaginatie - suflet -sentimente".

De aceea in procesul gandirii, cu cat gandesti mai mult si "rationezi", cu atata te adancesti in tine insuti sau "pleci" spre exterior cu imaginatia. Poti sa te ridici la acel nivel, sa zicem de "luminare", prag de la care poti face anumite conexiuni intre ceea ce esti tu si ceea ce este totul, adica creatia unica a creatorului, respectiv sa poti sa-ti dai seama de rolul si rostul tau in interiorul acestui univers. La unele personalitati care au o constiinta de sine foarte dezvoltata, acest aspect devine un scop in viata, acela  de a te indentifica in sensul de maxima pozitivitate, cu aceasta imensitate exterioara si sa devii o rezonanta a acesteia. Unii reusesc ca se apropie de acest prag, si se pare cu unii au trecut de acesta.

Viorel Muha
5  Tematic / Ştiinţă şi tehnologie / Răspuns: "Particula" lui Dumnezeu : 13 Septembrie 2008, 09:22:48
Apocalipsa. Particula lui Dumnezeu

Cineva mă întreba de banii cheltuiţi în valoare de miliarde ...    Eii ... problema este mult mai complexă şi întrebarea este justificată în ceea ce priveşte suma investită, precum şi alte aspecte să zicem de ordin pragmatic şi practic ale oamenilor, de realităţile vieţii cotidiene care ne ocupă aproape total timpul, celor care nu avem o profesiune legată de asemenea subiecte.

Filozofia este filozofie, dar trebuie sa dai cele necesare vietii in situatia cand milioane de oamenii sunt secerati zilnic din cauza foametei pe cateva continente sau altii (tinerii) din lumea dezvoltata trebuie sa muncesca o viata pentru o modesta casa.

Dar sa vedem daca sumele investite in aceste acceleratoare au justificare. In primul rand cam tot ce se cerceteaza in lume, are sens si aduce beneficii, dar de multe ori si nenorociri, cand aceste cercetari capata caracter militar si sunt folosite spre a distruge, nu pentru a crea. Dar sa ne limitam la acest experiment .

1. Daca se descopera o particula unica sau un grup de particule care impreuna, prin combinare, formeaza materia in imensa sa diversitate, se va dovedii..... cam greu sa deducem aceasta, sa zicem fara unele cunostinte, ca toata lumea trebuie sa accepte ca exista un singur si unic Dumnezeu. Un punct de origine comun pentru tot ce exista in acest univers, va demonstra acest experiment, printre multe altele, la fel sau chiar mult mai importante.

Deci consecintele vor fi acelea printre altele, ca se vor diminua contradictiile absurde si diferentele dintre religii, ca se vor diminua  conflictele religioase si acceptarea de catre toti a unui singur si unic Dumnezeu. Fac afirmatia aceasta intr-un context minim de explicati, fiind obligat de enorma cantitate de informatii la care face referire acest concept si experiment.

Ceea ce este esential, este faptul ca unele inalte capete ale bisericii crestine si altele, au cazut de acord cu anumiti oameni de stiinta, ca anumite previziuni din Biblie ( coran, tora, etc.) se regasesc sub o anumita forma in cercetarile si rezultatele oamenilor de stiinta.

Deci iata ca dupa multe sute si sute de ani de conflicte si de ingnorare a stiintei de catre biserica, respectiv a retinerii oamenilor de stiinta de a recunoaste anumite aspecte ale Bibliei care pareau povesti vechi, ca se poate verifica prin cercetari de natura religioasa "spirituala ", filozifice "ateiste" si stintifice "neutre ", ca totul are o origine comuna si ca toata aceasta diversitate in spirit si materie, au ca origine comuna un unic si singur punct. Acest punct, poate fii "particula" lui Dumnezeu pentru oamenii bisericii si toate religiile, iar pentru oamenii de stiinta, elementul primordial de la care sa plecat in evolutia universului 3D-timp sau ND- timp. Bineanteles aceasta este o explicatie minimala si redusa la o minima viziune despre ce este lumea noastra, intr-un univers de o mare coplexitate si in continua schimbare in care existam si noi.

De la acel punct, "particula" lui Dumnezeu sau dezvoltat si alte dimensiuni, universuri, similar cu cele 7-9 ceruri din anumite religii.

Dar tu fiind un om practic, vrei explicatii in ceea ce te priveste pe tine si multii altii, de efectul practic ale acestor cercetari sau altele similare cu acestea. Am aratat aici ca efectul bineinteles in timp, va duce la diminuarea si restrangerea conflictelor religioase, la diminuarea aparitiei altor dogme care prolifereaza datorita vidului moral si spiritual creat de societatea moderna, vid de care profita zeci de indivizi in scopuri financiare, sexuale, etc.

