28 Ianuarie 2023, 12:30:39 *

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: "Poietii" contemporani .  (Citit de 27319 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
citatevinteaalexandru
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 1


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : 01 August 2015, 20:53:50 »

La dracu cu ilustrii anonimi si cu veleitatile lor de poet . Cred ca scopul internetului e sa adune tot jegul pamantului intr-un singur loc , acesta nu este un lucru nefast , astept sa se termine perioada de tranzitie . Metafore puerile , idei 0 , revelatii 0 , unicitate 0 , doar voma cu sange ca la ulcer , gioarse care se dau doamne ,
activisti batrani si tristi refulati de societate . Le citesc pe chip si in privire cum isi spun in gand " Sunt un mare clasic in viata , sunt un mare clasic in viata , de cate ori trebuie sa  repet ca sa cred si eu ce spun ? " . Marea lor majoritate si-au terminat studiile in jurul varstei de 40 de ani , binenteles ca la Spiru Haret iar daca
le-au terminat la stat ... doar au stat . Au primit complimente doar de la prosti , acest lucru le-a oferit elan si tenacitate in atingerea inutilului , prostii le-au insuflat senzatia de eminenta . Si-ar dori sa spuna lucruri inteligente , chiar unice , dar neavand idei violeaza , sodomizeaza , abuzeaza de metafore . Vorbesc de dragoste din pricina abstinentei , a menopauzei sau a andropauzei .
Ce poate fi mai gretos ? ce poate fi mai libidinos ?  Animale cu chip de om . Psihopati semidocti care copiaza sentimentele celor din jur incearcand sa faca poezie visand la bani . Au ochii tristi si un zambet stramb de pedofil , altii se pozeaza din profil incercand sa completeze tabloul de poet la care viseaza .
Doamnele se vor distinse cu N avorturi la activ , flacaii doresc sa para sensibili in timp ce-i ofera un sex surpriza nevestei care plange de dureri fizice si emotionale , perpetuarea speciei mai presus de sentimente yahoo_smiley . N-au nicio remuscare sau vreo impresie proasta despre dansii , dimpotriva .

P.S. Text fictiv , orice asemanare cu persoane reale e pur intamplatoare .
Posibil sa n-am dreptate legat de text ... sau de P.S. yahoo_smiley
Memorat
Viorel Muha
Incepător
*

Popularitate: -1
Mesaje: 18


Filozof, Eseist, Prozator, Poet- Cuvintele sunt vocea inimii - Confucius Eu caut doar sa le simt si sa le inteleg.


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : 23 Ianuarie 2016, 15:11:07 »

Despre oameni

Sunt unii oameni care se consideră deasupra tuturor lucrurilor şi văd în ceilalţi, tocmai ce au ei. "paiul din ochii celorlalţi îl văd drept bârnă şi bârna din ochiul lor, drept pai"

Sunt unele personaje care consideră că numai ei au drepturi, ceilalţi nu, şi … scuipă, scuipă ură şi venin! Acest tip de personaj nu conştientizează (nici nu are cum sau nu vrea) că internetul (gropă de gunoi pentru asemenea persoane şi mă întreb, ce caută-n gunoi?) oferă pentru prima dată cea mai mare libertate, loc în care, cei necăjiţi, cei supăraţi, mai frumoşi sau mai urâţi, mai proşti sau mai deştepti, talentaţi sau netalentaţi, pot să-şi exprime, liber opiniile, creaţiile, bune proaste sau cum or fi. Se simt şi ei oameni, într-o societate confiscată de oligarhi de toate genurile. Tipul acesta de indivizi, vor să confişte tot!  Acest amalgam, această  "adunatură",  este supusă liberei concurenţe. Omul raţional, nu cel fudul, nu cel egoist, nu cel încrezut, nu cel cu nasul pe sus, nu cel cu 10 masterate, nu cel ...  ştie că: din greşelile sale şi ale altora, învaţă, că află din propria prostie sau a altora ce nu-i bine, că poate să se situeze pe o scară a valorilor … că trebuie să fie  modest şi să nu să strige-n gura mare ... Orice om raţional ştie că poate deosebi cei bun de ce-i rău, ce-i valoros de ce nu este, prin comparaţie, aprecind valoarea de la zero până la un anumit maxim. Nu poţi elimina, 0, 1, 2, 3, ... 9 şi lăsa numai nota 10, nu poţi elimina numerele negative  pentru că nimeni nu mai poate stabili, acel pozitiv, acel 10 şi celelalte valori de la aceasta în jos, dacă nu dispunem de un reper inferior sau superior de comparaţie.   

Cum cineva care se pretinde om, persoana din text,  presupunând că este  o persoană cultă, deschisă opiniilor, un om care percepe realitatea în permantă schimbare, realitate care nu este statică şi care se consumă în dimesiunea spaţiu-timp, în stări de relativitate a evenimentelor unele faţa de altele, cu evoluţii pozitive sau negative, de progres sau de regres, constructive sau distructive, dar nu distructive pe ansamblu, etc.   să se exprime la modul de mai jos despre majoritatea oamenilor? 

"Animale cu chip de om . Psihopati semidocti care copiaza sentimentele celor din jur incearcand sa faca poezie visand la bani . Au ochii tristi si un zambet stramb de pedofil , altii se pozeaza din profil incercand sa completeze tabloul de poet la care viseaza . Doamnele se vor distinse cu N avorturi la activ , flacaii doresc sa para sensibili in timp ce-i ofera un sex surpriza nevestei care plange de dureri fizice si emotionale , perpetuarea speciei mai presus de sentimente”
 
Nu fă pe altul animal cand te exprimi ca un animal. Demonstrează mai întâi că tu nu eşti, chiar dacă “sapi” filozofic în adâncimea animalului! Nu are nici o valoare. Este exact ca şi cum ai situa ceva care mirose extrem de placut, deasupra sau dedesuptul unui WC.  Nu ajunge până acolo, ca să confişti, să interzici, speranţa oricui, căci săvârseşti o crimă! Viorel Muha

Comentariul face  referire numai la cuprinsul textului   "Poietii" contemporani .
P.S. Text fictiv , orice asemanare cu persoane reale e pur intamplatoare . Posibil sa n-am dreptate legat de text ... sau de P.S.


Memorat
Sylver Cheetah 53
Incepător
*

Popularitate: 0
Mesaje: 21


Last Man Standing

225576104 sylvercheetah53@hotmail.com sylvercheetah53 sylvercheetah53
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : 27 Noiembrie 2020, 10:16:43 »

Eu sînt un poet contemporan!
Memorat

Vedetot Ion
Incepător
*

Popularitate: 2
Mesaje: 17Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #3 : 19 Noiembrie 2022, 17:48:06 »

Un curs pentru surdo-muţi. Cine eşti măi poietul lu peşte să judeci lumea literaţilor? Toţi avem loc sub soare. Se mai găseşte cîte-un ion dunăreanu, un cioflingar care dă cu ciomagul. Fiecare scrie cum vrea şi cum poate. Am văzut ce mîzgăleşti şi tu p-acilea, nişte mizerii ordinare.
Memorat
Pagini: [1]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul: