sorin520
Vizitator
|
|
« : 23 August 2008, 20:07:18 » |
|
Profit de bunavointa webmasterului sa postez inca un citat tare drag mie Poate si celor care il vor citi! -Tu esti Josef K,spuse preotul si ridica o mina pe balustrada intr-un gest de o semnificatie nelamurita -Da,spuse K ,gindindu-se cu cita seninatate isi rostea odinioara numele De citava vreme,dimpotriva,asta insemna un adevarat chin pentru el;de-acum toata lumea,chiar si cei cu care venea pentru prima oara in contact,ii cunostea numele Cit de bine e sa nu fii cunoscut decit dupa ce te-ai prezentat! -Esti acuzat,ii spuse preotul extrem de incet -Da,spuse K,mi s-a anuntat acest lucru -Atunci tu esti cel pe care-l caut,spuse preotul Eu sunt preotul inchisorii -Asa!spuse K -Eu te-am facut sa vii aici,spuse preotul,ca sa-ti vorbesc -Nu stiam,spuse K Eu venisem sa-i arat catedrala unui italian -Lasa nimicurile,spuse preotul Ce tii in mina?O carte de rugaciuni? -Nu ,raspunse k,e un album cu monumentele de arta ale orasului -Arunca-l,ii spuse preotul Si K il arunca,dar cu atita putere,incit albumul trosni si se rostogoli huruind peste dale -Sti ca procesul tau merge prost? -Asa mi se pare si mie,spuse K -Si cum crezi ca o sa se termine? -Inainte ma gindeam ca procesul o sa se termine bine,dar acum ma indoiesc uneori,spuse K Nu stiu cum o sa se termine Sti tu ,cumva? -Nu,spuse preotul,dar mi-e teama ca se va termina rau Esti socotit vinovat Procesul tau nu o sa iasa din resortul unui tribunal inferior Deocamdata,cel putin,vina ti se socoteste dovedita -Dar nu sunt vinovat!spuseK,e o eroare de astfel,cum ar putea un om sa fie vinovat?Doar toti suntem oameni aici,si unul si celalalt -Asta e adevarat,spuse preotul,dar de obicei asa vorbesc vinovatii -Si tu ai pareri preconcepute impotriva mea? -Eu n-am pareri preconcepute impotriva ta,raspunse preotul -Iti multumesc,spuse K Dar toti cei care se ocupa de proces au pareri preconcepute impotriva mea Si le transmit si celor care n-au nici un amestec in toate acestea,iar situatia devine din ce in ce mai grea -Intelegi gresit faptele,spuse preotul Sentinta nu vine dintr-o data,procedura ajunge la ea cu incetul
Acest fragment este din volumul"PROCESUL" de FRANZ KAFKA
|