Voi continua cu axplicatiile.

Viorel Muha
6  Tematic / Ştiinţă şi tehnologie / Apocalipsa "Particula" lui Dumnezeu : 13 Septembrie 2008, 09:16:55
.
De câteva zile în urmă a început un experiment care se doreşte a fi începutul unei noi ere în cercetarea fizică cuantică. "Spargerea" materie se pare că a ajuns să desfacă şi A.D.N. - ul materiei, căutându-se unicul punct al creaţiei, "particula" lui Dumnezeu. Invit persoanalităţi din domeniu, pasionaţi şi documentaţi, bine pregătiţi, să dezbată şi să răspundă celor care întrebă, la această nouă deschidere spre un alt concept filozofic despre univers.

Acest experiment concret constă, prezentându-l simplu, dintr-un accelerator de particule elementare cu care se doreşte să se accelereze particule la o viteză apropiată de vieza luminii, adică de 300 mii km secundă.

Ţinând cont de formula că e=mc la pătrat, putem deduce uşor, că dacă ne apropiem de viteza luminii, masa particulei accelerate, teoretic ar trebui să crescă în aşa măsură, încât la viteze apropiate de 299, 9 mii km secundă, masa acesteia ar trebui să tindă spre infinit.

Pentru ca să putem accelera o asemenea particulă cât mai aproape de viteza luminii, proporţional cu cresterea vitezei ne va trebui  mai multă energie, astfel ca în apropierea vitezei luminii ne trebuie corespunzator o energie indusa de accelerator care să tindă spre infinit.

Acceleratorul construit şi în care se experimentează, accelerarea şi ciocnirea unor particule, departe de a avea energia necesară pentru a ne apropia de zona vitezei luminii, respectiv în zona unei mase care să tindă spre infinit a particulelor care se ciocnesc, ceea ce dacă ar fi aşa, ar determina o catrastrofă în sensul creeării unei mase critice pentru prăbuşire gravitaţională.

Acest accelerator, dispune de energia strict calculata maxima care va aduce particulele respective, la o viteză şi o masă care nu pot tinde spre infinit sau spre acea masă critică. Cel mult spre o energie şi o masă echivalentă cu cea a unei "muşte", respectiv pentru a sparge particulele în "fragmente" fundamentale de materie.

Un alt aspect este acela că particulele acelerate, la început au o masă care este cu puţin peste zero. În ceea ce priveşte dimensiunile şi zona unde se produc ciocnirile, ele sunt de aceleaşi proporţii, practic extrem de mici, subnucleare. Energia declanşată rezultată ca efect al ciocnirilor tradusă în temperatură, este de zeci de mii de ori mai mare decât în miezul soarelui, datorită spaţiului 3D plus timp extrem de mici în care se produc. Dacă am avea posibilitatea să vedem acele ciocniri, nu vom vedea nimic. Ele se petrec la o dimensiune şi pe un spaţiu-timp extrem de mic, subnuclear.

Deci nu există nici un pericol în ceea ce sar crede că se vor crea condiţiile producerii unui colaps gravitaţional, în acest sens trebuind o energie şi o masă de mii de ori mai mare decât cea a soarelui nostru .

De altfel acceleratorul a fost pornit şi a început accelerarea particulelor de la viteza "zero", urmând ca în următoarele zeci de zile să ajungă la viteza şi masa calculată, astfel ca prin ciocniri să rezulte acea "singură" sau acele câteva particule fundamentale ale materiei, care prin combinaţii analogic cu codul genetic, formează marea diversitate a particulelor şi materiei universului nostru.

Viorel Muha
7  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Autorii Bibliei : 24 August 2008, 14:26:37
                                                                                    CARTEA NUMERI

Cartea Numeri, la care am ajuns acum, cuprinde inca o etapa in drumul implinirii fiintei nationale evreiesti. Poporul format in Egipt si caruia i s-a dat in pustie o Constitutie este acum in drum spre vatra in care i-si va aseza copii. Dumnezeu ii conduce inainte ca sa le dea Canaanul. Se vor lasa ei condusi de Dumnezeu in aceasta tara noua si prospera, dar necunoscuta si potential periculoasa? Aceasta este intrebarea la care raspunde continutul acestei carti.

TITLUL

Evreieste, cartea se numeste; "in pustie". Cei 70 de invatati care au tradus Biblia din Ebraica in greceste la Alexandria in Egipt, au numit-o in Septuaginta; "Aritmoi", numaratorile. Titlul din limba roamna vine din traducerea latina in care aceasta carte se numeste chiar asa; "Numeri"

AUTORUL

Toata lumea este unanima in parerea ca autorul cartii este Moise. El a scris-o probabil intre anii 1450-1410 i.ch.
In Numeri vedem omul in umblarea lui cu Domnul. Si numaratorile si pribegia timp de 40 de ani prin pustie sustin acest punct de vedere.  Noul Testament preia lectia neascultarii din cartea Numeri si o foloseste pentru a imprima crestinilor o viata de credinta si de deplina ascultare fata de Domnul .

va urma
8  Tematic / Religie şi spiritualitate / Răspuns: Păcatele capitale : 18 August 2008, 20:51:17
                                                                                      EXODUL

Cele 10 porunci .

1. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, si a zis;

2. "Eu"sant Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.

3.  Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine.

4. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sant sus in ceruri , sau jos pe pamant , sau in apele mai de jos de cat pamantul.

5. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul tau , nunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam a celor care Ma urasc.

6. si ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

7. Sa nu iei in desert numele Domnului, Dumnezeul tau ; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele lui.

8. Adu-ti aminte de ziua de odihna ca sa o sfintesti.

9. Sa lucrezi 6 zile, sa sa- ti faci lucrul tau.

10. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeul tau; sa nu faci nici-o lucrare in ea, nici tu, nici fiica ta,  nici fiul tau, nici robul tau, nici roaba sa, nici vita ta, nici strainul tau care este in casa ta.

11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea  si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S`a odihnit; de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

12.  Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungesca zilele in tara, pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau.

13. Sa nu ucizi

14. Sa nu precurvesti.

15. Sa nu furi.

16. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

17. Sa nu poftesti casa apropelui tau; sa nu poftesti nevasta apropelui tau, nici robului lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui,  nici vreun alt lucru, care este al apropelui tau.

Viorel Muha transcriere

pacate urmeaza ...
9  Tematic / Filozofie / Răspuns: Sensul vieţii : 18 August 2008, 10:46:18
Fiecare avem raţionalul şi sufletul-inimă puse în faţa unei realităţi care este un ocean de informaţie, realitate percepută prin acestea. Conştientizarea uneori până la durere a trecerii timpului şi suferinţa sufletului pentru clipele pierdute, inrepetabile şi nerecuperabile, determină blocarea raţionalului şi judecarea exteriorului numai cu sufletul-inimă.

Suntem ca o stea care se naşte şi va "arde", fiind cu atât mai luminoasă cu cât a acumulat mai multă lumină, pentru renaştere prin generaţiile trecute. Avem o durată de lumină care o dăm. Avem o parte de întuneric care purtăm.

Ne consumăm lumina-suflet în ani şi apoi obosiţi având o masă grea acumulată, ne prăbuşim încet în sinele nostru, cu durere şi nefericire, mai mare sau mai mică,  funcţie de căt  conştientizăm aceasta şi de la ce vârstă. Ce fericit este acela care nu înţelege!

De-a lungul vieţii  acumulăm o "masă" de fericire şi de nefericire, de suferinţă care poate fi critică la vârste diferite. Când se acumulează această masă  începem să coborâm spre moarte, spre tunelul luminii albe sau negre. Dacă acumulăm acea masă critică, odată brusc, vom "exploda" printr-o moarte rapidă şi trecerea spre tunel  va fi mult mai repede.

Nu vreau niciodată să rup complect raţionalul de sufletul-inimă. Ele  pot salva împreună acea lumină, care suntem fiecare "eu" şi va face ca aceea masă critică să fie întârziată sau poate niciodată atinsă. Acesta este speranţa fiecăruia, cu toate ca este o iluzie.

Groaza cea mai mare o avem prin frica de sigurătate şi lipsa iubirii, ceea ce determină să atingem acea masă critică, de multe ori prea repede. Să nu ne grăbim neraţional niciodată.

Viorel Muha
10  General / Administrare / Răspuns: Cui i-e frică de Comentarii? : 16 August 2008, 14:27:31
.
Îmi pare rău Silvia că ceea ce am postat, probabil că nu am expus suficient de clar şi nu a fost înţeles în plenitudinea generală a mesajului, dar coloana autorului, cititorului, criticului, părintelui, cuplului, omului de afaceri, de cultură, de stiinţă,  cetăţeanului de pe stradă, săracului, bogatului şi  în primul rând a unei societăţi în totalitatea sa, în vârful căreia au ajuns persoane cu caracter, cultură şi cinste îndoielnice, nu poţi să nu confirmi că în acest bulion care este acru de zeci de ani, nu a fost afectată coloana fiecăruia, indiferent de cine dăruieşte şi cine primeşte, pe gratis sau cu plată .

.
De asemenea a cui este datoria de a da şi de a primi, respectiv forma recepţionării răspunsului aferent care întodeauna este negativ şi nemulţumitor din partea celui care primeşte, fără nici un efort. Nimeni nu te obligă să manânci ce nu-ţi place. Dar nici să vezi expusă o mâncare dizgraţioasă ca aspect, care poate fi una dintre cele mai bune la gust şi copoziţie pentru organism, să nu comentezi dacă trebuie expusă, mâncată sau ignorată.

Caţi trec pe stradă cu pregatire şi cultură, aruncă hartia motivându-se că el plăteşte taxe şi că gunoierii trebuie să ia hartia lui? De ce trebuie să suport eu gunoiul lui până vin gunoierii ? Asta nu vrea să-l ducă capul. Nu-l interesează. Şi pe Citapedia de ce eu trebuie să suport gunoiul altora sau alţii pe al meu, până va fi eliminat sub o formă sau alta?

Este vorba de arta de a convietui, de a şti ce pui pe masă, cum arată şi cât pot celilalţi  să suporte până, fie că hotărăsc ca este gunoi ambalat frumos sau ceva neaspectos, dar cu conţinut valoros. Varianta cea mai pertinentă este să realizeze fiecare în minimul necesar de timp, că propria lui creaţie nu este bună şi să nu se craponeze să o modifice sau să o retragă.

Privind cititorii;

Nu este vina nimănui ca te înţepi când nu te fereşti de albină, chiar dacă ea face miere. De asemenea şi miliardarii de astăzi ai Romăniei în euro, ei (şi alţii ca ei) constată zilnic că meritau mai mult, cand ei in fapt practic au primit de pomană (furand , inseland, etc)  şi culmea au şi pretenţii.  Ce încercăm noi să cultivăm ? Eu nu înţeleg.

Subiectul şi discuţia se extinde devenind mult mai complexă privind acest bulion acru în care trăim şi ne "războim", nepacifist şi neconciliator, în fapt având datoria să eliminăm răul, compromisul, frustările, pomana, nemunca, etc.

Multe noţiuni, calităţi sau defecte au fost induse în mase, deformat, distorsioanat, interpretate, inoculate, manipulate. Extrem de grav este faptul că ele au fost preluate şi au devenit pentru tinerele generaţii valori şi trepte de a ajunge cineva în acest mod în societate. Nu vreau să dau exemple căci este plină viaţa noastră zi de zi cu ele. Trebuie doar să ne oprim un pic din acestă viteză nebună al evoluţiei pozitive sau negative şi să mai medităm puţin la ceea ce facem, cum acţionăm şi unde credem că vom ajunge.

Altfel pusă problema astăzi, trebuie de multe ori să înclini coloana ca să obţii cee ce meriţi, alţii cu mult mai slab pregătiţi obţinând altfel ceea ce de fapt nu li se cuvine. De ce ? Tocmai că trăim în acest bulion acru în care ne complacem şi ne este ori frică să scăpăm de el, fie să ieşim din el.  Ne complacem adimiţând compromisuri, de multe ori grave care afectează în viitor caraterul viitorelor generaţii. Aceasta nu însemna libertate, democaraţie şi întreaga pleiadă ce derivă din acestea. Mulţi preferă comoditatea acceptării a acestora din diferite motive, iar alţii din interes şi profit să ne sufocăm în acest bulion acru cu fiecare zi ce trece .

La fel se întâmplă dar la altă scară şi nivel în cultură. Exemple practice dovedite şi de care încă mulţi nu le vine să creadă că există şi în care ne complacem adimţindu-le,  le pot expune cu subiect concret şi motivat.

Eu aici mă opresc. Nu pretind absolut nimic de la nimeni. Eu personal arăt ceea ce cred eu. Consider că sunt  destui care pot dezvolta, analiza constructiv, pozitiv cele afirmate de mine, nepătinitor, fără interes, bravură şi fără a fii neetic, mai ales că doresc să o facă cu coloană vertebrală. Atât.

Mă întreb cine este dator să dea şi cine să primescă? De ce, cel care oferă trebuie tras la răspundere şi i se spune că nu este obligat să ofere? Ce mod de gândire abordăm ? Eu am rămas nelămurit încotro ne îndreptăm găndid astfel.

să .... scrieţi bine
.
Pagini: [1] 2